Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης

Την απόφαση για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του δημόσιου λιγνιτοφόρου χώρου στην περιοχή Βεύης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας υπέγραψε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου.
Μετά από σειρά διαδικασιών και αφού συζητήθηκαν και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου οι όροι της σύμβασης για την εν λόγω εκμίσθωση, υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση, που αποτελεί ένα από τα τελευταία βήματα για την επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί πλήρως με την κύρωση της σύμβασης μίσθωσης από την Ολομέλεια της Βουλής.
Η επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης συνεισφέρει απόλυτα στην απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής διασφαλίζοντας περαιτέρω την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας.
Πολύ σημαντικές είναι και οι άμεσες ωφέλειες για το Δημόσιο που διασφαλίζονται με την ολοκλήρωση της εκμίσθωσης του ορυχείου της Βεύης:
• Στα δεκαπέντε μισθωτικά έτη που προβλέπονται αρχικά, τα άμεσα καθαρά έσοδα από μισθώματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ για το Δημόσιο.
• Ταυτόχρονα, ο μισθωτής ενθαρρύνεται για τη μέγιστη αξιοποίηση του κοιτάσματος με τις βέλτιστες πρακτικές ενώ διασφαλίζονται τα έσοδα του Δημοσίου για το ύψος ελάχιστης παραγωγής.
• Οι περιβαλλοντικές υποχρεώσεις του μισθωτή δεν περιορίζονται στην ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά περιλαμβάνουν και επιπλέον πρόσθετες υποχρεώσεις που ανέρχονται για την δεκαπενταετία σε πάνω από 26 εκατομμύρια ευρώ.
• Επιπλέον, ο μισθωτής υποχρεούται να προβεί σε ερευνητικές εργασίες ύψους άνω των 6 εκατομμύριων ευρώ.
• Τέλος, ο μισθωτής οφείλει να προχωρήσει μέσα στην πρώτη πενταετία σε δαπάνες μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού άνω των 28 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου: «Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκμίσθωσης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης στη Φλώρινα αποτελεί ένα ζήτημα με πολύ μεγάλη σημασία, που ξεπερνά το τοπικό επίπεδο και έχει τεράστιες ωφέλειες για ολόκληρο τον ενεργειακό μας σχεδιασμό. Με την επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου δημιουργούνται σχεδόν 500 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης δίνοντας πραγματική «ανάσα» όχι μόνο στην περιοχή της Φλώρινας αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Ταυτόχρονα δημιουργούνται πολλαπλάσια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που αφορούν στην περιοχή και στη δημιουργία εσόδων για το δημόσιο: Συγκεκριμένα υπολογίζονται σχεδόν 2.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, έσοδα από τη φορολόγηση του κύκλου εργασιών, τον ΦΠΑ από την τόνωση της αγοράς και άλλα παρόμοια έσοδα που δημιουργούνται σε αυτήν την περίπτωση, καθώς και άλλες δράσεις αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου που αναλαμβάνει με τη σύμβαση ο μισθωτής».

27 σχόλια:

  1. Επιτέλους κάτι καλό για την περιοχή μας.
    Μετά τις τραγελαφικές λαϊκές συνελεύσεις της περιφέρειας και την αδυναμία συνεννόησης των τοπικών φορέων ας αφήσουμε άλλους να αποφασίσουν για εμάς.
    Εμείς οι Φλωρινιώτες θέλουμε θέσεις εργασίας και όχι 50 μονιμάδες στη ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ...ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12.21 ΣΤΙΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ,ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.ΚΑΙ ΤΟ ''ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΑΝΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΩ Ο ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα των κατοίκων δηλαδή είναι ο ΑΚΤΩΡ και οι διαδικασίες ανάθεσης του έργου όχι ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί το ορυχείο. Αν το έπαιρνε η ΔΕΗ με απευθείας ανάθεση θα το κάναμε γαργάρα και ας πνιγόταν το χωρίο στην σκόνη.
      ΑΥΤΟΊ ΕΊΜΑΣΤΕ

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΛΑΜΟΓΙΑ

      Διαγραφή
  4. 12.21 ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ ΑΣΧΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πώς το έλεγε κάποιος ;;;; "στην Βέυη μαγκιές δεν περνάνε" ;;;; Καλοοοοοοό ξημέρωμα αγαπητε-τη...και όταν γλυκοΧΑραξει σφύριξε μου κλέφτικα....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ποιά ανάσα μιλάτε?? Έχει κανείς σας διαβάσει προσεκτικά τι λέει αυτή η σύμβαση; ή ελπίζετε μόνο σε μηδαμινές θέσεις εργασίας με 300 ευρώ για ελάχιστους Φλωρινιώτες; Για τα παιδιά σας και τους νέους; θα επιτρέψετε την αφαίμαξη του υπόγειου πλούτου της περιοχής καταστρέφοντας παράλληλα μεγάλο μέρος από τη γεωργία και τη κτηνοτροφία της περιοχής! αλλά μάλλον θα περιμένετε την ανάπτυξη του τουρισμού μιας και μετά από την εξόρυξη θα συρρέουν να δουν τις τεράστιες τρύπες που θα μείνουν πίσω! γιατί αν διαβάζατε λιγάκι πιο προσεκτικά αυτή τη σύμβαση θα βλέπατε ότι το ποσό που πραγματικά μένει για τα περιβαλλοντικά έργα, αν αφαιρέσουμε τις υπέρογκες αμοιβές ελάχιστον εργαζομένων στον τομέα, θα αντιληφθείτε ότι δεν επαρκούν για να υλοποιήσουν το παραπάνω ευχολόγιο του Υπουργού, μια φλώρινα κρανίου τόπος, μια φλώρινα με μολυσμένο νερό από τα τοξικά της εξόρυξης, μια φλώρινα με πανάκριβο κόστος ζωής, αφενός από την αύξηση του ρεύματος μιας και ο μισθωτής μπορεί εκβιαστικά να απολαμβάνει μεγαλύτερες τιμές για την πώληση του λιγνίτη στη ΔΕΗ (βλέπετε έτσι είναι όταν έχεις το μονοπώλιο) , μια φλώρινα όπου αγαθά τα οποία είναι τώρα σε προσιτές τιμές (μια και έχουμε τοπικούς παραγωγού) θα πωλούνται σε τιμές μεγαλουπόλεων! μια ΚΑΗΜΕΝΗ φλώρινα λοιπόν, χωρίς προοπτική! Αν η συνείδησή σας το αντέχει αυτό το ξεπούλημα, ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν, αλλά είμαστε και εμείς (πλειοψηφία ή μειοψηφία δεν το γνωρίζω και δεν έχει σημασία).. εμείς που μέχρι τελευταία στιγμή θα λέμε ΟΧΙ, σε μια εποχή που σιχαθήκαμε να ακούμε το ΝΑΙ και να υπακούμε στα μεγάλα συμφέροντα.. αυτοί που κοιτώντας στα μάτια τα παιδιά μας θα περιμένουμε υπομονετικά να σταθείτε και εσείς στο πλευρό μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.

      Διαγραφή
    2. ΜΠΡΑΒΟ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

      Διαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ.... ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ......ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ? ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ? Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΘΑ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ Π.Χ. ΑΘΗΝΑ ΚΤΛ. ΘΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΘΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΠΤ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

      Διαγραφή
  8. Θέλω να ρωτήσω ποιος υπογράφει το παραπάνω άρθρο ; Αυτά που γράφονται σε αυτό πριν τη δήλωση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ τοποθέτηση τίνος είναι; Εμένα μου φαίνονται ως προπαγανδιστικό άρθρο. Ζήτω έρχεται η ανάπτυξη... για το Μπόμπολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως την εκμεταλλευόμαστε την καημένη την εταιρεία; Τόσα θα κάνει για μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μήπως είσαι 1040 βλάξ η τον πανύβλακα παριστάνεις ; Ποια "καημένη εταρία " ρε ΜΛΚΑ ;;;

      Ξέρεις τι δισεκατομύρια έχει ξεζουμίξει και πόσα χρωστάει σε τράπεζες και στο ίδιο το κράτος σε περίοδο κρίσης ο ΑΚΤΩΡ στην Ελλάδα; Που βρίσκει τα δισεκατομύρια και αγοράζει τα πάντα όταν το 90% των υπόλοιπων επιχειρήσεων έχει γονατίσει; ¨όσα ακριβώς εισέπραξαν κάποιοι εργολάβοι επι Κατοχής και επι Χούντας ..Τελικά έχει πολλούς βλάκες σαν εσένα η Φλώρινα ;;;

      Διαγραφή
    2. Και τι θελεις να γινει ρε μλκα εσυ; να μεινει μια ζωη κλειστο;ο κοσμος θελει δουλεια.

      Διαγραφή
  10. Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι οι ΔΕΗτζίδες που έχασαν αρκετά. δυστυχώς μόνο λίγα απο τα προνόμοιά τους, (λίγα έχασαν ) και οι Βευβιώτες που ζητάνε αποζημιώσεις κατά στρέμμα που η τιμή του ήταν και είναι κατά στρέμμα 300 Ευρώ, ζητάνε κατά στρ 5.000 ( πέντε ) χιλιάδες Ευρώ! Βρε δεβ πάτε στο διάλο! Εμείς θέλουμε για τα παιδιά μας θέσεις εργασίας! Τα ίδια κάνετε και στις Σκουριές στη Χαλκιδική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ . ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΟΥ. ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ.

      Διαγραφή
    2. ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΥΗ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ. ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ. ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΣΟΥ ΚΤΛ.

      Διαγραφή
    3. αγαπητέ φίλε (8:10), από ότι αντιλαμβάνομαι δεν έχεις ιδέα από τις τιμές των αγροτεμαχίων αλλά και το κόστος των έγγειων βελτιώσεων που έγιναν στην περιοχή! Προφανώς και τα 300 ευρώ είναι μηδαμινό ποσό σε σχέση α) με το κόστος αγοράς των εν λόγω αγροτεμαχίων, β) με το κόστος των έγγειων βελτιώσεων γ) με το κέρδος που θα απέδιδε το αγροτεμάχιο αν καλλιεργούνταν στο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα γίνεται η εκμετάλλευση του υπόγειου πλούτου του (εάν υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή τα αγροτεμάχια θα αποκατασταθούν και πάλι). επειδή μιλάς για τις σκουριές της Χαλκιδικής (το νεο Μπομπολισταν δηλαδή κατά τους εκεί κατοίκους), μάλλον ζεις σε έναν κόσμο δικό σου χωρίς επαφή με την πραγματικότητα. οι άνθρωποι εκεί έχουν χάσει την ποιότητα ζωής τους, έχουν πια νερό το οποίο είναι ακατάλληλο για κατανάλωση και τώρα ζουν στη φάση δημιουργίας εγκαταστάσεων, ύψους 150 μέτρων, όπου θα αποτεθούν αθροιστικά 122 εκατομμύρια τόνοι εξορυκτικά απόβλητα, θα βρίσκονται μέσα στην καρδιά του δάσους, ανάμεσα σε δύο ενεργά σεισμικά ρήγματα, Στρατωνίου και Γοματίου, αλλά και σε απόσταση αναπνοής από πυκνοκατοικημένους οικισμούς! έχεις ιδέα τι είναι 122 εκατομμύρια τόνοι;;;;; εσύ λοιπόν που θέλεις μια δουλίτσα για τα παιδιά σου (και όχι πως αυτό στις μέρες μας δεν είναι απαραίτητο - οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους), ξέχασες να σκεφτείς ότι μέσα σε λίγα χρόνια τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα ζουν μέσα στα τοξικά απόβλητα.
      όσο για την κόντρα σου με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ τους βολεύει να είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα, έτσι όσο εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας αυτοί αλωνίζουν ανενόχλητοι!
      συμφωνώ μαζί σου ότι οι θέσεις εργασίας είναι αναγκαίες για την Φλώρινα ΑΛΛΑ αν διάβαζες λίγο προσεκτικά τη σύμβαση και αν δεν είχες την ανάγκη να πιστέψεις τα όμορφα λογάκια στο παραπάνω δημοσίευμα του υπουργείου θα αντιλαμβανόσουν λοιπόν ότι ο τρόπος που πάει να γίνει αυτή η κίνηση σήμερα μόνο κακό θα φέρει για τη Φλώρινα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε, υποθέτω ότι δουλεύεις για τα παιδιά σου; Ή μήπως όχι; Μπορεί να μην έχεις παιδιά, αλλά και αυτοί που δεν έχουν τα παιδιά σκέφτονται γι αυτά. Αυτό είναι το νόημα της ηθικής ζωής. Σκέφτηκες λοιπόν τι περιβάλλον θα αφήσεις σ αυτά τα παιδιά; Ένα περιβάλλον δηλητηριασμένο για τα επόμενα 200 χρόνια, όπου για να βρούν καθαρό νερό να πιούν θα πρέπει να πληρώνουν το μισό τους μεροκάματο, αν θα το έχουν και αυτό, Πασχίζεις να τους αφήσεις ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι, αλλά πόση υγεία μπορείς να τους αφήσεις ή μάλλον επί του ορθότερου πόση αρρώστια θα τους κληροδοτήσεις δεν το σκέφτεσαι!

      Διαγραφή
  11. AGAPHTE FILE 8,25 GIA NA DOYLEPSEIS PREPEI PRWTA APO OLA NA EISAI YGIHS KAI ME THN KATASTASH POY THA EPIKRATEI POLY FOBAMAI PWS KANENAS MAS DEN THA EINAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. GIA NA DOYLEPSEIS PREPEI PRWTA APO OLA NA EISAI YGIHS PES 935 POY DEN BRISKEI KAI GIATRO STO NOSKOKOMEIO OTAN PATHEI KATI ...

      Διαγραφή
  12. ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ Η ΑΧΛΑΔΑ ΠΟΥ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΕΧΕΙ ΝΤΟΥΠΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΥΤΗ ΣΑ ΝΗΣΙ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΒΕΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΦΟΙ ΚΑΙ Η ΜΙΣΗ ΣΙΤΑΡΙΑ.
    ΝΤΟΥΠΚΕς ΘΕΟΡΑΤΕΣ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΡΟΜΟΙ ΟΛΟ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΟΣ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΟ ΝΟΥΛΑ -ΝΟΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.