Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη Προέδρων Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας

Στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει το Επιμελητήριο μας για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, αντιπροσωπεία του επισκέφθηκε το Ελληνικό Προξενείο στην Κορυτσά Αλβανίας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Αλβανίας, καθώς και ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Κορυτσάς, που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας για περαιτέρω συνεργασίες. Στην συνάντηση αυτή ήταν παρόν και ο Δήμαρχος Κορυτσάς.
Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την Πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και εκπρόσωπο του κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μας ενημέρωσαν για τις δράσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομογένεια. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση από τον Πρόξενο κ. Πεδιώτη για το επενδυτικό περιβάλλον της περιοχής, τα πλεονεκτήματα καθώς και για τις ευκαιρίες που υπάρχουν για εμπορικές συνεργασίες. Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε πολλές δυναμικές επιχειρήσεις της περιοχής, ιδιαίτερα στα τρόφιμα και στη μεταποίηση κρεάτων, επίσης συναντηθήκαμε με πολλούς επιχειρηματίες της περιοχής και συζητήσαμε για συνεργασίες μεταξύ των ελληνικών και αλβανικών επιχειρήσεων.
Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια του αναπτυξιακού συνεδρίου που είχε γίνει στη Φλώρινα 13-14-15 Δεκεμβρίου 2014. Τότε είχαμε υπογράψει σύμφωνο εμπορικών συνεργασιών μεταξύ του Επιμελητηρίου Φλώρινας, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Αλβανίας καθώς και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μοναστηρίου. Οι δράσεις αυτές ήδη έχουν αποδώσει οφέλη καθώς ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε διαδικασία εξαγωγών προς την Αλβανία. Αναδείχθηκε η ανάγκη όπως η επόμενη συνάντηση σε μορφή επιχειρηματικών συναντήσεων, να πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου στο Μοναστήρι της FYROM.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

1 σχόλιο:

  1. ......Γιωργος Βουλγαριδης.......
    Ενας ακούραστος μαχητης των συμφερόντων του Επαγγελματικου κοσμου της πολης μας, που αφιερωνει προσωπικο χρονο και χρημα παρ ολο που δεν εξελεγη στο ΔΣ του επιμελητηριου, αλλα που το εννοει όταν λεει ότι θα αγωνισθει.
    Εν αντιθεση με καποιους αλλους οι οποιοι προεκλογικα μας ειχαν πρηξει για την αγαπη τους στον τοπο τους, και στην συνεχεια και επειδή δεν τους δοθηκε η πολυποθητη καρεκλα που "μονο κατά την φαντασια τους" εδικαιούντο, γιναν οι χειρότεροι εχθροι του επιμελητηριου, σε βαθμο κακουργήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.