Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας στον Άγιο Παντελεήμονα

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Θ. Καρυπίδη και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Εμπορίου, Επιχειρηματικότητας και Λαϊκών Αγορών κ. Χ. Κάτανα, επιχειρηματίες, στελέχη της Περιφέρειας, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων συμμετείχαν στο Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας, στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, σε ένα ιδιαίτερο και πολυσύνθετο γεγονός, το οποίο συνδύασε αρκετούς τομείς και κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετασχόντων.
Τα τοπικά τρόφιμα και ποτά και οι επιχειρήσεις που τα παράγουν βρέθηκαν πολυεπίπεδα στο προσκήνιο, μέσα από τις επί μέρους ενότητες του Συμποσίου: εξαγωγές, ειδικές αναπτυξιακές συνθήκες, επιστημονικές επισημάνσεις, ευρωπαϊκές εξελίξεις, δικτύωση, γευσιγνωσία κ.α.
Από το σύνολο των ενοτήτων του Συμποσίου, οι οποίες συνδύασαν με ιδιαίτερα πετυχημένο και φιλικό τρόπο, τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με την τοπική γαστρονομία, έγινε αντιληπτό σε όλους πως, με σωστή οργάνωση και προετοιμασία, μπορούν να συνδυαστούν οι τεχνοκρατικές διαδικασίες με την ενεργό συμμετοχή πολιτών και επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα αναδείχτηκαν, από τους σεφ - μαγείρους που συμμετείχαν, οι σημερινές δυνατότητες, αλλά και οι προοπτικές της τοπικής γαστρονομίας και των προϊόντων της περιοχής, με στόχο να συνεχιστούν οι σχετικές πρωτοβουλίες, προς την κατεύθυνση αυτή και μάλιστα σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Τις εκδηλώσεις προετοίμασε και διοργάνωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας, μέσα από το πρόγραμμα Interreg IVC.
Δίνονται δημόσια οι ευχαριστίες στους επιχειρηματίες, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, για την πολυμελή επιστημονική εκπροσώπηση, τους ειδικούς εισηγητές, τους σεφ - μαγείρους που συμμετείχαν στο Συμπόσιο και κυρίως σε όλους όσους εργάστηκαν και συμμετείχαν σε αυτό.
Το Περιφερειακό Ταμείο Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιεί μεθοδικά τις ευκαιρίες που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω των διακρατικών προγραμμάτων, για την ενίσχυση των προσπαθειών της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και την ένταξη, στις διαδικασίες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στελεχών του δημόσιου τομέα, κοινωνικών και οικονομικών εταίρων, επιχειρηματιών, πολιτών κ.λ.π.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Locfood http://www.locfood.no, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το INTERREG IVC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.