Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ποντιακά κάλαντα από το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής

Την Τετάρτη 24-12 παραμονή Χριστουγέννων οι μαθητές του τμήματος εκμάθησης ποντιακής λύρας του Ιερού ναού Αγίας Παρασκευής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έψαλλαν τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα. Άρχισαν -τιμής ένεκεν- από τον εφημέριο του Ιερού ναού Αγίας Παρασκευής πατέρα-Δημοσθένη Παπαδόπουλο.
Κατόπιν επισκέφτηκαν το εκκλησιαστικό γηροκομείο της πόλης μας όπου και έψαλλαν τα κάλαντα στους υπερήλικες συμπολίτες μας μεταφέροντας τους το χαρμόσυνο μήνυμα των ημερών. Το μήνυμα ότι δεν πρέπει να αισθάνονται μόνοι γιατί δεν είναι μόνοι τους. Η χαρά των ηλικιωμένων ήταν φανερή και έκδηλη αφού με δυσκολία συγκρατούσαν τα δάκρια τους.
Κατόπιν επισκέφθηκαν την Μητρόπολή μας και τον Μητροπολίτη μας κ.κ.Θεόκλητο όπου και του είπαν τα κάλαντα Ο Μητροπολίτης μας ανταπέδωσε τις ευχές των παιδιών και τόνισε την χαρά του βλέποντας την μεγάλη συμμετοχή των παιδιών ως προς την πλήρωση των τμημάτων εκμάθησης θεωρίας μουσικής αλλά και ποντιακής λύρας αλλά παράλληλα τόνισε και την εμφανή παρουσία της εκκλησίας ως θεσμοφύλακα και συνεχιστή των παραδόσεων λαού μας ώστε να μην εκλείψουν, η παραδοσιακή μουσική αλλά και τα παραδοσιακά μας όργανα.
Ύστερα οι μικροί λυράρηδες επισκέφθηκαν την Περιφέρεια της πόλης μας όπου και είπαν τα κάλαντα στον αντιπεριφερειάρχη μας κ. Στέφανο Μπίρο δίνοντας τις καλύτερες ευχές τους για χρόνια πολλά και ευλογημένα. Ο κ. Μπίρος αφού τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους τόνισε ότι κάθε προσπάθεια διάσωσης θεσμών και παραδόσεων του λαού μας είναι αξιέπαινη και έχει την εκτίμηση όλου του κόσμου.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΜΑΝΤΡΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.