Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Συνέλευση στην Αχλάδα για τη μετεγκατάσταση του οικισμού

Αύριο Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στην Τ.Κ. Αχλάδας σε κατάστημα της πλατείας του χωριού σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης του οικισμού.
Στη συνέλευση θα είναι παρών και ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης.

14 σχόλια:

  1. Λες και αν γινει συνελευση θα αλαξει τιποτα παλη ολοι θα λενε το δικο τους και παλη τα ιδια θα μηνουν.οπως παντα αλωστε και για ολα ειναι υπεφθινος ο μεσεος μαχαλας...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai pios sas eipe oti deloume na fugoume re paidia apo to xorio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω,βρεθηκα στην συνελευση που εγινε,ξερεις τι διαπιστωσα οτι καποιοι ειδαν ψοφημια και τρεξαν σαν υαινες να κατασπαραξουν τα πτωματα.
      Μας καταντησαν πτωματα με την ολη δραση των εργολαβων τρυπες τρυπες τρυπες και οι παληες εχουν παραμεινει τρυπες για να αυξανονται μπας και νοιωσουν οικατοικοι τρομο και αποφασισουν να εγκαταλειψουν τις περιουσιες τους.
      Υποψη οτι οι μεγαλυτερες εκτασεις θα παραμεινουν οπως εχουν χωρις να απαλλοτριωθουν,δηλαδη θα αποζημιωθουν για καποιοα χωραφια τους τα υπολοιπα να γεμισουν αγκαθια ,λειπουν και τα γαιδουρια να τα φανε.
      Προς τι τοσο γλυκα λογια η ΑΝΚΟ οτι ολα θα γινουν γρηγορα και τελεια μη φοβαστε μηπως πρεπει να ΤΡΕΜΟΥΜΕ ?
      Τοσο ωραια που μας τα παρουσιασε ουτε που και ιδιοι με τοσες αρνητικες εμπειριες δεν το ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ.
      Εφτασαν και οι ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ φαινεται εχει ψωμι η ιστορια,το παραδειγμα των απαλλοτριωσεων ΜΕΛΙΤΗΣ πρεπει να μας γινει μαθημα.
      Οι μονοι που κερδισαν και αρκετα ηταν οι δικηγοροι οι κατοικοι εχασαν την περιουσια τα λεφτα δεν επιασαν τοπο το μονο που τους εμεινε οι υποσχεσεις οτι θα τακτοποιηθειτε στην ΔΕΗ.
      Απο αυτα τα μεγαλα λογια που ποτε δεν εφαρμοζονται πρεπει να παρουμε μαθηματα,αν δεν παιρνουμε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
      Και επειδη καποιος λεει οτι για ολα φταιει ο μεσαιος οικισμος μην φτανουμε στο σημειο διαιρεσης,τα συμφεροντα των κατοικων ολοκληρης της ΑΧΛΑΔΑΣ ειναι ΚΟΙΝΑ,αυτο παρτετο χαμπαρι και μην παιζεται ρολους αλλονων.
      Η υποθεση μετεγκατασταση θελει πολλη σκεψη και αναλυση ολων των δεδομενων,αλλα απο τους κατοικους και κανεναν εξω απο αυτους.

      Διαγραφή
    2. Ισως πολλες φορεςμεσα απ ενα ειρωνικο ?????? χιουμουριστικο σχολιο προκυψουν νεα δεδομενα στο σωστο δρομο,λεω ισως.
      ΑΝΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΑΣ ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΟ ΝΕΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΝΕΑ ΟΝΕΙΡΑ.
      Βρε μπας και με αφορα και εμενα?
      Ξερεις γιατι πλησιαζω και αυτο με τρομαζει.
      Καποιοι συνηθως εξω απο τους κατοικους τα κονομησουν,αυτο και αν δε με τρομαζει.
      Παντως εκεινο που δεν πρεπει να σας τρομαζει ειναι οτι θα διατηρησετε τα επιθετα αλλα και την ονομασια του χωριο,θα λεγεται ΝΕΑ ΑΧΛΑΔΑ .
      ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ,μα το κακο ειναι πως νοιωθω με αυτο σαν να φευγω στην ΞΕΝΗΤΕΙΑ ,δεν πειραζει και παλι καλη τυχη,οχι τραγουδωντας αλλα μονο με ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ.

      Διαγραφή
    3. Εγω φευγω απ τα ονειρα σου και καλη τυχη οπου και αν πας,μισος δεν σου κρατω την ζωη σου εσυ κυβερνας.
      ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΚΑΥΜΕΝΕ απλα θα επιλεξεις που θα σε πανε ,με φερετρα με τουριστικα λεοφωρεια με συνοδια ορχηστρας,κοιταξε ομως λεφτα στην τσεπη δεν θα σου βαλουν δεν θα τα αφησουν να περισσεψουν οι ΑΕΤΟΝΥΧΙΔΕΣ,ηταν πολλοι απο αυτους εκει στην γενικη συνελευση.

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή τι είδους μετεγκατάσταση; Έχει κανείς συγκεκριμένες πληροφορίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λυπαμαι πάρα πολύ για αυτά που γίνονται άλλα, και για αυτά που θα γίνουν στην κοινότητα σας,
      όμως έχω να σας πω ένα, είστε άξιοι της μοίρας σας
      μέχρι τώρα χαϊδεύατε τον ΡΟΖΑ, από δω και πέρα τον νέο διαχειριστή ,
      αυτό όμως που έχω να σας πω, αν και θα ακουστή πάρα πολύ βάρη,
      είναι η πραγματικοτητα να σας πάρουν από εδώ και να σας πάνε εκεί που σας αξιζη ,
      και ας ελπίσουμε πως μπορεί να σωθούν κάποιες κοινότητες που είχαν την ατυχή συγκυρία να συνορεύουν μαζί σας

      Διαγραφή
  4. Τοτε μην μας ζαλιζεται γι σκονη θοριβο αν δεν θελεις να φυγης απο το χωτιο.παρε ανεμιστιρακη να διοχνης τη σκονη απο το σπιτι σου και οτοσπιδες να μην ακους.αντε
    ποια διλαδη αιδια καταντισαται ολο κλαψα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. mirasoun lefta stin axlada paidia feugi to xorio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξερετε μεχρι τα τωρα πιστευαμε οτι πωλουν μονο οι ΜΠΑΤΑΚΤΣΗΔΕς.
    Φανταζεσαι να πουλας γιατι αλλοι το θελουν?
    Χτες φτασαν στην ΑΧΛΑΔΑ αυτοι που εχουν συμφεροντα δικηγοροι και διαμεσολαβητες,αυτοι θα εχουν μονο οφελος σε μια πιθανη μετακινηση.
    Τους υπερηλικες τους ρωτατε αν θελουν ,αν μπορουν να προσαρμοστουν σε νεο περιβαλον που σιγουρα μια μεταγκατασταση θα διαρκεσει καιολας αρκετο χρονο?
    Πρεπει να σκεφτουμε για ποσα χρονια υπαρχει λιγνιτης στην περιοχη? το πολυ δυο χρονια.η μεταγκατασταση ποσα χρονια θελει για να ολοκληρωθει ?Ισως και περισσοτερα,το αποτελεσμα ποιο θα ειναι?
    Μια ερημη ολοκρηρη περιοχη,αχρηστευμενη,γιατι οι εργολαβοι θα αφησουν μονο τρυπες και αποκαιδια.
    Μετα το κοστος ποιος θα το πληρωσει?
    Επειδη ο ιδιωτης δεν πληρωνει, θελει μονο τα κερδη,ας δεχθω οτι το κρατος δηλαδη οι φορολογουμενοι δηλαδη εν μερει και οι ιδιοι οι κατοικοι ενα μερος της απολοτριωσης.
    ΠΡΟΤΑΣΗ
    ----------------
    Να εφαρμοστουν οι νομοι ,ο μετταλευτικος κανονισμος ζουμε σε μια χωρα που νομοι υπαρχουν σε υπερπληθορα ετσι για να τους πεταμε να μην τους εφαρμοζουμε να γινει μια τροποποιηση ωστε να απομακρυνθουν απο το χωριο οι εξορυξεις να εξορυχθει ο λιγνιτης με ευθυνη και πρωτοβουλια της ΔΕΗ να αποκατασταθουν ολες οι εκτασεις ,μετα την εξορυξη να επανελθει στην προτερη κατασταση οπως οριζεται απο τους νομους και σε δυο χρονια ΤΕΛΟΣ .
    Ετσι και αλλιως οι κατοικοι για τοσα χρονια τους εφαγαν στην μαπα δυο χρονια εμειναν και θα παραμεινουν εκει που γεννηθηκαν εκει που εχουν τις περιουσιες τους,τα χωραφια τους (γιατι το μεγαλιτερο μερος δεν απαλλοτριωνεται) τις κτηνοτροφικες μοναδες τους ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ.
    Απλα ενα τμημα εκτασης που καλυπτει το χωριο και την γυρω εκταση ασφαλειας δεν θα το εξορυξουν,Ε ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΤΟΥΝ αν υπαρχουν αλλες συνθηκες.
    Τα κερδη των λιγων δεν μπορει να ειναι πανω απο τους ανθρωπους.
    Μπορει μια τετοια τοποθεσια με καμπο διπλα στο βουνο με ποταμι,ιδανικος χωρος να ζει κανεις να απαξιωνεται για να κερδισουν λιγοι?
    Μηπως τα οσα γινονται εκει, παραβιαση των παντων τρυπες χωρις ταξη εξορυξης δρομοι φιδωτοι απαραδεκτοι τρυπες παντου ταυτοχρονα χωρις να σκεπαζονται οι ηδη υπαρχοντες ειναι σκοπος για να τρομοκρατηθουν και να αποφασισουν ευκολα να φυγουν οι κατοικοι?
    Οι νεοι ηλικιακα που ηδη εχουν φυγει για τις πολεις το μονο που τους νοιαζει να παρουν οσα οσα εκει πονταρουν μερικοικαι ξερετε γιατι ? Αυτοι δεν ενδιαφερονται για τα χωραφια τα σπιτια στο χωριο τους εχουν την μανια της αστυφιλιας , εγιναν ανθρωποι της πολης ΜΕΓΑΛΟΙ , δεν απεκτησαν τιποτα απο τα περιουσιακα στοιχεια με ιδρωτα, δεν πανε οι γεροι τους να πεθανουν απο μαρασμο της μετακινησης αλλου , θα απαλλαγουν μια μερα αρχιτερα τους εχουν για βαρος.
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    Ας σοβαρευτουμε καποτε, μπορει και η εξορυξη να συνεχιστει ομως με κανονες ορους σεβασμο στους κατοικους για ελαχιστο χρονο ακομη να δοθουν τα μισα του κοστους μετεγκαταστασης στους κατοικους και να συνεχιστει η υπαρξη και του χωριου και των περιουσιων,ετσι ολοι εχουν να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ,που εχουν δικαιωμα να κερδισουν.
    Διαφορετικα οι μονοι οφελημενοι θα ειναι.
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕς ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΑΝΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα πολυ καταλληλο ανεκδοτο.
      Ο μοναδικος γυιος μιας οικογενειας τεμπελαρας ηθελε να κανει την μεγαλη ζωη στην ΑΘΗΝΑ.
      Πηρε την αποφαση να φυγει,ομως λεφτα δεν ειχε λοιπον σκαρφιστηκε να πεισει την μανα γιατι ο πατερας δεν θα το εκανε με τιποτα να του δωσουν λεφτα να ανοιξει δουλιες και να προκοψει.
      Η μανα ειναι παντα μανα κρυφα του εδωσε το μεγαλιτερο μερος των οικονομιων τους κρυφα απο τον πατερα ,οποτε ο μαγκας την κοπανησε πηγε και εκανε την μεγαλη ζωη στα σκυλαδικα στα κεντρα και εφαγε και ολα τα λεφτα ,χωρις ουτε τηλεφωνο να παρει να πει τι κανει ουτε γραμμα.
      Η μανα ανησυχησε πιεζε τον πατερα να ενδιαφερθουν ,να που ομως ο γυιος μετα απο δυο χρονια εφτασε.
      Η μανα κατασυγκινηθηκε που τον ξαναδε, τι της λεει? Μανα οι δουλειες πανε καλά ομως θελω να επεκτεινω τις ΜΠΙΖΝΕΣ και θελω βοηθεια οικονομικη θα γινω μεγαλος και τρανος.
      Η απαντηση παιδι μου πια ειμαστε 80 χρονων και δεν υπαρχει τιποτα.
      Τοτε να πουλησουμε το μεγαλο το χωραφι γιατι αυτο ειχε αξια τα αλλα τα ξεκαναν.
      Δεν μπορω να πεισω τον πατερα αν θες πηγαινε βρες τον δουλευει εκει σε αυτο το χωραφι το τελευταιο που απεμεινε.
      Πηγε και τον βρηκε καμπουριασμενο γερασμενο και πικραμενο και τι του ειπε.
      ΠΑΤΕΡΑ ποσο χρονων εισαι? Π....ς την μαμα δεν την Π....ς , εγω δεν βυζαινω αφου δεν θελεις να πουλησουμε το χωραφι ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ.
      ΑΥΤΑ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ.
      ΙΣΩΣ ΛΕΩ ΙΣΩΣ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
  7. h anko re paidia ena ekatomirio eyro tha parei apo ti meleti pou tha kanei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκει ειναι το ζητημα και το μεγαλο ενδιαφερον της ΑΚΝΟ και ποσο ωραια μας τα παρουσιασε με ταχεια λεει διεκπαιραιωση.
      Βλεπουμε το περιτυλιγμα σε ολα ομως το τι περιεχει αυτο ειναι το ζητουμενο.
      Καποτε πρεπει να μαθουμε να βλεπουμε πισω απο το βουνο.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.