Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

«Τα χρειάστηκε» ο Αίας Αμυνταίου απέναντι στη Δύναμις

Νίκη-οξυγόνο στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Α κατηγορία της ΕΚΑΣΔΥΜ, σημείωσε ο Αίας Αμυνταίου επί της Δυνάμις Κοζάνης με 82-78. Η ομάδα του Λάζαρου Φωτιάδη μπορεί να έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με διαφορά 9πόντων 60-69 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, όμως οι παίκτες του Αίαντα σοβαρεύτηκαν στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και με ένα επί μέρους σκορ 22-9, έφτασαν στο ροζ φύλλο.
Απέναντι στην ουραγό Δύναμις που αγωνίστηκε αποδεκατισμένη στο ΔΑΚ Αμυνταίου, ο Αίας Αμυνταίου παρουσίασε κακό αγωνιστικό προφίλ, κυρίως αμυντικά, με συνέπεια να βρεθεί στο ημίχρονο πίσω στο σκόρ με 42-43 και να αρχίσει να αγχώνεται για τη συνέχεια.
Στο 3ο δεκάλεπτο η ομάδα της Κοζάνης εκμεταλλευόμενη την αναποτελεσματικότητα και τα λάθη του Αίαντα, συνέχισε να αποδίδει τα μέγιστα στο γήπεδο, με οδηγούς τους Κόλλια (28π.) και Κρούτσκο (22π.), έκλεισε την περίοδο προηγούμενη με 9πόντους 56-65.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά των 9πόντων μέχρι το 34λεπτό (60-69), όμως από κείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν μετά και το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Λάζαρο Φωτιάδη ,περιόρισαν επιθετικά τη Δύναμις και με αιχμές του δόρατος της τριπλέτα των Πάνου (20π), Τζήγα (18π) και Μωυσιάδη (15π.), έκαναν την ανατροπή.
«Κρατάμε μόνο τους βαθμούς της νίκης από το παιχνίδι με τη Δύναμις Κοζάνης. Σ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κάναμε πολλά λάθη και επιτρέψαμε στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν το παιχνίδι. Η αρχή της αντεπίθεσης μας ξεκίνησε απο την άμυνα, όταν καταφέραμε να κερδίσουμε τις μπάλες, βγήκαμε πιο εύκολα στην αντεπίθεση και κέτσι ροκανίσαμε τη διαφορά. Τώρα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για τα 3 τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος (Νεάπολη, Αριστοτέλη Φλ. και Ελιμεια)» δήλωσε ο παίκτης του Αίαντα Ευάγγελος Χατζής.

Διαιτητές: Πανταζής-Λυγουρας
10λεπτα: 17-19, 42-43, 56-65, 82-78
Αίας Αμυνταίου (Λ. Φωτιάδης): Παρλάνης, Φωτιάδης 6, Πάνος 20, Κοσμίδης Αθ. 8, Νάνος 9, Κοσμίδης Ευγ., Αμπατζίδης, Χατζής, Σταϊος 6, Μωυσιάδης 15, Θεοχαρίδης, Τζήγας 18.
Δύναμις Κοζάνης: Τολίκας 15, Μυρωνίδης 8, Αθανασίου 2, Κρούτσκο 22, Χατζηγιαννακίδης 3, Κόλλιας 28, Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.