Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ρακοκάζανα 2014 στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου (video)

Με την συμμετοχή 32(!) πολιτιστικών Συλλόγων από όλη σχεδόν την Ελλάδα και την παρουσία πλήθους επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα, με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, του Δήμου Αμυνταίου και της ΔΗΚΕΑ, το μεσημέρι της Κυριακής 30 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Απώτερος στόχος της εκδήλωσης, -που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντος μέλους του συλλόγου Μάκη Ζηρίντση-, η ανάδειξη του αποστάγματος των περίφημων σταφυλιών της περιοχής και η προώθηση των τοπικών προϊόντων του Αγίου Παντελεήμονα.
Την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος και εκ μέρους του Δήμου Αμυνταίου, ο Δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.
Όλοι μαζί, κάτοικοι και επισκέπτες της εκδήλωσης, επισκέφτηκαν τα λειτουργούντα ρακοκάζανα του οικισμού, γεύτηκαν τοπικό κρασί, ρακί και τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές, διασκέδασαν υπό τους ήχους των χάλκινων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, που ας ευχηθούμε, να είναι παραγωγική για τους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής (και όχι μόνο) και να μας χαρίζει (στον ουρανίσκο), το αντίπαλο δέος του Jack Daniel's, τη ρακί του Αγίου Παντελεήμονα και της περιοχής του Αμυνταίου…
ΥΓ: Το απόλυτο της επιτυχίας παρόμοιων εκδηλώσεων θα επιτευχθεί, με την εφαρμογή της «αμοιβαίας υποχρέωσης» των συλλόγων, όσον αφορά την απαιτούμενη «φιλοξενία» προς τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε….



Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.