Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Το 4ο τεύχος του #together: Η γιορτινή σας συντροφιά…

Το 4ο τεύχος του #together «ντύθηκε» στα γιορτινά για να υποδεχτεί μαζί σας τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στο εορταστικό ένθετο θα σας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας, για τα ήθη και έθιμα του 12ημέρου, θα σας «ψάλλει» τα παραδοσιακά κάλαντα, θα δελεάσει με Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και θα σας κρατήσει συντροφιά και με παραμύθια.
Στο μηνιάτικο ταξίδι του, το #together θα περάσει από τη Φλώρινα, όπου θα «πιει» καφέ σε ένα ξεχωριστό καφενείο, με τις γυναίκες όμως να έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ στην Εορδαία «ανακαλύπτει» ξεχωριστά «πρόσωπα» που… ζωντανεύουν σε γκλίτσες από τον Αργύρη Λειψίστα. Στο πέρασμά του από την Κοζάνη συναντά τους White Jeans, το ροκ συγκρότημα μιας παρέας μαθητών του 1ου λυκείου, ενώ σας παρουσιάζει και τον κ. Στράτο Ηλιαδέλη, το διακεκριμένο γιατρό και συγγραφέα, αλλά και την «ψυχή» των «Ελιμειακών». Στη στάση του στην Κοζάνη κάνει την… εικονική του βόλτα στο νέο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας και από εκεί θα σας μεταφέρει στη Δεσκάτη Γρεβενών για να γνωρίσετε τα ξεχωριστά εκκλησιαστικά είδη.
Στην Καστοριά το #together κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο για να γνωρίσετε τη μαγεία της Φύσης έχοντας ως «οδηγούς» τους δύο εναπομείναντες της παρέας των πέντε νέων, που ανακάλυψαν τη Σπηλιά του Δράκου, όπως και Σπηλαιολόγους που είχαν ασχοληθεί με την εξερεύνησή της. Η σπηλιά αυτή, αλλά και η Σπηλιά του «Σκοτεινού» στην Ακρινή Κοζάνης μας παραπέμπουν και νοητά στο Μέγα Σπήλαιο, εκεί όπου γεννήθηκε ο Θεάνθρωπος για να φέρει στον κόσμο την Αγάπη, την Αλήθεια και την Αλληλεγγύη, που τόσο ανάγκη έχουν πλέον πολλοί συνάνθρωποι μας.
Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά και ραντεβού του χρόνου.
Ως τότε όμως καλή ανάγνωση και στα υπόλοιπα θέματα των 88 σελίδων του together, όπου δημιουργοί της τέχνης και απλοί αγωνιστές της ζωής απ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία, επιμένουν να αντιστέκονται σε πείσμα των καιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.