Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δρόμος δύο μηνών στο ποτάμι της Φλώρινας!

Το Δεκέμβριο είχα επισκεφτεί τη Φλώρινα και με χαρά διαπίστωσα ότι και το τελευταίο κομμάτι του δρόμου στο ποτάμι, απέναντι ακριβώς από την οδό Αφροδίτης, παραδόθηκε στην κυκλοφορία.
Χρόνια οι κάτοικοι της γύρω περιοχής περίμεναν να ολοκληρωθεί το έργο στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Και ώ του θαύματος! Δύο μήνες μετά οι κυβόλιθοι έφυγαν, ο δρόμος γέμισε λακκούβες με νερά, χαλίκια σκόρπισαν παντού, ενώ οι πέτρες στο πεζοδρόμιο προς το ποτάμι χωρίς αρμούς, κομμένες όπως-όπως.
Και ερωτώ με οργή, θλίψη και απογοήτευση: δεν υπάρχει επιτέλους κανείς σε αυτόν τον τόπο να αναλάβει την ευθύνη; Ποιος υπέγραψε και παρέλαβε το έργο (αν το παρέλαβε) χωρίς κανέναν έλεγχο για τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές;
Πώς είναι δυνατόν στην Ευρώπη πλακόστρωτοι δρόμοι να αντέχουν 50 και 100 χρόνια και σε εμάς όχι 100 αλλά ούτε 50 μέρες. Όλος ο κόσμος που φορολογήθηκε για αυτό το έργο και για τόσες άλλες κακοτεχνίες ζητάει μιαν απάντηση από κάποιον υπεύθυνο (ίσως από το Δήμαρχο).
Δεν πάει άλλο πια. Το ποτήρι ξεχειλίζει ...όταν δέχεσαι κατάμουτρα τα νερά της λακκούβας από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και μάλιστα σε δρόμο 2 μηνών!
Έλεος πια!

Έφη Συγκολλίτου
ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

19 σχόλια:

  1. Ντροπή στον εργολάβο και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ειμαι ρατσιστης αλλα ειναι αλβανικη τσαπατσουλια. ολοι οι αλβανοι ειναι μαστορες και καλα, εκει δεν δουλευε ουτε ενας ελληνας.. καλα να παθουν ας το ξαναφτιαξουν τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείς, αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λες. Οι εργάτες, Αλβανοί, Ελβετοί ή Έλληνες, είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Έλλειψη τεχνογνωσίας δεν νομίζω να υπάρχει, τουλάχιστον για τέτοιου είδους έργα. Λανθασμένη μελέτη δεν νομίζω να υποβλήθηκε. Από κει και πέρα: Ο ανάδοχος του έργου μπορεί να είναι και ψεύτης και κλέφτης και ό,τι άλλο θέλει – είναι δικαίωμά του και πρόβλημά του. Οι επιβλέποντες της Τεχνικής Υπηρεσίας, που επόπτευαν και παρέλαβαν το έργο, τι έχουν να πουν; Εισαγγελείς υπάρχουν σ’ αυτό το έρμο το κράτος; Τους δύο τελευταίους, γιατί τους χρυσοπληρώνουμε;
      Διογένης

      Διαγραφή
    2. Διογένη μήπως το μπλέ αυτοκίνητο ήταν ...δικό σου ;;;

      Διαγραφή
  4. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΦΤΑΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΟΤΑΝ ΡΩΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ ΛΕΕΙ ΝΑΙ
    ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΕΙΨΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντρέπομαι που ζω στη Φλώρινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πάρουμε τα χρήματα μας πίσω και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι μόνο αυτος ο δρόμος εχει λακκούβες; Η Καστρισιανακη δεν περπατιεται και άλλοι δρόμοι μεσα στον ιστό της πόλης έχουν τα μαύρα τους τα χάλια . Ο δημαρχος και οι αντιδήμαρχοι μάλλον δεν πέφτουν σε αυτές και δεν τις έχουν προσέξει. Μόνο ανακοινώσεις κατα του τύπου και των δημοσιογράφων ξέρουν να βγάζουν. Να τους χαιρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχουμε καταστρέψει τα αυτοκίνητα μας σε αυτήν την πόλη ντροπή στους υπεύθυνους. Ας μην αρχίσουμε να απαριθμούμε τα σημεία που υπάρχουν λακκούβες.. Καλύτερα να μετρήσουμε αυτά που δεν υπάρχουν... Μία κατάσταση απαράδεκτη, χαρακτηριστικό κοινωνίας υπανάπτυκτης. Δρόμοι καινούργιοι κλείνουν για μήνες(Ν.Ε.Ο. Φλώρινας Βεύης), μέσα στην πόλη κάποια σημεία είναι απαγορευτικά στενά, άλλα απαγορευτικά κακοτράχαλα.... Ποιανού είναι η ευθύνη για την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδη ολες αυτες οι περιπτωσεις "καπου" χανονται οταν μιλαμε για δικαιοσύνη, και επειδή η λογική λέει ότι για κάθε τέτοιου είδους έργο, υπεύθυνες είναι οι τεχνικές υπηρεσίες, μηπως οι προισταμενοι τους θα ειχαν την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσουν για τις ενέργειες που σκοπεύουν να κάνουν?
    ΚΑΜΑΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΤΕΛΕΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ επίκαιρα τα φωτορεπορτάζ .Περιμένετε όμως να ...ανοίξει ο καιρός και όταν στο πεταλωτήριο ξεκινήσουν τα έργα φωνάξτε τους να τα φτιάξουν. Τώρα βρέχει ....ψιλοβρέχει ! όπως τραγούδαγε κάποτε τα αξέχαστα του τραγούδια ο Μιχάλης ΒΙΟΛΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. elpizo sto komati poy kanoyn epektasi tou pezodromou se morfi mpalkoniou na min ipoxorisi kai thrinisoume kai thimata !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν σας φταίει κανένας Αλβανός-Έλληνας εργάτης. σας φταίνε οι υπεύθυνοι του έργου σας φταίει όποιος το παραλάβει και όποιος το παραδώσει. ο υπεύθυνος του έργου έχει παραδώσει έργα που είναι στο μαύρο τους το χάλι.π.χ. Μοναστηρίου[βρέχει και δεν έχει που να φύγουν τα νερά. δέντρα ξεριζώνονται] και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. και να μου το θυμηθείτε αυτός θα πάρει και άλλα έργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφού δεν μπορούν να διορθώσουν τον δρόμο γιατί τον κλείσανε. Ας κάναν μπαλώματα και όταν και αν βρίσκαν χρήματα ας τον κλείναν. Αν ο δρόμος ήταν στην Κοζάνη σε μια εβδομάδα θα ήταν έτοιμος. Ο Αντωνιάδης βουλευτής Φλώρινας και πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης γιατί δεν παίρνει θέση;;;;;; Τυχαίο ;;;Δεν τον ενδιαφέρει που ταλαιπωρούνται τόσοι συμπολίτες του;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αντωνιάδης ζει στην κοσμάρα του . Το όνειρο του έγινε πραγματικότητα με την Φλώρινα θα ασχοληθεί;;

      Διαγραφή
    2. Σωστόςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

      Διαγραφή
  15. ερώτημα??
    1)Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ειναι υποχρεωμενη να έχει υπάλληλο(ους) κάθε ημέρα πάνω από τον εργολάβο??? πάνω από το συνεργείο???
    Η απλά πάει στο τέλος???
    2) τι εγγύηση υπάρχει (χρονική) μετά την παράδοση του έργου???
    3)Παίζουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα??(δικαιολογία)
    4)ποος θα ξαναπληρώσει το έργο????
    εάν ο κ. βουλευτής γνωρίζει ας ενημρώσει ....επίσημα ..για όλα τα παραπάνω
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.