Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ο δήμος Φλώρινας απαντά για τα έργα στον ποταμό Σακουλέβα

Χαιρόμαστε για την καλοπροαίρετη επιστολή συμπολίτισσάς μας, που δημοσιεύθηκε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, γιατί μέσα από τη δημιουργική της κριτική ο Δήμος μας γίνεται αποτελεσματικότερος.
Με αφορμή την αναφορά της στο συγκεκριμένο έργο «ανάπλαση τμήματος ποταμού Σακουλέβα», σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Το έργο δεν τελείωσε ακόμη και δεν έγινε κανενός είδους παραλαβή, μερική ή ολική, του έργου από τον Δήμο Φλώρινας.
2. Πράγματι οι κακοτεχνίες και οι παραλείψεις εντοπίστηκαν έγκαιρα τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και με έγγραφό τους ζήτησαν την άμεση αποκατάστασή τους από τον ανάδοχο.
3. Όλα τα έργα του Δήμου, μικρά και μεγάλα, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής τους παρακολουθούνται τόσο από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, όσο και από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, ο οποίος καθημερινά το πρωί επισκέπτεται τα εκτελούμενα έργα.
4. Η «ανάπλαση τμήματος ποταμού Σακουλέβα» ολοκληρώνεται ως έργο τον Ιούνιο του 2015 και στη συνέχεια ακολουθεί η υποχρεωτική συντήρησή του από τον ανάδοχο για 15 μήνες.
5. Στη συνέχεια γίνεται ο ποιοτικός έλεγχος του έργου σύμφωνα με τη μελέτη, η οριστική παραλαβή του και πληρώνεται ο ανάδοχος τις τελευταίες επιμετρήσεις.

Από το γραφείο τύπου Δήμου Φλώρινας

10 σχόλια:

  1. Καλοπροαίρετη και η επιστολή του Δήμου Φλώρινας για τις κακοτεχνίες στα έργα του ποταμού Σακουλέβα, αλλά εμείς (οι δημότες) δεν βγάλαμε Δήμαρχο για επιθεωρεί ο ίδιος τα έργα του Δήμου επειδή τυγχάνει να είναι Μηχανικός. Δουλειά του Δημάρχου είναι να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την επίβλεψη των έργων και όχι να παρεμβαίνει ή να υποκαθιστά το έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δρόμος της λεωφ. Ελευθέριας από το πρώτο και δεύτερο δημοτικό μέχρι το τριτο γυμνάσιο και από την άλλη όχθη του ποταμού έχει παραδοθει΄;;;;;;;; η Μοναστηριου έχει παραδοθει΄;;;;; οι λακκούβες που έχει η πόλη είναι περισσότερες από τους κάτοικους. το μόνο που κάνουν τα συνεργία του δήμου είναι να βάζουν χώμα και την άλλη μέρα η τρύπα είναι μεγαλύτερη.
    Που να ξεκινήσει και η τηλεθέρμανση.......αλλά άσε δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό το θέμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπήρξα και εγώ ένας από τους σχολιαστές-επικριτές στο προηγούμενο άρθρο και επειδή πάντοτε πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί, παραδέχομαι πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η κίνηση αυτή από την πλευρά του Δήμου. Καταρχάς και κυρίως αποδεικνύει ότι ο Δήμος, και μακάρι και ο ίδιος ο Δήμαρχος(όπως φυσικά οφείλει), παρακολουθεί τα όσα βλέπουν και σχολιάζουν οι Φλωρινιώτες μέσα από την ηλεκτρονική αυτή εφημερίδα και τις άλλες αντίστοιχες. Αυτό είναι ίσως το σπουδαιότερο που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από Δημοτική μας Αρχή και είναι προς τιμήν της που το κάνει. Προς τιμήν της είναι επίσης πως όχι απλώς παρακολούθησε τα παράπονά μας αλλά και κινητοποιήθηκε σχετικά άμεσα για την διόρθωση της κατάστασης. Ελπίζω ειλικρινά να συνεχιστεί η σχέση αυτή Δήμου-πολιτών σε κάθε θέμα που αναδεικνύεται μέσα από τις ηλεκτρον. εφημερίδες και τα blogs και αφορά αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του Δημάρχου, με τους πολίτες φυσικά να εκφράζουν κόσμια την δυσαρέσκεια τους, ώστε η δυναμική αυτή(ανάδειξη προβλημάτων/σχολιασμός αναγνωστών - κινητοποίηση Δήμου) να είναι όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητική.

    Από 'κει και πέρα, και χωρίς να θέλω να επικαλύψω την αξιοθαύμαστη αυτή κίνηση από πλευράς Δήμου, δεν κατανοώ και το λόγο για τον οποίο χρειάστηκε να αναδειχθεί πρώτα το θέμα στον ηλεκτρονικό τύπο και μετά να αντιμετωπιστεί. Δηλαδή ο Δήμαρχος και ο κάθε υπεύθυνος δεν διέσχισαν καμία φορά είτε πεζή είτε με το αυτοκίνητο τα συγκεκριμένα επίμαχα σημεία με τις λακκούβες; Δεν μπορώ να το πιστέψω...
    Σε κάθε περίπτωση ας κρατήσουμε την άμεση ανταπόκριση από πλευράς Δήμου στο ζήτημα και μιας και πλέον γνωρίζουμε ότι οι υπεύθυνοι παρακολουθούν τα blogs, τους καλώ να ολοκληρώσουν την επισκευή του δρόμου στην Ι.Άρτη(στον σταθμό, μπροστά από την πιτσαρία), κατά μήκος του Σακουλέβα όπου εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα σε αρκετά σημεία, αλλά και στο μεγαλύτερο κομμάτι της Καστριτσιανάκη(ιδιαίτερα 'μπρος του 3ου Δημοτικού) όπου το πρόβλημα είναι τεράστιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες, αλλά πες και για την απαράδεκτη έλλειψη φωτισμού στην περιοχή του Σ.Σ. αλλά ακόμα και επί της Ιωάννου Άρτη ορισμένες φορές!!....... Τι να πω θαρρείς και είμαστε στο '40 αδιανόητο μία πόλη με φοιτητές να μην έχει φωτισμό σε κεντρικά σημεία........

      Διαγραφή
  4. Ξέχασαν να αναφέρουν οτι ο δήμαρχος παρακολουθεί και τις μελέτες αφού ειναι πρόεδρος στην ΑΝΦΛΩ. Παρακολουθεί τις μελέτες, παρακολουθεί και τα έργα. Αυτός ειναι ο λόγος που όλα ειναι τέλεια στην πόλη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κακοπροαίρετος5 Μαρτίου 2015 στις 7:35 μ.μ.

    Το να επισημαίνεις προβλήματα στην Φλώρινα στο τέλος θα σε κατηγορήσουν να πώ τιμωρήσουν κιόλας. Το λοιπόν δεν αξίζουν παρόμοιου τύπου παρεμβάσεις πολιτών για λακούβες στους δρόμους σπασμένα πεζοδρόμια λεηλατημένες παιδικές χαρές . Το λέω ιδίαν πείραν ως πολίτης στην Φλώρινα γιατί διαπίστωσα στο τέλος ότι "παραβιάζεις την ησυχία" κάποιων η ότι προκαλείς το "δημόσιο αίσθημα" Μόνο για δυσφήμιση δεν θα σε τρέχουν , αν και σε αυτό τους έχουν ικανούς. Το λοιπόν δεν αξίζει να ασχοληθεί κανένας καμία αλλα και κανένα μπλόγκ με την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη στους χρήστες της α)στους ίδιους του δημότες β) στους σπουδαστές γ) στους επισκέπτες και δ) στους ίδιους που έχουν την κατά καιρούς την αρμοδιότητα η όχι . Μπορεί το σχόλιο μου να θεωρηθεί σίγουρα κακοπροαίρετο αλλα δεν με ενδιαφέρει εάν με χαρακτηρίσει κακοπροαίρετο ο οποιοσδήποτε όταν η πόλη παρουσιάζει μία εικόνα που δεν θα έπρεπε να έχει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.
    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΕ 15 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 18 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΤΑΜΕ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΝΟΥΜΕ Τ'Α ΑΜΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΠΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ 2017.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ. ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ να ρωτήσω για την Αβέρωφ μετά την πλατιά οιρωων που είναι μέσα στο μαύρο σκοτάδι χωρίς ίχνος πολιτισμού ( φώτα στρώσιμο ασφάλτου ) είναι κάλο με το πρόγραμμα από το εσπα να γίνει η ανάπλαση μέχρι τον Ι.Ν άγιου Νικολάου και να μην περπατάει ο κόσμος στην μέση του δρόμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή τα έργα θα ολοκληρωθούν μετά από διάστημα 2 χρόνων ενώ χρειάζεται το πολύ μισός χρόνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστός ο κύριος . Συμφωνώ και επαυξάνω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.