Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Οι αποφάσεις της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Μούσιου-Μυλωνά Όλγας και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλου Γιάννη συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με είκοσι τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη και τρία εκτός αυτής.

Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα είναι:
1. «Ανάληψη-διάθεση πίστωσης για χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 24.600,00 € σε 123 δικαιούχους», με εισηγήτρια την κα Μούσιου-Μυλωνά Όλγα, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.
2. «Σχετικά με την έγκριση οριστικού πρωτοκόλλου παραλαβής της προμήθειας εξοπλισμού σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
3. «Έγκριση του ΑΠΕ και β΄ ΠΚΤΜΝΕ του έργου “Ανάπλαση Λεωφ. Μοναστηρίου”», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι κ.κ. Ρασάικος, Κασκαμανίδης, Σεχίδης, Καρυπίδης, Παπασωτηρίου, Μαυρουδής και Παλτατζή-Φιλλιπίδου δήλωσαν «Παρών».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1. «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 121/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με την Ι΄ τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ οικ. έτους 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κα Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι κ.κ. Ρασάικος, Κασκαμανίδης, Σεχίδης, Καρυπίδης, Παπασωτηρίου, Μαυρουδής, Παλτατζή-Φιλλιπίδου, Γκέκτσης και Σταύρου-Λιθοξοΐδου ψήφισαν κατά.

2. «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 120/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με απολογιστικά στοιχεία Γ΄ τριμήνου 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κα Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

3. «1η τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης της πράξης με τίτλο ¨Επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας¨», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Ρασάικος, Κασκαμανίδης, Σεχίδης, Καρυπίδης, Παπασωτηρίου, Μαυρουδής, Παλτατζή-Φιλλιπίδου και Σταύρου-Λιθοξοΐδου ψήφισαν κατά.

4. «Έγκριση παραλαβής Α΄ Φάσης της Πράξης ¨Επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας¨, με παραδοτέα τα τεύχη με τίτλο: ¨Τεύχος Παραδοτέων Πράξης - Φάση Α - Υποέργο 1¨ & ¨Τεύχος Παραδοτέων Πράξης - Φάση Α - Υποέργο 2¨», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι κ.κ. Ρασάικος, Κασκαμανίδης, Σεχίδης, Καρυπίδης, Παπασωτηρίου, Μαυρουδής, Παλτατζή-Φιλλιπίδου και Σταύρου-Λιθοξοΐδου ψήφισαν κατά.

5. «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο Υδροδότησης Υδραγωγείου Δημοτικής Ενότητας Μελίτης από το Φράγμα Παπαδιάς», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
6. «Έγκριση τροποποίησης συστατικής πράξης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Φλώρινας», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
7. «Μελέτες διαχείρισης λυμάτων Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
8. «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
9. «Καταβολή Z΄ τακτικής επιχορήγησης ποσού 130.000,00 € στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, για το έτος 2014», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
10. «Αλλαγή χρήσης του με αριθ. 14 καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
11. «Έγκριση δαπανών διοργάνωσης συνεδρίων, συναντήσεων και διαλέξεων», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
12. «Λήψη απόφασης για τις περαιτέρω διαδικασίες ώστε να προκύψουν ανάδοχοι και για τις περιοχές που δεν υποβλήθηκε προσφορά στον διαγωνισμό για τις ¨Εργασίες αποχιονισμού Δήμου Φλώρινας 2014 - 2015¨», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
13. «Σύσταση επιτροπής φιλικού διακανονισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κο Μιχαήλ Καρακόλη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Στην επιτροπή ορίστηκαν οι κυρίες Τσομπάνου Στεφανία και Νεοκαζιώτη Μαρία, υπάλληλοι του Δήμου Φλώρινας.
14. «Κατανομή ποσού 119.250,74 Ευρώ (καθαρό 119.071,86 Ευρώ) για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας και κάλυψη της δαπάνης για την υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου, για το δεύτερο εξάμηνο του 2014», με εισηγητή τον κο Αντώνιο Σίπκα, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
15. «Έγκριση παραχώρησης χρήσης του Νηπιαγωγείου της Τ.Κ. Πολυπλατάνου στον Αθλητικό Σύλλογο Καράτε ¨ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ¨ Φλώρινας, για ένα έτος», με εισηγητή τον κο Αντώνιο Σίπκα, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
16. «Έγκριση παραχώρησης χρήσης αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Κολχικής στον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο ¨ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ¨, για ένα έτος», με εισηγητή τον κο Αντώνιο Σίπκα, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
17. «Έγκριση παραχώρησης χρήσης του παλαιού κτιρίου του Ιδρύματος στην Τ.Κ. Ιτέας του Δήμου Φλώρινας, για ένα έτος», με εισηγητή τον κο Αντώνιο Σίπκα, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.

18. «Έγκριση της με αριθμ. 130/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας, σχετικά με έγκριση του κανονισμού λειτουργίας συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κο Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
19. «Έγκριση της με αριθμ. 132/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας, σχετικά με γνωμοδότηση για αλλαγή παραχωρηθείσης θέσης ΑμεΑ στην οδό Μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτη 8», με εισηγητή τον κο Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
20. «Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κο Αριστείδη Αριστείδου, ΑντιδήμαρχοΦλώρινας.
21. «Ανάκληση και Ανατροπή δέσμευσης πιστώσεων για αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν στον Κ.Α. 00-6735 «Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία» του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κο Αριστείδη Αριστείδου, ΑντιδήμαρχοΦλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
22. «Επιχορήγηση Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας», με εισηγητή τον κο Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
23. «Επιχορήγηση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας ¨Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ¨», με εισηγητή τον κο Αριστείδη Αριστείδου, ΑντιδήμαρχοΦλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς η κα Σταύρου- Λιθοξοΐδου ψήφισε κατά.

3 σχόλια:

  1. 23. «Επιχορήγηση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας ¨Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ¨», με εισηγητή τον κο Αριστείδη Αριστείδου, ΑντιδήμαρχοΦλώρινας.
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΑΛΙ ¨Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ¨!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΛΕΟΣ...ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας γινει μια αναλυση επιχορηγησεων, εξοδων και τελικου εργου σε κάποιους συλλογους οπως ο Αριστοτέλης, η Ευξεινος Λεσχη κλπ. Να δουμε τι μπαινει σε τσεπες και τι πληρωνουμε σαν απλοι πολιτες. Και μιλάμε για ολες τις δημοτικες αρχες και παραταξεις που τα καλυπτουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Το δάσος είναι το Νο 6 και μετά τα Νο 3-4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.