Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ποτάμι

Λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ποτάμι παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Όπως μας αναφέρει αναγνώστης, που έστειλε και τις φωτογραφίες, η Τροχαία διατείνεται ότι βρίσκεται παντού και εφαρμόζει το Νόμο απαρέγκλιτα και αυστηρά, σε σημείο να γράφει κλήσεις και σε μοτοσικλέτες στην πλατεία. Από την άλλη όμως, αφήνει επί ώρες τους εργολάβους να προκαλούν κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην πόλη, χωρίς την παραμικρή μέριμνα για ρύθμιση της κυκλοφορίας, και με τους οδηγούς στα όρια νευρικής κρίσης.


9 σχόλια:

  1. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Ο συγκεκριμένος εργολάβος ανέλαβε το έργο τον Φεβρουάριο του 2014. Έκτοτε το εκτελεί κατά την προτίμησή του. Με 5 εργάτες, άλλοτε εργάζεται άλλοτε όχι. Μάλιστα το έργο σταμάτησε περίπου 3 μήνες για να εργαστεί το συγκεκριμένο συνεργείο στη Μοναστηρίου. Φτασαμε χειμώνα, η πόλη έπρεπε να είναι στολισμένη και είναι εργοτάξιο, για χάρη κάποιων. Τι θα γίνει μεθαύριο που θα αρχίσει και η χιονόπτωση. Ξυπνήστε συμπολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Φλώρινα ο καθένας κάνει ότι θέλει. Τριτοκοσμική πόλη θυμίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στη Μοναστηρίου τελειωσαν?

    ο δρομος ετσι θα μεινει με λακουβες???

    τα λεφτα μας πισω θελουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο (κάλπη) ουδέν λάθος αναγνωριζεται

      Διαγραφή
  4. TO XIONI ΗΡΘΕ...ΤΟ ΕΡΓΟ " ΠΑΓΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ....ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΖΟΥΜΠΕΡΙΓΚΕΣ....ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ....ΑΥΤΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το κλείσιμο κάποιου δρόμου λόγω έργων απαιτείται άδεια από τον οικείο Δήμο, που χορηγείται μετά από γνωμοδότηση της Τροχαίας. Αν δε γίνει αυτό, ο υπεύθυνος του έργου διαπράττει παρακώλυση συγκοινωνιών, που είναι ποινικό αδίκημα.
    Σε κάθε περίπτωση με τη χορήγηση της άδειας λαμβάνεται μέριμνα για κατάλληλη εκτροπή της κυκλοφορίας. (δε μπορεί τα οχήματα να μπαίνουν αναγκαστικά κόντρα σε μονόδρομους ή να κάνουν όπισθεν για να ξεφρακάρουν. Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας). Αν αυτό δε συμβεί είτε έχει λάβει άδεια ο εργολάβος είτε όχι τότε από πλευράς Τροχαίας έχουμε Παράβαση Καθήκοντος κάτι που για δημόσιο λειτουργό επισήρει μέχρι και τη ποινή της απόλυσης.
    Βλέπετε είναι εύκολο να γράφουμε τη μοτοσικλέτα του Ρασάικου στη πλατεία αλλά είναι δύσκολο να προσφέρουμε ουσιαστικό έργο στην πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκέφτομαι ότι πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και η μετακίνηση να γίνεται με ....γαιδούρια, άλογα και μουλάρια που θα σέρνουν ιππήλατες άμαξες .Θα προσέδιδε μαζί με τα δημοτικά ποδήλατα μία άλλη όψη στην πόλη και θα αποτελούσε μία σπάνια ατραξιόν σε όλη την Δυτική Μακεδονία η όμόρφη πόλη μας. Έτσι η Φλώρινα θα γινόταν ένα μεγάλο Νυμφαίο Υδρα Σπέτσες Μύκονος Σαντορίνι κλπ ( εκεί απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής κάυσης), οι εργολάβοι θα δούλευαν με την ησυχία τους, η τροχαία δεν θα ήταν απασχολημένη , οι αεριτζήδες θα είχαν να φωτογραφίζουν και να απασχολούντε με κάτι, οι δημότες θα γυμναζόντουσαν καθημερινά κάνοντας τζόκινγκ, οι επισκέπτες θα μέναν κατάπληκτοι ,στα πάρκινγκ θα έπεφτε άφθονο το τάληρο ανα ώρα, και οι σκουπιδοκαθαριστές της πόλης θα μάζευαν τις κοπριές των αλόγων, μουλαριών και γαιδουριών νύχτα μέρα. Επίσης θα άνοιγαν νέου τύπου ταξί με ιππήλατες άμαξες για μετακινήσεις, για γάμους και κηδείες στο ποτάμι και στο κέντρο. Καυσαέρια δεν θα υπήρχαν και όσοι ζούν στο ποτάμι και στο ιστορικό κεντρο θα ήσαν προνομιούχοι μια και τα ακίνητα τους θα εκτοξεύονταν οι τιμές τους στα ύψη ως διατηρητέες πολυκατοικίες μονοκατοικίες σπίτια και γιαπιά...

    Κάπως έτσι η ΄Φλώρινα θα γύριζε χρόνια πολλά πίσω .Τότε που μόνο μουλάρια γαιδούρια και άλογα κυκλοφορούσαν στην γραφική από κάθε άποψη Φλώρινα.Αν υπήρχε και ένα τράμ που θα ξεκινούσε από το πεταλωτήριο μέχρι τον Αη Νικόλα - Άλωνα η Φλώρινα θα θύμηζε επαρχία κάποιας Βαλκανικής χώρας ( του πρώην σοβιετικού κομουνιστικού μπλόκ) χαμένη στις πάχνες και στις ομίχλες της Σιβηρίας.....

    Μιλάμε έχουμε όραμα για την πόλης μας. Αυτό να λέγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ θα καθάριζες παπούτσια πλουσίων στην πλατεία και με τα τάλιρα που θα εισέπρατες θα πήγαινες σε κάποιον γιατρό να σε κοιτάξει.

      Διαγραφή
    2. χα χα χα χα χα χα με έκανες να γελάσω! είσαι απίθανος ρε "φτωχέ " 609....πολύ φαντασία έχεις ..απλά κοιμάσαι με ανοιχτά μάτια και με βλέπεις στον ύπνο σου ...
      ! χα χα χα χα χα χα χα....στην Φλώρινα έχει πολλά καλαμπούρια σαν του λόγου σου ρε 609 ;;;;;;;;;

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.