Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Τέταρτη νεκρή αρκούδα σε τροχαίο το 2014

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο, το τέταρτο συνολικά για το 2014 με θύμα αρκούδα, συνέβη χθες τα ξημερώματα.
Λίγο πριν τις 7.00 το πρωί στο 26ο χλμ. Φλώρινας-Κοζάνης (στον κάθετο άξονα «Κοζάνη – Φλώρινα – Νίκη» της Εγνατίας Οδού) στο ύψος του Κλειδιού διερχόμενο όχημα παρέσυρε και σκότωσε ενήλικη αρκούδα.
Ο θάνατος για το άτυχο ζώο ήταν ακαριαίος, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη και το αυτοκίνητο. Την ώρα του ατυχήματος στο σημείο υπήρχε πυκνή ομίχλη με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη τόσο για τον οδηγό όσο και για την αρκούδα.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας και έσπευσε στον τόπο του ατυχήματος όπου και διαπίστωσε το θάνατο του ζώου.
Με αφορμή το περιστατικό ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα όρια ταχύτητας ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα του εθνικού δικτύου που δεν υπάρχει κατάλληλη περίφραξη που να αποτρέπει μεγάλα ζώα να διασχίσουν το δρόμο.
Το 2014 ο αριθμός των τροχαίων με θύματα αρκούδες έχει περιοριστεί σημαντικά. Ας είναι αυτό το τελευταίο ατύχημα.

24 σχόλια:

  1. Agapitoi filoi tou arktourou tis ulikes zimies tou autokinitou pios tha tis apozimiosi ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά ο οδηγός που δεν πρόσεχε.

      Διαγραφή
    2. Μαλλον δε διαβασες καλα το αρθρο οτι ειχε πολυ ομιχλη και οτι ο δρομος εκει δεν προστατευεται..για αυτο το λογο δεν φταιει ο οδηγος.. γιατι στον καθενα αν τυχει αυτο δεν νομιζω να φταιει.δεν νομιζω ο οδηγος να ειδε την αρκουδα και να επεσε πανω της

      Διαγραφή
    3. mazi tou eisoun pou les gia ton odigo?

      Διαγραφή
    4. Οχι δεν ημουν μαζι του απλα διαβασα το αρθρο και καταλαβα τι εγινε

      Διαγραφή
    5. pane rwta ton kai meta mila..ama den kses den 8a milas.

      Διαγραφή
    6. kai den tn eide me toso omixli kai afou to diavases etsi eginan ta 4 troxea? panta o an8rwpos..esu o filozwoss

      Διαγραφή
    7. Esu mazi tou hsoun pou ksereis ti egine kai rixneis tis euthunes ston odhgo?

      Διαγραφή
  2. Το ζώο δεν φταίει σε τίποτε υπάρχουν όμως άλλα Ζά (με δύο πόδια), "υπεύθυνοι" ώστε τόσα χρόνια δεν φρόντισαν γιά...:- "δεν υπάρχει κατάλληλη περίφραξη που να αποτρέπει μεγάλα ζώα να διασχίσουν το δρόμο". Δηλαδή εσείς λεβέντες "υπεύθυνοι" του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και όποιοι άλλοι της πολιτείας εξαιρείτε τον εαυτό σας να πάθετε το ίδιο; Εσεις δεν οδηγείτε αυτοκίνητο; ή μήπως εσάς σας γνωρίζουν οι αρκούδες και σας... προσέχουν;! Συλλυπητήρια στον καϋμένο τον συμπολίτη που διαλύθηκε το αυτοκίνητό του. Η ασφαλιστική εταιρεία τι λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τον οδηγο κουβεντα ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως πρέπει να φραξετΕ το μέρος Εσείς ακτουρε που θέλετε το καλό της αρκούδας και να σωθεί ο κοσμάκης άντε γιατί σαν παραεγινε το κακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι του "ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ", πόσο σοβαρή είναι η έκκλησή σας για τήρηση των ορίων ταχύτητας; Σε πυκνή ομίχλη δεν έχει νόημα το οποιοδήποτε όριο, γιατί και με 40χαω πάλι δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις.
    Ας το παραδεχθούμε ότι κάποια ατυχήματα απλά δεν μπορούν ανθρωπίνως να αποτραπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έ ήρεμα Σε λίγο θα ρίξετε και ...φόλες για τις αρκούδες Ηρεμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπον κυριοι φιλοζωοι..ξερετε που το σημειο που εγινρ το ατυχημα;το ατυχημα εγινε μολις 300 σε ευθεια απο τι χωριο της βευης..ξερει μηπως κανεις απο εσας τις ανυπολογιστες ζημιες που εχουν κανει στους αγροτες και τους κτηνοτροφους της περιοχης;και εμεις τα αγαπαμε αλλα μακρια απο μας..οσο για τον οδηγο..μηπως πρεπει να τον αποζημιωσει ο αρκτουρος;αλλα τι ρωταω..δεν ενδιαφερονται για τους συνανθρωπους μας θα ενδιαφερθουν για υλικες ζημιες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετσκα τηγανιά ,αλήθεια ποιος πήρε την αρκούδα και τι την εκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ενδιαφερθουμε πρωτα για τους συνανθρωπους μας και μετα για τα ζωα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΕ eiste terma m@@@ to ama3i sad noiazei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ti na mas noiazei gia tin arkoyda ? me ti tha paei stin doyleia toy o odigos me tin arkoyda

      Διαγραφή
  11. Το επιπεδο σας με εκπλησει ειστε αξιοι της μοιρας σας ΤΙ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΡΕ ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To κακό με τις αρκούδες έχει παραγίνει. Δεν τολμάμε ούτε με το ποδήλατο να βγούμε , έχουν φτάσει στο 1 χιλιόμετρο από τις κατοικημένες περιοχές. Τι θα λέτε άραγε αν σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο; Θα συμβεί και αυτό , αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλός παραμυθάς είσαι .. το παραμύθι σου έχει και δράκο, μόνο που ο δράκος δεν είναι η αρκούδα αλλά ο άνθρωπος. Τι προτείνεις να τις εξοντώσουμε;;;;Για την ιστορία είδα αρκούδες να κάνουν βόλτα στον πεζόδρομο, ήπιαμε και καφέ.

      Διαγραφή
  13. θα δοθει αποζημιωση τελικα? η παλι στην μουγκα θα περασει κι αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.