Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

168 «ναι» και η χώρα πάει σε πρόωρες εκλογές

Άκαρπη απέβη και η τρίτη και τελική ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.
Στη δεύτερη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας είχαν ψηφίσει 168 βουλευτές "Σταύρο Δήμα", 131 "παρών" και υπήρχε 1 απουσία.
Στην πρώτη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει 160 "Σταύρο Δήμα" και 135 "παρών". Πέντε βουλευτές ήταν απόντες.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να συγκαλέσει σήμερα στις δύο το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο όπως είχε ανακοινώσει με συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ το Σάββατο σε περίπτωση που η ψηφοφορία αποβεί άκαρπη.
Κατά το Σύνταγμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του κοινοβουλίου.
Οι εκλογές αναμένεται να προκηρυχθούν την 25η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου.

16 σχόλια:

  1. Η ιστορία τιμωρεί. Αντώνη θυμίσου το βρώμικο 1993.
    Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον.

    Σαν έτοιμος από καιρό αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που φεύγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν έτοιμος από καιρό αποχαιρέτα την Ευρώπη που φεύγει συριζαίε συριζαίε ή θα κάνεις βούβα και τουμπεκί ψιλοκομμένο στον Σόιμπλε? Οπότε θα σε φάνε τα κολοκομμούνια που έχεις στα σπλάχνα σου συριζαίε συριζάίε ε?ε?ε?

      Διαγραφή
  2. ΑΝΤΙΟ ΑΝΤΙΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ Α2. ΣΤΑΘΗ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ. ΕΣΥ ΕΙΣΟΥΝ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΝΔ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΥΦΛΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ο παππούςμπου αγόραζε τότε ένα άλογο,, έλεγε θα το δοκιμάσω πρώτα! Εσύ καημένε λαέ τι νομίζεις θα έχεις ή δικαιούσαι να λες: Ας δοκιμάσουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ ή πιό καλά ένα σύνολο πολιτικών τάσεων και πολιτικών! Για κοιτάξτε τους! Έχουν σοβαρό λόγο, είναι σοβαροί ; Μήπως άλλα λένε τώρα, άλλα έλεγαν χθες, άλλαλ ενε αυριο κτλ. Εγώ δεν το έπαιζα στα ζάρια! Καθήστε και μάθαιτε τι σημαίνει χρεοκοπία της χώρας και τι έξυπνάδες του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ μαγκιές! Εγω τουλάχιστον δεν τους εμπιστεύομαι! Τέλος, ότι στο διάλο θέλετε ψηφίστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλε τι μας λες; Να προτιμήσουμε αυτούς που πούλησαν την Ελλάδα, που έβαλαν γκαουλάιτερ σε κάθε υπηρεσία και καταδίκασαν τους Έλληνες σε φτώχεια και εξαθλίωση, επειδή δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους άλλους; Πολύ έξυπνος είσαι. Είχε και άλλους έξυπνους η μάνα σου;

      Διαγραφή
    2. Ας ελπισουμε πως οχι

      Διαγραφή
  5. ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ....ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΡΑΚΙΔΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ.....ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ...Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ο Φ ΦΦΦΦΦ Η Σ...Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΟΟΟΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ γ@ΜΜΜΜΝΟΥΣΣΣΣΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=-hzlxS1n4ws

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο κυνήγι για τα ψηφαλάκια τώρα πουλάκια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας ευχηθούμε αυτή η πόλη να έχει σοβαρούς υποψηφίους βουλευτές και όλα θα πάνε καλά. Όποιος πιστεύει ότι όποιος δανείζεται δεν πρέπει να πληρώνει θα μας πάρει στον λαιμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πληρώνουμε αυτά που αναλογούν...μας ξεζούμισαν κλέψανε τις περιουσίες μας και το χρέος ανέβηκε...χάρη μας κάνει η Ευρώπη λεφτά κερδίζει...τοσα χρονια τόκους πληρώνουμε και κο....τράπεζες...πρεπει να έχεις τελειώσει οικονομικά για να καταλάβεις μερικά πράγματα....ναι να περνώ 400 ευρώ και ναι συντάξεις στα 300 ευρώ αλλα να πέσει το χρέος οχι να ταΐζω τα κοράκια τους ευρωπαίους που θέλουν την ευλογημένη γη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 9:01 μ.μ.
    Σε έχουν μάθει οι εγκληματικές οργανώσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να βάζεις ταμπέλες. Δεν είμαι καν αριστερός. Υπέρμαχος της δεξιάς είμουν. ΟΧΙ φυσικά αυτό του νεωκομμουνιστικού κόμματος που είναι η ΝΔ σήμερα. Οπότε αφού σας έχουμε εγκαταλέιψει και αυτοί που από το 1975 είμασταν στη ΔΑΠ και αργότερα σε διάφορα σωματεία, κτλ. με το ψηφοδέλτιο της τοτε ΝΔ καταλαβαίνεις τι θα πάθετε στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αλλαγη παιδια για ολους ειτε σας αρεσει ειτε οχι.η καλπη θα μιλησει.τωρα περι εξοδου και επιστροφη στην δραχμη δεν νομιζω να το πιστευει κανενας απο σας.κυνδινολογειτε χωρις λογο.αυτο το ακουσα απο κατι ΝΔ συνταξιουχους δασκαλους. ακομα κολλημενοι στην εποχη τις EΡΕ ειναι αυτοι ρε.αρε τι τραβαμε απο κατι τετοια ναυαγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1 Είμαι μισθωτός και με τις οικονομίες πολλών ετών εργασίας από το εισόδημά μου, αγοράζω ένα σπίτι. Γιατί πρέπει να πληρώσω φόρο, αφού το εισόδημά μου έχει ήδη φορολογηθεί. Αν οι οικονομίες μου δεν επαρκούν, παίρνω δάνειο από την τράπεζα. Μέχρι την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης του δανείου μου, το σπίτι μου είναι υποθηκευμένο (ανήκει) στην τράπεζα. Όμως, το χαράτσι το πληρώνω εγώ και όχι η τράπεζα που είναι ιδιοκτήτης.
    2 Η τράπεζα (μαγαζί που πουλάει χρήμα) έχει κέρδη. Ο μεγαλομέτοχος (τραπεζίτης) τα κέρδη τα βγάζει σε ξένες τράπεζες. Έτσι, η τράπεζά του δεν έχει ρευστότητα. Αντί να δανειστεί από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα με τόκο 1%, για να μην πληρώσει ούτε 1%, ζητάει τα χρήματα (χωρίς τόκο) από το δημόσιο, το οποίο δανείζεται από τους γνωστούς δανειστές με τόκο 7%. Αυτό το δάνειο το πληρώνω εγώ ο φορολογούμενος πολίτης. Δηλαδή έχει ιδιωτικοποιηθεί το κέρδος και έχει κοινωνικοποιηθεί η ζημία.
    3 Εκτός από τη «λίστα Λαγκάρντ» υπάρχουν και άλλες αμαρτωλές λίστες παρανόμων καταθετών σε ξένες τράπεζες. Οι λίγοι λογαριασμοί που ελέγχθηκαν, καλύπτουν το 1/10 του ελληνικού χρέους. Εκτιμάται από Έλληνες οικονομολόγους που έχουν ερευνήσει το θέμα, ότι αν βρεθούν όλες οι καταθέσεις, το ελληνικό χρέος καλύπτεται περίπου 20 φορές. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση, γιατί στις λίστες αυτές ΠΡΟΦΑΝΩΣ υπάρχουν και πολιτικοί ή συγγενείς τους ή και τα δύο.
    4 Συμπέρασμα 1ο: Δεν μπορούν να σε σώσουν αυτοί που σε έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορείς να προσλάβεις ως baby seater τον βιαστή του παιδιού σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1 Αν ο πατέρας είχε μια μικρή επιχείρηση με οικονομικά προβλήματα, προσπαθώντας να τη διατηρήσει σε λειτουργία θα κατέφευγε σε δανεισμό. Εγώ ο κληρονόμος της επιχείρησης δεν μπορώ να απαιτήσω από (εσένα) το δανειστή μου, να εξακολουθήσει να μου δανείζει και ταυτόχρονα να παραγράψει τα χρέη του πατέρα μου.
    2 Αν ο δανειστής μου έχει κάποια οικονομικά προβλήματα μικρότερα από τα δικά μου, δεν μπορώ να απαιτήσω να μου αυξήσει το δάνειο για να μην πεινάσουν τα παιδιά μου, όταν και τα δικά του παιδιά περνούν από κάποια (έστω μικρότερη) δοκιμασία.
    Συμπέρασμα 2ο: Οι παλληκαριές και οι λεονταρισμοί προσφέρονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση και μόνο για όσους θέλουν να τις ακούν. Δεν ισχύουν στον πραγματικό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκινητικό το παράδειγμα, αλλά εντελώς ατυχές, για μην πω βλακώδες.
      Καλή η προσπάθεια αλλά ξεστραβώσου και μάθε τα περί δανεισμού των κρατών. Μέχρι τότε κινδυνεύεις να γράφεις ανοησίες.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.