Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας σε αγώνες στη Βίγλα και στο Μέτσοβο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμων αντοχής SKI CROSS FINAL στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου Φλώρινας. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Σ.Ο.Χ. Φλώρινας και την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας στις 8/3/2015.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έγινε ένας άριστος αγώνας, με πραγματικούς νικητές όλους τους αθλητές και τους διοργανωτές, που κατάφεραν να ολοκληρωθεί στο σύνολό του το πρόγραμμα των αγώνων.
Το Σκι Cross είναι ένα αγώνισμα που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Λιλεχάμερ το 2016. Το συγκεκριμένο αγώνισμα συνδυάζει το σκι Αντοχής με τα Αλπικά Αγωνίσματα, οι αθλητές δηλαδή είναι υποχρεωμένοι να περάσουν στην αγωνιστική διαδρομή διάφορες δεξιότητες που συναντάμε κυρίως στα Αλπικά αγωνίσματα.
Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στον αγώνα με πέντε αθλητές. Ο Τσούλης Γεώργιος, στην κατηγορία Παίδων (Π2), ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου (χάλκινο μετάλλιο). Την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο), στην κατηγορία Κορασίδων (Κ1), κατέκτησε η Στανίδου Ελευθερία. Την 4η θέση στις κατηγορίες τους κατέκτησαν οι Κουσουρέτας Νικόλαος (Π2) και Χαλβατζή Μαγδαληνή (Κ2). Στην κατηγορία των παμπαίδων συμμετείχε ο Χρήστος Χαλβατζής που κατέκτησε επίσης την 4η θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΝΤΟΧΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ. 28-29/2/2015
Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας συμμετείχε με τέσσερις αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκι δρόμων αντοχής, το οποίο διεξήχθη εκ μεταφοράς στον Προφήτη Ηλία Μετσόβου λόγω ελλιπούς χιόνωσης στα 3 – 5 Πηγάδια της Νάουσας.
Οι Τσούλης Γεώργιος, Κουσουρέτας Νικόλαος, Χαλβατζή Μαγδαληνή και Στανίδου Ελευθερία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ερχόμενοι αντιμέτωποι με την κακή ποιότητα του χιονιού, στον δυσκολότερο αγώνα της χρονιάς.
Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στο αγώνισμα σπριντ (1300μ.) ο Τσούλης Γ. στην κατηγορία Παίδων (Π2) πήρε, για δεύτερη φορά φέτος, το χάλκινο μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του αξία. Ο Κουσουρέτας Ν. ήρθε 4ος στο ίδιο αγώνισμα, στην ίδια κατηγορία. Η Στανίδου Ε. στο σπριντ, στην κατηγορία Κορασίδων (Κ1), έκανε κατά 8 δευτερόλεπτα καλύτερο χρόνο στον προκριματικό, γεγονός, όμως, που δεν της απέφερε το χρυσό μετάλλιο, λόγω της μη πρόκρισής της στον τελικό του αγωνίσματος, μιας και στον ημιτελικό συναγωνιζόταν Νεάνιδες αλλά και Γυναίκες (18+). Η Ελευθερία πήρε το αργυρό μετάλλιο, με το αποτέλεσμα να είναι αντίθετο του αθλητικού πνεύματος. Η Χαλβατζή Μ. κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στο αγώνισμα του σπριντ, στην κατηγορία Κορασίδων (Κ2), παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση, με εμφανή την πολύ καλή ανοδική της πορεία, κάτι που απέδειξε και τη δεύτερη ημέρα των αγώνων.
Οι αθλητές του συλλόγου την πρώτη ημέρα συμμετείχαν και στις σκυταλοδρομίες της διοργάνωσης, διπλό σπριντ (2 αθλητές, 3 διαδρομές των 1.300μ.), με τους Κουσουρέτα Ν. – Τσούλη Γ. και Χαλβατζή Μ. – Στανίδου Ε. Και τα δύο ζευγάρια κατέλαβαν την 4η θέση στην κατηγορία ΑΓΕΝ, με πραγματικά αξιόλογες κούρσες. Την Κυριακή 1 Μαρτίου, στο αγώνισμα των 5.000μ., η Χαλβατζή Μ. κατέκτησε και πάλι την 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο). Την ίδια ημέρα ο Τσούλης Γ. (Π2), επηρεασμένος από κάποια σημαντικά γεγονότα, δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στο βάθρο και αρκέστηκε στην 5η θέση. Η Στανίδου Ε., έχοντας αρνητική ψυχολογία λόγω της απώλειας του χρυσού την προηγούμενη ημέρα, εξαιτίας ενός γεγονότος που προσβάλλει την ευγενή άμιλλα, τερμάτισε στα 5.000μ. στην 5η θέση στην κατηγορία της (Κ1).
Οι αθλητές συνεχίζουν τις προπονήσεις τους ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Διάθλου, που θα λάβει χώρα στο Φαλακρό Δράμας στις 14-15 Μαρτίου 2015. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται στους μικρούς αθλητές και τους προπονητές τους, Ελευθέριο - Λεονάρδο Κυρατσού και Παπακοσμά Βηθλεέμ, θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους και τα πολύ καλά αποτελέσματα.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας: http://www.eox.gr

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιαζιτζίδης Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.