Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σημαντική νίκη του Αμύντα Σκοπιάς

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Αμύντας μέσα στην Κοζάνη για την 7η αγωνιστική της Β ΕΚΑΣΔΥΜ, επικρατώντας της Κοζάνης 2006 με 55-57.
Αγωνιζομενος με σημαντικοτατες απουσιες,χωρις τον πρωτο σκορερ του Μιχαλη Σιδηροπουλο,αλλα και τους 2 αρχηγους του Πινοπουλο και Φωστηροπουλο,απεναντι σε μια εχθρικη διαιτησια που απεβαλε με 5 φαουλ 4 παικτες της ομαδας,αλλα και κοντρα στην μεγαλη αποχη απο τους αγωνες,ο Αμυντας εδειξε μετταλο πρωταθλητη και παρεμεινε στην κορυφη της βαθμολογιας.
Επηρεασμενος απο την μεγαλη αποχη ο Αμυντας μπηκε μουδιασμενος στον αγωνιστικο χωρο και απο νωρις η ομαδα της Κοζανης πηρε τον ελεγχο του αγωνα και βρισκοντας ευκολα καλαθια και εκμεταλευομενη τις κακες επιθεσεις του Αμυντα εκλεισε την πρωτη περιοδο μπροστα στο σκορ με 14-7.
Η 2η περιοδος ξεκινησε οπως η πρωτη με την Κοζανη μπροστα σταθερα στο σκορ,με την διαφορα να φτανει και τους 10 ποντους με 24-14.Καπου εκει ο Αμυντας ξυπνησε και η αλλαγη τακτικης στην αμυνα απο τον Διονυση Δελεγκο εφερε ενα σερι 14-1 που εβαλε τον ομαδα μας μπροστα στο σκορ με 25-28 και εδωσε νεο ενδιαφερον στον αγωνα,με το ημχρονο να κλεινει με 29-28 υπερ της Κοζανης.
Στο 2ο ημιχρονο ο Αμυντας μπηκε στο γηπεδο αποφασισμενος να αλλαξει την εικονα του αγωνα,και με δυνατη αμυνα και σωστες επιλογες στην επιθεση ανεβαζοντας τα ποσοστα του,περασε μπροστα στο σκορ κ ανελαβε τα ηνια του αγωνα,κλεινοντας την 3η περιοδο προηγουμενη με 35-40.
Η τελευταια περιοδος ηταν για γερα νευρα,με τις δυο ομαδες να βγαινουν στο παρκε με μονο σκοπο την νικη.Τα πραματα δυσκολεψαν για τον Αμυντα με την αποβολη του Ιωαννιδη με 5ο φαουλ στην πρωτη φαση της τελευταιας περιοδου,ομως αυτο δεν πτοησε τους παικτες του Διονυση Δελεγκου,με τον Τσιγλη να καθαριζει ολα τα ριμπαουντ κ να παιζει μονος τους ψηλους της Κοζανης και να βαζει σημαντικα σουτ εφτασε να προηγειται με 43-50 2μιση λεπτα πριν το τελος.
Σε εκεινο το σημειο οι διαιτητες ανακαλυψαν το 5ο φαουλ του Τσιγλη και συνεχιζαν να στελνουν την Κοζανη στις βολες,και αυτοι εφτασαν το παιχνιδι στο 50-50 ενα λεπτο πριν το τελος.
Το παιχνιδι κριθηκε στην ρουλετα των βολων,με τον Αδαμου αρχικα να βαζει με 1/2 τον Αμυντα μπροστα,κ αφου η Κοζανη αστοχησε σε δικες της βολες ο Παπαχρηστος με 4/4 κ Ζεγας με 2/2 στα τελευταια δευτερολεπτα κλειδωσαν μια πολυ μεγαλη νικη για σε μια πολυ δυσκολη εδρα,διατηρωντας την ομαδα μας στην πρωτη θεση της βαθμολογιας με ρεκορ 6-1 μετα απο 7 αγωνιστικες.
Πλεον η ομαδα ξεκιναει την προετοιμασια της για το τοπικο ντερμπι της 8 αγωνιστικης στο ΔΑΚ Φλωρινας απεναντι στον Αρη Ατραπου,με τον Διονυση Δελεγκο να εχει ολους τους παικτες στην διαθεση του.
Αμυντας Σκοπιας (Δ.Δελεγκος) :Δημητριου 1 ,Χλωρος , Θεοφανιδης , Βοζινιδης , Τσουμιτας, Τσωτσκος, Παπαχρηστος 9 , Αδαμου 10 , Τσιγλης 13 , Ιωαννιδης 7, Μπιδικουδης 6 , Ζεγας 11.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.