Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Όχι σε σχέδιο «Αθηνά 2»

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για συγχωνεύσεις Τμημάτων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των στελεχών της νέας κυβέρνησης που αφορούν την ΑΔΙΠ, αφού αμέσως μετά το μοίρασμα των υπουργείων έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο, λέγοντας ότι είναι ένας πολύ σοβαρός οργανισμός και ότι θα συνεργαστούν άμεσα μαζί του. Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο περίπου, αυτός ο οργανισμός (ΑΔΙΠ) ζητούσε το κλείσιμο 35 τμημάτων των ΤΕΙ, ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το Σχέδιο "Αθηνά"!
Το υπουργείο παίρνει τη σκυτάλη από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση! Συνεχίζει στην ίδια αντιλαϊκή ρότα, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι ετοιμάζουν τεράστιες αναδιαρθρώσεις την ίδια στιγμή που τα ΤΕΙ φυτοζωούν. Η δραματική μείωση των προϋπολογισμών των ΤΕΙ την τελευταία πενταετία κατά 70% - 77% δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και φέτος είναι αδύνατη η λειτουργία τους. Να δυναμώσει η πάλη για Δημόσια Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Δεν θα δεχτούμε καμία συγχώνευση ή κατάργηση Τμημάτων! Χρειάζεται από σήμερα να σημάνει παντού συναγερμός! Σε όλες τις σχολές των ΤΕΙ! Να οργανωθεί η πάλη για τα άμεσα οξυμένα προβλήματα! Το νέο εξάμηνο ξεκινάει με εκατοντάδες προβλήματα, καθώς ο νέος μειωμένος προϋπολογισμός δεν δίνει περιθώρια για εξασφάλιση καθηγητών. Θα αναγκαστούμε και πάλι να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα, σίτιση, στέγαση. Τα εργαστήρια δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν! Απέναντι σε όλα αυτά η μόνη λύση είναι ο οργανωμένος αγώνας μας! Τώρα πρέπει οι σπουδαστές να πάρουν θέση στον αγώνα.
Καλούμε τους σπουδαστές να παλέψουν για:
• Να μην καταργηθούν κανένα Τμήμα και Σχολή. Να μην εφαρμοστεί νέο σχέδιο «Αθηνά»!
• Καμιά εξίσωση ΤΕΙ με ΙΕΚ και κολέγια.
• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Παιδεία. Έξω οι εταιρείες από τις Σχολές.
• Δωρεάν σίτιση, στέγαση, αναλώσιμα, βιβλία, μετακινήσεις.
• Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.