Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία από το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας

Στα πλαίσια της ημέρας που είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία και ύστερα από συνεννόηση των Δ/ντών των δύο σχολείων (κ. Τραϊανοπούλου Μαρία και Πεοβίτη Αντωνίου αντίστοιχα) έλαβαν χώρα δράσεις του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φλώρινας σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας.
Έτσι, στις 3/12/14 ημέρα Τετάρτη ομάδες μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Φλώρινας παρακολούθησαν δύο διδακτικές ώρες μαζί με μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας στις τάξεις τους από κοινού. Την 4η ώρα παρακολούθησαν εργαστηριακό μάθημα του τμήματος Γεωπονίας της Β΄ τάξης υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητών τους κ. Δημητρίου Ζήση και κ. Καραγιάννη Μαρίας.
Την 5η ώρα παρακολούθησαν το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ τάξης στην αίθουσα του Α3 τμήματος.
Η συνύπαρξη των παιδιών αποδείχτηκε ομαλότατη και λειτούργησε επιβοηθητικά στη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα. Οι μαθητές τον Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. έδειχναν να απολαμβάνουν τη διδασκαλία (ήταν χαρούμενοι και χαμογελαστοί) αλλά κυρίως την καινούργια εμπειρία να κάθονται στο ίδιο θρανίο με τους μαθητές του ΕΠΑΛ και να αισθάνονται “συμμαθητές” . Τα παιδιά συνόδευε η Δ/ντρια Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φλώρινας κ. Τραϊανοπούλου Μαρία ενώ η διδάσκουσα καθηγήτρια ήταν η κ. Χατζητύπη Φανή. Φιλόλογοι και δύο έκαναν από κοινού τη διδασκαλία ενός ενδιαφέροντος μαθήματος «Έρωτος Αποτελέσματα» στα πλαίσια της ενότητας «Τα φύλα στη Λογοτεχνία».
Τέτοιου είδους εγχειρήματα αποδεικνύουν ότι οι μαθητές μας μέσα από την πράξη και την καθημερινή τους εμπειρία μαθαίνουν ναι εμπνέονται από την αρχές της συνύπαρξης μέσα σε πνεύμα ανεκτικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας.

Ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.