Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ευρωπαϊκή αρχαιολογική συνάντηση στο Αμύνταιο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργανώνει επιστημονική συνάντηση με θέμα: «Η αρχαιολογική έρευνα στο λεκανοπέδιο Αμυνταίου - Βαλκανικοί και Κεντροευρωπαϊκοί λιμναίοι οικισμοί». Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου την 28η Φεβρουαρίου 2015.
Διακεκριμένοι ερευνητές με ειδίκευση στην Προϊστορική αρχαιολογία θα παρουσιάσουν τα επιστημονικά αποτελέσματα και τα νέα αρχαιολογικά δεδομένα από έρευνες σε προϊστορικούς λιμναίους οικισμούς στα Βαλκάνια (Ελλάδα, Σλοβενία, Αλβανία, F.Y.R.O.M.), αλλά και στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη (Ελβετία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία).
Η συνάντηση αποτελεί μέρος του προγράμματος συνεργασίας ανάμεσα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και στο Τμήμα Υποβρύχιας Αρχαιολογίας / Δενδροχρονολόγησης της Ζυρίχης με τίτλο «Διάσωση, συντήρηση και τεκμηρίωση των ξύλινων και άλλων οργανικών αντικειμένων, από τους προϊστορικούς λιμναίους οικισμούς Αμυνταίου Φλώρινας» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα
(Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και Δ.Ε.Η. Α.Ε.) και από την Ελβετική Συνομοσπονδία.
Την Κυριακή, 1η Μαρτίου 2015, ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ομιλία του αρχαιολόγου της ΕΦ.Α. Φλώρινας, Δρ. Πανίκου Χρυσοστόμου με θέμα «Ο πολιτισμός των Τεσσάρων Λιμνών», όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ανασκαφικής δραστηριότητας των τελευταίων ετών στο λεκανοπέδιο Αμυνταίου.
Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της διημερίδας στην ιστοσελίδα www.greeklakesidesettlements.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.