Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτικών συλλόγων στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι αγροτικοί Σύλλογοι Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, που συμμετέχουν στην ΠΑΣΥ, καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 11 Μαρτίου σε παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη στις 11:00 π.μ.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουν, κυριολεκτικά, για την επιβίωσή τους, καθώς οι αποφάσεις και τα μέτρα που παίρνονται εναντίον τους - φόροι για το εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, παρακρατήσεις επιδοτήσεων, δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, μεγάλες μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων κ.ά. - σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων τούς οδηγούν, με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα.
Οι βασικές διεκδικήσεις που προβάλλουν με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι:
• Όχι στην δέσμευση των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ από την κυβέρνηση και άμεση πληρωμή όλων των αγροτών και κτηνοτρόφων, δικαιούχων κοινοτικών και εθνικών ενισχύσεων.
• Να μην ισχύσουν, οι περικοπές της νέας ΚΑΠ 2015-2020 που οδηγούν σε παραπέρα μείωση ενισχύσεων σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το 2013.
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει και η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή.
• Να μην γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις και της επιστροφής ΦΠΑ και πετρελαίου, για χρέη που έχουν οι αγρότες σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, Δήμους.
• Να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ γεωργοί και κτηνοτρόφοι για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ που πρέπει να καταρτίζεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Να μην εφαρμοστεί η παρακράτηση της ενίσχυσης 3% και να μην ισχύσει η κατάργηση της ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν 4 στρέμματα και κάτω.
• Άμεσα να δοθεί το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012. Χορήγηση της ενίσχυσης με βάση τον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου και όχι τους βοσκότοπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.