Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ο Διοικητής Τροχαίας πράττει τα νόμιμα!

Σαφές μήνυμα προς τους οδηγούς αυτοκινήτων αλλά και μοτοσικλετών που σταθμεύουν παράνομα δίνει ο διοικητής τροχαίας Φλώρινας.
Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο έλεγχος του κυκλοφοριακού έπεσε ολοκληρωτικά στις πλάτες της Τροχαίας, ο κ. Γκίνης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο των παράνομων σταθμεύσεων και την βεβαίωση παραβάσεων σε όσους παρανομούν… χωρίς εξαιρέσεις!
Με τον τρόπο του έχει καταστήσει σαφές προς τους οδηγούς ότι οι τροχονόμοι βεβαιώνουν με αυστηρότητα παραβάσεις και αφαιρούν πινακίδες οχημάτων.
Το τελευταίο καιρό από την Τροχαία Φλώρινας έχουν βεβαιωθεί δεκάδες εκατοντάδες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. πολλές από αυτές αφορούν την παράνομη στάθμευση.
Η τροχαία συνεχίζει τους ελέγχους με αμείωτο ρυθμό προκειμένου να αποσυμφορήσει την κυκλοφοριακή ασφυξία που δημιουργήσουν οι παράνομα σταθμεύοντες οδηγοί ι.χ και δικυκλιστές, με αποτέλεσμα να παρακωλύουν την διέλευση των νομίμων κινούμενων οχημάτων και πεζών.
Η ουσία όμως είναι ότι τα αστυνομικά μέτρα από μόνα τους ίσως δεν αρκούν, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όλοι εμείς οι οδηγοί να συνεισφέρομαι πειθαρχώντας προκειμένου να διευκολύνουμε την ζωή μας, πρέπει να σεβόμαστε τους πεζούς και κυρίως τους ποδηλάτες και τα άτομα με αναπηρία.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

23 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Σπύρο θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου αν έβλεπα και την εφαρμογή του ΚΟΚ εντός του νέου πάρκου Φλώρινας όπου εισέρχονται ανενόχλητα και παρκάρουν τα ΙΧ τους όλοι οι "φίλοι" του βουλευτή!!!Όλο το καλοκαίρι με τόσα παιδιά να παίζουν εκεί ποτέ δεν υπήρξε ούτε μία σύσταση για την είσοδο και παραμονή ΙΧ σ'εκείνον το χώρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεισφερομαι........ Ο δημοσιογραφος εχει τελειωσει σιγουρα την Φιλοσοφικη Γροιλανδιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια σ αυτον που καθαρισε τα σκεπαστρα και τα καρεκλακια απο εκει που απαγορεύεται. Μπραβο στον ΙΕΡΕΑ του Α.Τ.Φλωρινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όχι μόνο σε εκείνο το χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι τροχονομοι πραττουν τα νόμιμα, ο διοικητής κάθεται στο γραφείο του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά γίνονται μόνο στη Φλώρινα!!! Υπάρχουν ρουφιάνοι αργόσχολοι οι οποίοι παίρνουν τηλ την αστυνομία κ γράφει κλήσεις, Επίσης η αστυνομία πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες,να μην τρέχουν σαν τους Ντιούκς κ ας λένε ότι έχουν για διάφορα περιστατικά (τους βλέπουμε τί κάνουν,έλεος),να μην παρκάρουν κ οι ίδιοι όπου να'ναι. Ο δήμος πρέπει να κάνει σε κάποια φάση κ 1 δημοτικό πάρκινγκ κ να πάψει να φτιάχνει κύκλους κ κυκλάκια, φτάνει πια!!!Αλλά θέλει έσοδα ο δήμος,ξέχασα!!! Κ ξέρουμε ότι όταν είσαι αστυνομικός από σχολή θέλεις να κάνεις καριέρα....Γι αυτό λέμε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο εδώ!!!!! Το έχει πει κ ο Παπαδάκης δημοσίως άλλωστε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπόψη 10:10
    Εύστοχο και καλογραμμένο το σχόλιο σου, είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιοι διάβασαν το μήνυμα σου και θα πράξουν τα δέοντα!
    Σπύρος Α. Ηλιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΥΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο Κ.ΓΚΙΝΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΤΑ (ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ) ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ..ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΣΠΥΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ''ΦΙΛΟΥΣ'' ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΝΩΝΥΜΟ,ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ (ΛΕΩ ΑΝ!!) ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ''ΚΑΒΑΛΑΕΙ'' ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΕΡΙΑ-ΜΕΓΑΡΟΒΟΥ- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ''ΔΡΑΣΗΣ'' ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΑΣΑΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ14 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:18 μ.μ.

    Είμαι ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας και συγχαίρω τον Διοικητή και τον Ανδρα της Τροχαίας που έπραξαν το καθήκον τους. Σύντομα θα πληρώσω και αναγνωρίζω ΔΗΜΟΣΙΩΣ την απερισκεψία μου . Για προσωπικούς λόγους κυρίως βιασύνης στάθμευσα την μοτοσικλέτα μου στο σημείο εκείνο. Θα μπορούσα όμως να ειδοποιηθώ από τους θαμώνες της καφετερίας των ΑΦΩΝ ΡΑΣΑΙΚΟΥ που κάθοταν στα σκαμπό μπροστά από το κατάστημα συγγενικών προσώπων, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της Τροχαίας ώστε η μοτοσυκλέτα μου να μην εμποδίζει τους ....πεζούς και τους ποδηλάτες και να μην δεχθώ κλήση χωρίς τα στοιχεία μου . Αντί αυτού οι συγκεκριμένοι θαμώνες της καφετερίας βγάλαν φωτογραφία την μοτοσικλέτα μου για δικούς τους λόγους Το όνομα μου το επισυνάπτω στο σχόλιο μου και "Σας Ευχαριστώ" όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ως μέλος της Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Φλώρινας θα ήθελα επίσης να προτείνω τόσο στον Δήμο Φλώρινας όσο και στην Τροχαία.

    Τώρα που όπως ακούγεται θα γίνει ενιαίο στέγαστρο στον χώρο τραπεζοκαθισμάτων ( παλιά πρόταση του Λάζαρου) στην κεντρική πλατεία κάνω έκκληση στις Αρχές να αποδοθεί χώρος με ειδική σήμανση της Τροχαίας στην πλατεία για την νόμιμη στάθμευση μοτοσικλετών και ποδηλάτων ώστε να μην εμποδίζουν οι μοτοσυκλέτες και τα ποδήλατα μας την απρόσκοπτη διέλευση πεζών η ποδηλατιστών στην πλατεία. και να μην παρανομούμε σαν μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες .

    Το ΄ίδιο μπορεί να γίνει στο νέο πάρκο και σε κάθε πλατεία της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Λάζαρε, αν εγώ ο υπογράφων γνώριζα ότι η μοτοσικλέτα είναι δική σου, δεν θα σε ειδοποιούσα…θα έπαιρνα το θάρρος να την απομακρύνω αμέσως, «παρακαλώντας» τους αστυνομικούς να προβούν σε σύσταση. Βέβαια δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα και την αντίδραση τους, αλλά πιστεύω ότι θα έδιναν μια ευκαιρία σε έναν πολίτη! Είναι γνωστό ότι πολλές φορές οι αστυνομικοί λειτουργούν με υπομονή και πειθώ κάνοντας συστάσεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To "αγαπητε Λάζαρε¨ προσωπικα ΔΕΝ το αποδέχομαι ....Κύριε Ηλιάδη΄το θέμα θεωρείται ΛΗΞΑΝ. Επιτέλους βάλτε ένα Τ ε λ ο ς έχουμε στην ζωή μας να ασχοληθούμε ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

      Διαγραφή
  12. Μπράβο στην Τροχαία και πάλι μπράβο! ! !
    Με το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους τι θα γίνει;;;;;
    Θα επιληφθεί του θέματος η Αστυνομία και οι άλλες αρχές;
    Το κακό έχει παραγίνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα έκλεισε αγαπητέ συμπολίτη.

      Μαρία Κ.

      Διαγραφή
  13. Τι σας επιασε ξαφνικα κυριε ΗΛΙΑΔΗ και γλειφετε τον Διοικητή της Τροχαίας και τους αστυνομικους γενικοτερα ?Θυμαμαι οχι πολυ παλιά να τα χωνετε αγρια . Μάλλον τοτε σας ειχαν γραψει ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα λεγαμε μπραβο...εαν υπηρχαν και καταλληλοι ΔΩΡΕΑΝ χωροι σταθμευσης...αλλα αντι αυτου εχουμε γεμισει με κολονακια,εμποδια,και απαγορευτικα.οποτε κυριοι...βρειτε πρωτα μερος να σταθμευει ο κοσμος (οχι στην αλλη ακρη της πολης για να φτασει στο κεντρο) και μετα εφαρμοστε τον κοκ... (φυσικα πρεπει και τα περιπολικα να μην σταθμευουν παρανομα ακριβως πανω στην διασταυρωση) οπως και καποιος πρεπει να ασχοληθει με τα ταξι που διπλοπαρκαρουν λιγο πιο πανω για να "οιασουν σειρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι πολλοί αυτοί που δε γνωρίζουν ότι τα έσοδα από παράνομες σταθμεύσεις πηγαίνουν στα ταμεία του Δήμου Φλώρινας. Όλοι για το Βοσκό δουλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στη γεφυρα στα δημοτικα σχολεια,μπροστα απο το φουρνο (οπου εγινε η "τρομερη" πλατεια και παρκαρουν διαφοροι ασυνειδητοι )και δεν χωραει να περασει κανεις που ειναι η τροχαια??Εξω απο τον παλιο Λαλαγιαννη που παρκαρουν κι απ τις δυο πλευρες που ειναι η τροχαια!!!!στον δρομο εξω απ το κουτουκι κατεβαινοντας απ τη Νομαρχια που υπαρχουν μονιμως διπλοπαρκαρισματα που ειναι η τροχαια οεο??μονο μετα απο καταγγελια σπευδει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το "πράττει τα νόμιμα" δεν μου λέει τίποτα. Το "πράττει τα δέοντα, τα ορθά και τα ωφέλιμα" θα με συγκηνούσε περισσότερο.
    Το να κρύβεσαι πίσω από τη "νομιμότητα" και τον ΚΟΚ, για να γράψεις μια μοτοσυκλέτα που (από όσο φαίνεται από την φωτό) δεν εμποδίζει κανέναν και τίποτα είναι το μόνο εύκολο, και δε χρειάζεται να είναι κάποιος πανέξυπνος για να το κάνει. Το να απευθύνεις κάποια σύσταση στον αναβάτη θα το έβρισκα πιο ανθρώπινο. Υπάρχει και το φιλότιμο ρε αδελφέ.

    Να θυμίζω τέλος ότι στα πιο στυγνά και απάνθρωπα καθεστώτα το κράτος πάντα "πράττει τα νόμιμα". Χωρίς όμως διάκριση. Έτσι γεννιέται μια επίγεια κόλαση. Αυτό θέλουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άρθρο 34




    ΚΟΚ

    ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
    ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ

    Άρθρο 34
    Στάση και στάθμευση.
    13. Για τον καθορισμό στις κατοικημένες περιοχές των θέσεων στάσης, αφετηρίας ή στάθμευσης αστικών, υπεραστικών, ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, τροχιοδρομικών οχημάτων ως και επιβατικών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (ΤΑΧΙ-ΑΓΟΡΑΙΩΝ), επιτρέπεται παρέκκλιση από τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου αυτού. Στις περιπτώσεις αυτές ο καθορισμός των θέσεων στάσης, αφετηρίας και στάθμευσης γίνεται προκειμένου μεν, για την περιοχή αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ. από αυτόν, ύστερα από ειδική μελέτη αυτού προκειμένου δε για τις λοιπές περιοχές της Χώρας από τον οικείο νομάρχη, ύστερα από ειδική μελέτη που καταρτίζεται από τον εκάστοτε αρμόδιο φορέα για τον καθορισμό τέτοιων θέσεων και γνωμοδότηση της Επιτροπής του άρθρου 106 του παρόντος Κώδικα. Με την μελέτη αυτήν πρέπει να εξασφαλίζεται η ομαλή, ασφαλής και απρόσκοπτη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στις θέσεις αυτές.


    ο καθορισμός των θέσεων στάσης, αφετηρίας και στάθμευσης μοτοσυκλετών ποδηλατων και αυτοκινητων λοιπων οχημάτων γίνεται προκειμένου μεν, για την περιοχή αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ. από αυτόν, ύστερα από ειδική μελέτη αυτού προκειμένου δε για τις λοιπές περιοχές της Χώρας από τον οικείο νομάρχη ( αντιπεριφερειαρχη;; δημαρχο;;;), ύστερα από ειδική μελέτη που καταρτίζεται από τον εκάστοτε αρμόδιο φορέα για τον καθορισμό τέτοιων θέσεων και γνωμοδότηση της Επιτροπής του άρθρου 106 του παρόντος Κώδικα. Με την μελέτη αυτήν πρέπει να εξασφαλίζεται η ομαλή, ασφαλής και απρόσκοπτη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στις θέσεις αυτές.


    Ο νομοθέτης δεν υπολόγισε ότι σήμερα δεν έχουμε νομάρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις αντιπεριφεριαρχη χωριαταρε

      Διαγραφή
    2. Λεβέντες όλη η φασαρία έγινε για να ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ιδιωτικό πάρκιν διογένηδων στην Φλώρινα. Εγώ σαν ΝΤΟΠΙΟΣ προτιμώ να πηγαίνω με τα πόδια παρά να τα ακουμπάω τα ευρώ μου για στάθμευση σε ..διογένηδες. Καλές γιορτές σε όλους τους ΝΤΟΠΙΟΥΣ Φλωρινιώτες

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.