Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ένας αδερφός μας χάθηκε

Σοκαρισμένοι από τον άδικο χαμό του Βαγγέλη, στέλνουμε ομόφωνα τα συλλυπητήρια μας, σε όσους βρίσκονται γύρω του.
Μπορεί να μην τον γνωρίζαμε προσωπικά, αλλά και μόνο στη σκέψη ότι είχε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, για το οποίο τελικά φέρεται να έβαλε και τέλος στη ζωή του, μας προκαλεί αβάστακτη θλίψη.
Νιώθουμε ανακούφιση μεν που «λύθηκε» το μυστήριο της εξαφάνισης, αλλά και απεριόριστο θυμό για τους υπεύθυνους. Τι εκλαμβάνουμε από όλο αυτό; Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όλους αυτούς που ασκούν ΒΙΑ στους «αδύναμους»; Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, με την αντίληψη του να είσαι «σκληρός» και «βίαιος» για να επιβιώσεις;
ΟΧΙ! Μπορεί να είναι αργά να αναστρέψουμε την κατάσταση του αδικοχαμένου Βαγγέλη, αλλά νωρίς για να αποφύγουμε κάθε άλλου είδους παρόμοιο περιστατικό.
Παροτρύνουμε όσους γνωρίζουν τις κατ' επανάληψη βίαιες συμπεριφορές ενάντια του Βαγγέλη, να μιλήσουν, ώστε να αναπαυθεί η ψυχή του και για τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του.
Τι είναι προτιμότερο να μεγαλώνουμε: ΚΑΛΑ παιδιά ή ΝΤΑΗΔΕΣ;;;

Δεκαπενταμελές Συμβούλιο
Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Λαιμού Πρεσπών

6 σχόλια:

  1. ο θεος να αναπαυσει τη ψυχουλα του.Ας βρει την ηρεμια στον ουρανο!!Ζουσε ενα μαρτυριο για το οποιο δε μιλουσε και τελικα μιλησε με τη σιωπη του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είμαι γονέας και εγώ οποσ πολλοί αναγνώστες της σελίδας που διαβάζουμε. το μόνο που έχω να πω είναι ότι πρέπει να μάθουμαι τα παιδιά και γενικά όλοι μας να ΜΙΛΆΜΕ να μην σοπενουμε να λέμε αυτό που βλέπουν τα ματάκια μας [αν ]είναι καλό [αν] είναι κακό. η σιωπή και το κουκούλωμα τέτοιων υποθέσεων είναι άσχημο πράμα. ένας χαμός [πάρα πολύ άδικος]ενός συνανθρώπου μας ας μας γίνει μάθημα. ο ΘΕΟΣ να αναπαύσει την ψίχουλα του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα στο παιδί. Ήταν ευγενικό και καλό παιδί και δεν έπρεπε να χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό ταξίδι Βαγγέλη,ο θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου...

      Διαγραφή
  4. Εκεί που πήγε ας μη συναντήσει τη βία και την κακία. Στρατιές Αγγέλων θα τον προστατεύουν από κάθε κακό. Κουράγιο στη δυστυχισμένη μάνα που θα κουβαλάει το αβάσταχτο φορτίο του πόνου. Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kalo taksidi palikarh mou....Kalo paradeiso...Elpizoume oloi mas na anapaftei h psuxoula sou....Oloi se agapame kai as mhn se kseroume...Oso gia tous "ntahdes" tha plhrwsoun...Afth einai h ellada mas...Pws katanthsame etsi...Apo tote p katarghthike h thanatikh poinh epi tou suntagmatos oloi ginan dolofonoi...Ti psuxh exoun?? Den einai anthrwpoi?? Pws antexoun na skotwsoun mia psuxh?? To mono p tous aksizei einai kremasma sthn plateia tou suntagmatos gia paradeigmatismo.....Sklhro alla dikaio....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.