Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

«Έφυγε» ο Τάσος Τσαούσογλου

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 57 ετών ο Τάσος Τσαούσογλου, επί χρόνια γραμματέας της Ν.Ε. του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 3 μ.μ., στον Πελαργό.

Ποιος ήταν
Ο Τάσος Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1958 στον Πελαργό Φλώρινας από γονείς αγρότες. Από τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια γαλουχήθηκε στα ιδανικά της Αριστεράς και εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΚΟΝ – Ρήγας Φεραίος και της Β Πανελλαδικής.
Δραστήριο μέλος του φοιτητικού κινήματος σε όλα τα φοιτητικά του χρόνια στους κόλπους της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Από τα πλέον δραστήρια μέλη του Κινήματος για τα δικαιώματα των φαντάρων, εισπράττει απανωτές δυσμενείς μεταθέσεις και πολύμηνες φυλακίσεις, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.
Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς, του οποίου διετέλεσε και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής. Επί μακρά σειρά ετών Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Φλώρινας. Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.
Στη μακρόχρονη θητεία του στην Αριστερά, το όνομά του ταυτίστηκε με την αποφασιστικότητα, την ανιδιοτέλεια και το ότι δεν υποχωρούσε στα ιδανικά και στις αξίες της Αριστεράς. Η τεράστια κοινωνική του προσφορά είναι αναγνωρισμένη ακόμη και από τους σκληρότερους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ο Τάσος μόνο τέτοιους αντιπάλους είχε. Τύγχανε καθολικής αγάπης, εκτίμησης και αναγνώρισης.

2 σχόλια:

  1. Έφυγε ένας αγωνιστής με όλη τη σημασία της λέξης και σε όλους τους τομείς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι Τάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυχεροί όσοι σε γνώρισαν , άτυχοι γιατί σε χάνουν νωρίς. Εκεί που πας ξέρω ότι πάλι ,θα είσαι πρωτεργάτης των αγώνων, για καλύτερες συνθήκες . Γιατί δεν μπορείς εσύ χωρίς αγώνες.
    Καλό ταξίδι Τάσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.