Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Το «Ουράνιο Τόξο» ζητά από τον Αλ. Τσίπρα να μεριμνήσει για τους «μη Έλληνες το γένος» πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου

Αξιότιμε κ. Τσίπρα,
Το Προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο, του πολιτικού κόμματος των εθνικά Μακεδόνων της Ελλάδας σας συγχαίρει για την νίκη σας.
Ευχόμαστε ως κυβέρνηση να δημιουργήσετε καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες της χώρας μας, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διότι ο σεβασμός των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων δείχνει πόσο δημοκρατική είναι μια χώρα.
Ευχόμαστε να διαμορφώσετε ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο όπου οι πολίτες θα γνωρίσουν και θα πληροφορηθούν για τις εθνικές μειονότητες, θα πάψουν να τις αγνοούν και να τις φοβούνται.
Δυστυχώς, πάγια τακτική των κυβερνήσεων μετά την μεταπολίτευση ήταν η παντελής εξαφάνισή τους. Μέχρι χθες η ελληνική πολιτεία μας αγνοούσε σκοπίμως και έκανε το παν για να καταπνίξει κάθε προσπάθεια και φωνή για την ανάδειξη των προβλημάτων μας. Κορυφαία έκφανση αυτής της πολιτικής ήταν ο προκάτοχός σας, ο οποίος στήριξε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα στο «Μακεδονικό ζήτημα».
Ακούσαμε με χαρά την πρόθεση της κυβέρνησής σας να χορηγήσει την ελληνική υπηκοότητα σε μετανάστες 2ης γενιάς, γεννημένους στην Ελλάδα. Ελπίζουμε πως θα επιδείξετε την ίδια ευαισθησία και για τους "μη Έλληνες το γένος" πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου που έχασαν την ελληνική ιθαγένεια και δεν τους επιτρέπεται η επιστροφή στην χώρα που γεννήθηκαν. Ήταν το κόμμα σας, άλλωστε, πριν λίγα μόλις χρόνια που-προς τιμήν σας- έθεσε επίσημα το θέμα με ερώτησή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τώρα λοιπόν έχετε μια ιστορική ευκαιρία να διορθώσετε μια απίστευτη ανθρώπινη αδικία που διαρκεί για 60 και πλέον χρόνια.
Ευχόμαστε να έχουμε την ευκαιρία στο εγγύς μέλλον και να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για αυτό και άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα.
Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Με εκτίμηση,
Σταύρος Αναστασιάδης
ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

23 σχόλια:

  1. Τα καλόπαιδα οι "πολιτικοί πρόσφυγες" (δηλαδή εγκληματίες του Εμφυλίου, που προηγούμενα δήλωναν Βούλγαροι και συνεργάζονταν με τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής και μετά ο αέρας τους πήγε στο ΔΣ για να γλιτώσουν) από μόνοι τους διάλεξαν τη Γιουγκοσλαβική υπηκοότητα αντί της Ελληνικής. Τώρα γιατί έπιασε τα εγγόνια τους τέτοιος καημός για υπηκοότητα. Τόσο πια Έλληνες αισθάνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και σκαλίζεις βαθιές πληγές που καλό είναι να μας διδάξουν τη συμφιλίωση και την ειρήνη για όλους τους λαούς, να σχολιάσω ότι δεν αναφέρεις , μάλλον σκόπιμα ότι οι συνεργάτες των γερμανικών δυνάμεων κατοχής, - είναι γνωστοί ως γερμανοτσολιάδες - ανήκαν στον εθνικό, πατριωτικό τραμπούκικο δεξιό χώρο και οι οποίοι στη συνέχεια ρήμαξαν αυτή τη χώρα κατά τη περίοδο της επαίσχυντης επταετίας. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ. (Για να σε προλάβω δεν ανήκω στο Ουράνιο Τόξο και διαφωνώ με τους χειρισμούς τους)

      Διαγραφή
    2. 10:22 PREPI NA EISAI ISTORIKOS TETIA GNOSI TON ISTORIKON GEGONOTON OMOLOGO DEN TIN EXEI KANEIS.....

      Διαγραφή
    3. από κάτι τέτοιους ανεγκέφαλους , δημοκράτες σαν εσένα ,
      φτάσαμε εδώ που φτάσαμε !!!
      αξιολύπητο ΟΝ!!!

      Διαγραφή
  2. Αυτα ειναι....άρχισαν τα όργανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας βγει ζωντανά ο Σταύρες που το υπογράφει, να το διαβάσει μονο, όχι να το ξαναγράψει και ας του γίνει το χατήρι. Παύλε έχεις καλή πένα αλλά γιατι αποφεύγεις να εκτεθείς???
    ΒΤW Τώρα θα διαπιστώσετε τι θα χασετε, μιας και τώρα δεν θα καταπιέστε.....(λέμε τώρα). Ηρθε η ώρα να πειτε και σεις καθε πέρσι και καλίτερα, αφου τωρα όλα τα εισαγόμενα λαμόγια- προστατες σας, δεν θα ειναι απαραίτητη και πλέον δημοκρατική χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικο σας το πρόβλημα ειναι ποιος θα καταφέρει να φαει πιο πολλα χρήματα από τους αφελής του εξωτερικού. Το δικό σας το πρόβλημα ειναι οτι από ολο το βινο ζιτο μασουλάνε μονο λιγοι: τέσσερις (μία διευρυμένη) οικογένειες και ο Παύλες. Ο Παύλες βέβαια το κάνει επειδη γουστάρει σαλόνια και ταξίδια.
      Εσείς οι υπόλοιποι ....μικροί.., είστε οτι πρέπει για να συμπληρώνετε ψηφοδέλτια στις ευρωεκλογές και να παριστάνετε τους κομπάρσους στα πανηγυρια, για να παιρνουν εικόνες τα κοπρόσκυλα του Γκουεφσκι.

      Διαγραφή
  4. Ήρωες: «Αν υποφέρει από κάτι η παιδεία μας σήμερα, είναι ότι οι μόνοι ήρωές μας είναι οι ποδοσφαιριστές και οι τηλεπαρουσιαστές. Η έννοια του ήρωα είναι προφανώς υποβαθμισμένη. Ο Βολταίρος είχε γράψει κάτι σπουδαίο: ‘Δεν θεωρώ ήρωες τους πολεμιστές-καταστροφείς των πόλεων, αλλά αυτούς που έχουν πολεμήσει για τα δικαιώματα του ανθρώπου’. Επίσης, αν ξέραμε καλά την ιστορία, θα είχαμε διαγράψει πολλούς ‘ήρωες’ και κατά συνέπεια θα αλλάζαμε πολλά ονόματα δρόμων και πλοίων που φέρουν τα ονόματά τους. Ηρωες είναι αυτοί που η ιστορία έχει καταγράψει ως ήρωες, άσχετα αν ήταν ηρωικοί ή όχι».


    Ρατσισμός: «Είμαστε οι πιο μεγάλοι ρατσιστές της Ευρώπης. Και αυτό γιατί θεωρούμε τον εαυτό μας καλύτερο από τους άλλους».

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    Από το Α έως το Ω: Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας.< Εμμανουήλ Ροΐδης>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.....ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΚΣΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ....ΟΥΡΑΑΑΑ ΜΠΡΑΤΣΚΙ ΜΠΑΛΓΚΑΡΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με βάση την αρχή: ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι παγκόσμιες και καθολικές αξίες και έχουν απόλυτο χαρακτήρα, είναι αδιαίρετα και ανεξάρτητα, πρέπει να σταματήσει η διάκριση σε βάρος πολιτικών προσφύγων, που εξαιρέθηκαν από την ευεργετική νομοθεσία, για την εξάλειψη των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου.
    Schapiro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Παυλες στα μπιτολα τι μισθο θα επαιρνε στην νομαρχια βιτωλίων......??? Γινατε ανθρωποι και μαγκες στην Ελλαδα ρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 5:00 είσαι γραφικός και ανιστόρητος. Μην παριστάνεις τον πολύξερο . άσχετος είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είστε μακεδόνες, ούτε προδότες του Ελληνικού λαού, γιουγκοσλάβοι είστε, και οι λόγοι που είστε εδώ είναι ακριβώς οι ίδιοι λόγοι που είναι και οι αλβανοί και όλοι οι μετανάστες σρην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι κρίμα, που ο κάθε ανόητος εκθέτει εδώ τις όποιες <> του ανώνυμα! Όρε έχει κότσια γράψτε και κάτι επώνυμα! Ναι και εγώ είμαι ένας δειλός που καλύπτομαι απο την ανωνυμία γι αυτό και δεν γράφω κάτι σχετικό! Δεν γνωρίζω ιστορία και εθνολογία, δεν γνωρίζω , αν υπάρχει ή αν υπήρξε ποτε μακεδονική εθνότητα, αλλά οι κόσμοι ζούνε δύσκολες εποχές, εσείς γι αυτό καίγεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. tetio misos gia tous Ellines pou polemisan gia tin lefteria autou tou topou(kai tous dioksane trampoukoi politikoi akrodeksioi pseftopatriotes gia na enisxithi to dithen "ethniko esthima" ton upolipon ellinon) den exo dei se ali politismeni xora!!!! kai theloume na legomaste kai Europeoi.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το 90% της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ειναι στην Ελλάδα.
    η FYROM, και ένα κομάτι της Βουλγαρίας που ανήκαν στην αρχαία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ήταν ακατοίκητες περιοχές με βάλτους, λίμνες, δάση και άγρια φύση όπυ δεν μπορούσε να επιβιώση άνθρωπος. άλωστε η μόνη οδός της αυτοκρατορίας του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ήταν η θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 1:53 Καλά τέτοια παραχάραξη της ιστορίας δε μπορούσα να τη φανταστώ. Από τα κατέβασες αυτά; Από ποια πλύση εγκεφάλου; Να μας δώσεις τις πηγές σου.

      Διαγραφή
  14. Γυφτοσκοπιανοί πολύ αέρα πήρατε. Τώρα ζητάτε και τα ρέστα. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζοντας τα σχόλια μερικών λες σε ποιο μεσαίωνα ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Πόσο απέχουν οι αξίες τους από τις ευρωπαϊκές αξίες του διαφωτισμού, της ανοχής στη διαφορετικότητα, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Πόσοι αιώνες καθυστέρησης τους χωρίζουν από τη Δύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΣ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΠΟΔΙΖΕΙ ΡΕ ΜΠΡΑΤΣΚΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαταγή ενός γνήσιου Ταλιμπάν από το δικό του εθνικό Ισλάμ.

      Διαγραφή
  17. Αφου θέλατε τέτοιο φαγητό σύντροφοι φάτε τώρα αυτούς στο τραπέζι μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.