Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Πήλινοι κέραμοι ατάκτως σκορπισμένοι

Η Ευρωζώνη περνά μέρες αστάθειας, ο κίνδυνος μετάδοσης φαινομενικά έρχεται από την χώρα μας, αν και είναι δύσκολο να προβλέψουμε το μέγεθος του κινδύνου σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι η αστάθεια του οικονομικοπολιτικού κλίματος μας, των τελευταίων τουλάχιστον πέντε ετών επηρέασε αρνητικά την ομαλή εξέλιξη των λαών της Ευρώπης.
Ο πανικός της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, μετά από ένα «διάλειμμα» έχει επανέλθει έντεχνα από ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, έχει αυξηθεί δραστικά το μέγεθος κινδύνου για δήλωση χρεοκοπίας από κυβερνητικά επίσημα χείλη.
Η πιστοληπτική ικανότητα μας και αξιολόγηση είναι μηδενική, μας κρατούν με «ασπιρίνες» ενώ θα έπρεπε να ήμασταν με εξιτήριο μετά από σοβαρή χειρουργική πετυχημένη θεραπευτική επέμβαση.
Πάντα σε αντίθεση από το τι πιστεύει ο μέσος Έλληνας το μέγεθος της κρίσης μας θεραπεύεται αν λάβουμε υπόψη ότι χρειαζόμαστε πολιτικούς με όρχεις, που θα θέσουν εκ νέου ένα πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα γεωπολιτικό στρατηγικό που θα το διαπραγματευτούν σκληρά και ανυποχώρητα, θα επενδύσουν πάνω σε αυτό, η γεωγραφική θέση της Μεσογείου είναι το Κλειδί των γεωπολιτικών εξελίξεων και επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν δικαιώματα οι ισχυροί του κόσμου (Η.Π.Α. Ρωσία Κίνα).
Στον διεθνές γεωστρατηγικό πολιτικό κομμάτι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές, ως πήλινοι κέραμοι ατάκτως σκορπισμένοι, θα έχουμε επαναχάραξη συνόρων και χωρών, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν συναισθήματα και ηθικές, αντίθετα το διεθνές δίκαιο ερμηνεύεται από τους ισχυρούς σύμφωνα με τα συμφέροντα τους.
Μέσα από τον οικονομικό πόλεμο καταλαμβάνουν γεωγραφικές θέσεις εξαγοράζοντας μαριονέτες πολιτικούς και κόμματα, έτσι διευκολύνουν το έργο τους αλλοιώνοντας τους πληθυσμούς τα ήθη και έθιμα, με απώτερο σκοπό την ύπνωση και αποβλάκωση τους.
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που τα γεωπολιτικά στρατηγικά σχέδια επαναπροσδιορίζονται η Ελλάδα είναι σημαντικότατος γεωπολιτικός παράγοντας, είναι ο μεγάλος και σπουδαίος ιδιοκτήτης γης, θάλασσας και αέρα που έχουν συμφέρον να τα αποκτήσουν οι ισχυροί.
Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, με αποδεδειγμένη την ύπαρξη γεωφυσικού ορυκτού πλούτου - υδρογονανθράκων και οι σχεδιαζόμενες διαδρομές των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, την καθιστούν ένα εκρηκτικό τοπίο συμφερόντων και ανταγωνισμού μεταξύ δύσης και ανατολής, αποτέλεσμα αν διαπραγματευτούμε έξυπνα τον φυσικό γεωγραφικό μας πλούτο σύντομα θα ήμαστε σε θέση να υπερπηδήσουμε το χρέος και να έχουμε στήριξη από ηγετικό κομμάτι της παγκόσμιας κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής σκακιέρας, θα αποκτήσουμε «ομπρέλα προστασίας» με οφέλη κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά, οι αντίπαλες δυνάμεις θα μας σεβαστούν υπό το δέος που εκπέμπει ο ισχυρός σύμμαχος μας…αν με ρωτάτε ποιος είναι αυτός, το αφήνω στην κρίση σας σύμφωνα με τις αξίες και τα ιδανικά που σας μεγάλωσαν οι γονείς σας, σύμφωνα με την παιδεία που σας έδωσαν οι δημοδιδάσκαλοι και οι καθηγητές σας!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2 σχόλια:

  1. Να και γεωστρατηγικός αναλυτής ο εκδότης της ηλεκτρονικής εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ"!!!
    Οι έξυπνες διαπραγματεύσεις για τον πλούτο της πατρίδας μας θα έπρεπε να είχαν γίνει προ δεκαετιών, κε αναλυτά. Τότε, που κάποιοι τον απέκρυπταν, ενώ κάποιοι που "φώναζαν" για την ύπαρξή του, στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζονταν γραφικοί και συνωμοσιολόγοι. Επιπλέον, σήμερα είναι άκρως επικίνδυνες οι δοσοληψίες με τον "παραδοσιακό σύμμαχο". Μας έχουν που μας έχουν στην μπούκα οι Ευρωπαίοι και οι υπερατλαντικοί "σύμμαχοι" (καλώς ή κακώς, σίγουρα πάντως και εξαιτίας της πρόστυχης προπαγάνδας που εξαπέλυσαν εναντίον μας οι Γιωργάκηδες, οι Γερμανοί κλπ). Αν αρχίσουμε να κοιτάμε και προς τους αντιπάλους –πραγματικούς ή εικονικούς– των Ευρωπαίων και των λοιπών δανειστών μας, τότε είναι που καήκαμε!
    Συμμαχίες με τους επίσης εξαπατημένους Ευρωπαίους πρέπει να δημιουργήσει η Ελλάδα, προκειμένου να αποδείξει ότι όλοι από κοινού αδικήθηκαν προς όφελος της συμμορίας της Εγκληματικής Διεθνούς. Τα "λοξοκοιτάγματα" στην παρούσα φάση μπορεί να οδηγήσουν σε χειρότερες, πιο επώδυνες καταστάσεις...
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευκρίνιση όσον αφορά τις "έξυπνες διαπραγματεύσεις" για την εκμετάλλευση της θέσης και του πλούτου της Ελλάδας, εάν τυχόν δεν έγινα αντιληπτός: Η καταλληλότερη στιγμή για διαπραγματεύσεις είναι όταν βρίσκεσαι σε θέση ισχύος και σε έχουν ανάγκη οι άλλοι. Από κει και πέρα, όσο μεταβάλλονται αυτά τα δεδομένα, τόσο μικρότερο είναι το όφελος που μπορείς να αποκομίσεις, διαπραγματευόμενος την αξιοποίηση αυτών που έχεις. Όταν είσαι μες στα σκ@@@, τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις αυτομάτως μεταφράζονται σε παρακάλια για ξεπούλημα όσο-όσο. Γι’ αυτό είπα πως αυτές οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού. Αλλά από ποιους να γίνουν; Από τους έξωθεν "φυτεμένους" "εθνάρχες"; Αυτοί μυστικές συμφωνίες υπέγραφαν, προκειμένου να παραμείνει αθέατη η τεράστια δυναμική της πατρίδας μας. Γιατί;;; Μήπως για να αναδειχτεί κάτι τέτοιες ώρες – όπως και έγινε; Γνώριζαν, άλλωστε, τον τρόπο με τον οποίο "δούλευαν" στον Τρίτο και τον Αναπτυσσόμενο Κόσμο τα "ευαγή" ιδρύματα τύπου Παγκόσμιας Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου...
      Διογένης

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.