Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

«Τα πρόσωπα του χρόνου» (video)

Εκδήλωση, με αφορμή τη λήξη της έκθεσης «Τα πρόσωπα του χρόνου», που οργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών - Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του εορτασμού Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014, πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Αιανής καθώς και τα θερινά εικαστικά εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τ.Ε.Ε.Τ., δημιουργώντας έργα και διερευνώντας τη σχέση του σύγχρονου μαθητευόμενου καλλιτέχνη με την ιστορία και την ισχυρή πολιτισμική παράδοση μιας από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις του βορειοελλαδικού χώρου.
Ομιλητές ήταν οι: Χριστίνα Ζιώτα, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, Ζωή Γοδόση, Επίκουρη Καθηγήτρια Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ. Φίλιππος Καλαμάρας, Ειδικός Επιστήμων Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ., οι φοιτήτριες και απόφοιτες του Τ.Ε.Ε.Τ. Γιώτα Καρβουνιάρη, Δώρα Μιχαηλίδου, Ειρήνη Μώρου, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.
Έργα τους παρουσίασαν οι: Γιώτα Καρβουνιάρη, Δώρα Μιχαηλίδου, Βαρβάρα Μυστίλογλου, Αμαλία Μποζίνη-Κεχαγιά, Ειρήνη Μώρου, Ευγενία Νόση, Άννα Πιάτου, Καίτη Τουρτούρα, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.
Στο video μιλούν οι Λιάνα Γκέλου, Ζωή Γοδόση, Κώστας Σουέρεφ και Χριστίνα Ζιώτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.