Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Λαϊκή συνέλευση στην Αχλάδα για τη μετεγκατάσταση του οικισμού (video)

Με κύριο θέμα τη μετεγκατάσταση του οικισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αχλάδα λαϊκή συνέλευση.
Παράλληλα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να κλείσει το ορυχείο, ενώ οι κάτοικοι περιέγραψαν την καθημερινότητά τους με τα πολλά προβλήματα και την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον.
Κοντά τους, σε όποια απόφαση κι αν λάβουν, δήλωσαν όλοι οι φορείς, όπως οι βουλευτές Κ. Σέλτσας και Γ. Αντωνιάδης, ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, ο δήμαρχος Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Στ. Μπίρος και Ελ. Παναγιωτίδου κ.ά.
Οι κάτοικοι αποφάσισαν να εκλέξουν τελικά μία επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να καταθέσει το σύνολο των αιτημάτων τους και να δοθεί έπειτα η ανάλογη συνέχεια.
Δείτε εδώ τα video του Ράδιο Φλώρινα με το μεγαλύτερο μέρος της συνέλευσης και τα όσα ειπώθηκαν.

6 σχόλια:

  1. τσιγάρο καφέ κοι χάχα μπάχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι ετσι φιλε, γιατι στην προκειμενη περιπτωση το ΚΡΑΤΟΣ θα ωφεληθει απο τον λιγνιτη οπως και οι ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ,οι μονοι που θα χασουν ειναι οι κατοικοι γιατι δεν προκειται να παρουν τα χρηματα που τους αναλογουν ,ασε που τους διωχνουν δεν θα φυγουν τιατι το θελουν και αυτο πρεπει να μετρησει στις αποζημιωσεις,αλλα σε ποιους να το πεις δεν υπαρχει διαπραγματευτικη ικανοτητα του τυπου ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
      Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ αλλοι θα βγαλουν το φιδι απο την φωλια ειναι επικινδυνη.

      Διαγραφή
  2. Πανω απο τα συμφεροντα και τα κερδη των ολιγων ειναι οι ανθρωποι.
    Το να αλλαξεις τον τροπο ζωης ενος πολυ μεγαλου αριθμου κατοικων που ετσι και αλλιως ασχολουνται με την γεωργια και την κτηνοτροφια και ο οποιος δεν εχει αλλες επιλογες ειναι ΑΠΑΝΡΘΩΠΟ.
    Γιατι οσοι εργαζονται η συντριπτικη πλειοψηφια δεν κατοικει στο χωριο ΑΧΛΑΔΑ γιατι ειτε ειναι νεοι και εχουν φυγει στην πολη ,ειτε ειναι ξενοι που ειναι και η πλειοψηφια.
    Ο τοπος εξορυξης ειναι ακρα αντιθετος με τον μεταλλευτικο κανονισμο που αποτελει νομο αυτου του κρατους,ολα γινονται με την νοοτροπια της ΚΛΟΠΗΣ.
    Πολυ μεγαλη εκταση χιλιαδων στρεμματων εγινε με ΕΠΙΤΑΞΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ δηλαδη με νομο που ουτε η ΧΟΥΝΤΑ ειχε διαννοηθει να εφαρμοσει και για τις οποιες εκτασεις τα χωραφια καταστραφηκαν και δεν εχουν αποζημιωθει οι κατοικοι με την δικαιολογια οτι εκκρεμει δικαστηριο που συνεχεια εδω και χρονια ΑΝΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ,αραγε γιατι?
    Ο ι κατοικοι ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ με το διλλημα η εργαζεστε με το μεροκαματο του πονου βεβαια η σας διωχνουμε απο την δουλεια και το χειροτερο η μας δινεις το χωραφι με οποιο τροπο εμεις θελουμε η διωχνουμε το παιδι σου απο την δουλεια,ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ.
    Με τον δρομο που συνδεει την ΑΧΛΑΔΑ με τα υποιλοιπα χωρια ειναι ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ και των στοιχειωδων ορων επαρχιακου δρομου και απορω ποιος ειναι ο αρμοδιος φορεας που επετρεψε και επιτρεπει την χρηση του μεσα απο το ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ και χιλιους δυο κινδυνους ατυχηματων.
    Κατολισθησεις με κινδυνο την ζωη των εργαζομενων ,γιατι δεν τηρειται τιποτα .
    Οι κτηνοτροφοι δεν εχουν την δυνατοτητα διεξοδου των κοπαδιων τους στην εξοχη , ασε που αυτους σχεδον τους εχουν ΑΦΑΝΗΣΕΙ θελουν δεν θελουν.
    Οι γεωργοι για να πανε στα κτηματα τους κινδυνευουν γιατι πολυ μεγαλες εκτασεις δεν θα ενταχθουν στο σχεδιο εξορυξης απλα θα ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΟΥΝ.
    Περι μετεγκαταστασης ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    Με ποιο ποσο? υπαρχει πιθανοτητα να τους δοθουν αυτα που αναλογουν στις περιουσιες τους και δεν μιλω για το ζητημα οτι σε διωχνω ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΘΥΜΙΑ και αυτο ποσο κοστιζει ψυχολογικα?
    Η υποθεση θα σερνεται για χρονια ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕΡΝΕΤΕ,ποιο το αποτελεσμα ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ,αληθεια τις παληες τρυπες γιατι δεν τις γεμιζουν και ανοιγουν νεες αλλα και βουνα?
    Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αυτο γινεται εκει?
    Προταση
    Απομενουν δυο χρονια εξορυξης αυτα που εχουμε υποστει ειναι απο τοτε που και εγω δεν ειχα γεννηθει , ας εξορυξουν το υπολοιπο αφου τηρηθει ασφαλης αποσταση απο τους οικισμους με τους προβλεπομενους ορους και προυποθεσεις να αποκατασταθουν οι εκτασεις και να ξαναδοθουν στους κατοικους να ξαναφτιαχθει ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ να δενδροφυτευθουν εκτασεις ωστε να επανελθει το περιβαλλον ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥς ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ που θα αναλογουσε απο την μετεγκατασταση σαν ΔΩΡΟ.
    Ετσι θα εχουν οφεληθει ολοι,απλα ενα τμημα που ειναι οι οικισμοι δεν θα εξορυχθει.
    Το χωριο θα υπαρχει και πανω απο ολα ειδικα οι ηλικιωμενοι κατοικοι δεν θα ζησουν σαν ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΩΡΑ.
    Δεν το εχουμε δικαιωμα.
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΜΑΣ.
    Λοιπον ας ετοιμαζονται ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΕΛΙΤΗ ΒΕΥΗ ΚΛΕΙΔΙ κλπ.
    ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ,οι τοπικοι μικροεργολαβοι ιδιωκτητες πεπαλαιωμενων φορτηγων εργατες το μονο που τους περιμενοι ειναι το τελικο αποτελεσμα ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ και το τελευταιο ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ αλλα και ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
    Το πρωτο πραγμα που εχει κανεις ειναι να κανει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ αλλα και σκεψη με ποιους θα παει και ποιους θα αφησει.
    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΧΙ ΑΠΑΤΗΛΑ ΟΝΕΙΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενας κατοικος ? εγραψε στον τειχο του γηπεδου ΑΧΛΑΔΑΣ.
    ΑΝΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥς ΕΡΩΤΕΣ.
    Προφανως θα ειναι γραμμενο με ΧΙΟΥΜΟΡ αλλα και βαθεια νοηματα, την ελλειψη σεβασμου στους ηλικιωμενους,οπως ειπε και καποιος στην συνελευση ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕ.
    Αυτοι ειναι δεμενοι με την γη τον τοπο το ονομα ξερουν να βγαινουν να βλεπουν τα χωραφια τους το ποταμι το βουνο τα ζωντανα τους θα τους κλειδωσετε σε ενα αλλο μερος να τους ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ.
    ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΡΕ,δεν θα τους επιτρεψουμε ουτε τα τελευταια τους χρονια να ζησουν ανθρωπινα γιατι ειναι μια γενια που εχουν υποφερει τα ΠΑΝΔΗΝΑ.
    ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΧΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΕΡΔΗ.
    ΕΛΕΟΣ.
    ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΜΕ και ποιοι ειναι αυτοι που θα τα κονομησουν? Δυο Τρεις ΞΕΝΟΙ δεν θα τους τιτλοφορησω,γιατι και αυτο με προσβαλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αραγε γιατι τοσες ξενες εταιρειες,μυρισαν ψοφημια και σαν υαινες ετρεξαν να φανε?
    ΒιαΖονται μηπως και ξυπβνησει ο κοσμος και πει φτανει μας διαλυσατε?
    Αλλα αυτο το μετεγκατασταση οπως αυτοι θελουν με τους δικους τους ορους ,στο ΚΛΕΙΔΙ ξερετε δεν τους δωσανε τιποτα και πανε με ψιχουλα να τους εδκιωξουν,σου λενε περασαν τοσα χρονια εξαναγκαστηκαν να φυγουν τωρα εχουν γινει ερημα σπιτια και αυτα ποιος θα αρνηθει για ΤΟ ΟΣΟ ΟΣΟ?
    Λετε να ειναι τεχνη? Λες να καταλαβαν οτι εχουν να κανουν με ηλιθιους?
    Ε και οπως παει το πραμα σε δυο χρονια δεν θα υπαρχει τιποτα,φαινεται θελουν να φανε και τα ΚΟΚΚΑΛΑ. που ειναι κατω απο το χωριο ΑΧΛΑΔΑ.
    Λοιπον βελτε ενα λεοφωρειο η πολλες νεκροφορες μαστε τους ετσι και αλλιως οι γεροι απομειναν οι αλλοι οι νεοι ΑΥΤΟΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,και πηγαινετε τους εκει στην μεγαλη τρυπα του επανω συνοικισμου ,μαλον για αυτο την εχετε αφησει τοσα χρονια να περιμενει και αυτη εκει αγερωχη εχει ανοιχτες τις αγκαλες,εχουν φτιαξει και μια προκατ εκκλησια στην εισοδο για να σας ψαλλουν τον τελευταιο ασπασμο.
    Κανενας σεβασμος σε τιποτα μονο στα ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδα εναν γερο καθισμενο σε μια παληα καρεκλα σκυμμενο μπρος να σκεφτεται και να μονολογει.
      Παππου,τι σκεφτεσαι?
      Αχ παιδι μου με απασχολει γιατι τοσα χρονια εζησα με τοση ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ μου εκαναν οτι ηθελαν δουλεια φτωχεια και βασικα ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΙ ΜΙΛΑΣ,ηρθε η ωρα που τωρα πρεπει πραγματι να μη μιλαω με την καταστροφη που γινεται και ειναι η τελευταιες μου μερες και πρεπει να φυγω για αλλες πολιτειες ,ταυτοχρονα βλεπω και πως ολοι πρεπει να φυγουν για αλλες πολιτειες και ειναι ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ,αφου ετσι με εμαθαν οι γονεις μου και εμενα.
      ΓΙΑΥΤΟ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ,και θα πιστεψετε οτι κιολας το διαλεξατε αυτο ειναι η ειρωνεια της ζωης..

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.