Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου στη Φλώρινα (video)

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Φλώρινα λιτή εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

14 σχόλια:

  1. 15 άτομα όλα και όλα!!! και σχεδόν όλοι από υποχρέωση. Ντροπή κ. Μπίρο, κ. Γερμανίδη!! Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν φέρατε τον κόσμο σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου λεει,οχι του ΣΥΡΙΖΑ,μην ζοριζεσε τοσο βολεμενε θα ερθει η ωρα σου

      Διαγραφή
  2. Ισως γιατι ο κοσμος που ψηφιζει Συριζα δεν "ανηκει" στο κομμα.Και μονο απο την φραση "Γιατι δεν φερατε τον κοσμο σας" δειχνει τι μυαλα κουβαλας και που ανηκεις.Καλα ξυπνητουρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εννοώ να τον "κουβαλήσεις" θλιβερέ νεοΠΑΣΟΚε αλλά δύο πράγματα συμβαίνουν: Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 2 μέλη σε όλο την Φλώρινα και κανέναν που να πείθει πολιτικά είτε ούτε τα μέλη του (και αυτά θλιβερέ νεοΠΑΣΟΚε συναποτελούν/ανήκουν (σ)τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως εσύ παλιά ανήκες στις πράσινες κλαδικές) δεν νιώθουν όχι την υποχρέωση αλλά την ΑΝΑΓΚΗ να μετέχουν της εκδήλωσης για το Πολυτεχνείο. Α, υπάρχει και μια τρίτη ερμηνεία: Ότι ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ να κινητοποιήσει πολιτικά κόσμο γιατί πλέον δεν επιθυμεί ούτε τον μανδύα του ΔΗΘΕΝ αριστερού κόμματος. Αυτό για σένα θλιβερέ νεοΠΑΣΟΚε μπορεί να φαίνεται αυτονόητο αλλά για άλλους (που ακόμα ονειρεύονται την επαναστατική αριστερά του 21ου αιώνα) δεν είναι. Ευτυχώς κάτι σαν εσένα μας ξυπνούν εγκαίρως

      Διαγραφή
    2. "νεοπασοκε","ανηκεις στις πρασινες κλαδικες".Ποσο κομπλεξικος μπορεις να εισαι για να τα λες αυτα?21 χρονων ειμαι,Ψηφισα μια φορα και κραζεις χωρις λογο επειδη δεν ειμαι με το κομμα σου?Πραγματικα ατομα σαν εσενα ειναι ο καρκινος της δημοκρατιας και δειχνουν γιατι ειμαστε εδω που ειμαστε.

      Διαγραφή
    3. Ο νεοΠΑΣΟΚος είναι ιδιότητα δεν έχει σχέση με ηλικίες κτλ ή με το εάν κάποιος πράγματι πέρασε από το ΠΑΣΟΚ. Όπως ο ραγιάς δεν χρειάζεται να έζησε στην Τουρκοκρατία και ο Γερμανοτσολιάς στην κατοχή. Βάλε λίγο το μυαλουδάκι σου να σκεφτεί πριν αρχίσεις να απολογείσαι "κ. Πρόεδρε είμαι μόλις 21 ετών δεν μπορεί να έκανα εγώ το έγκλημα"...

      Διαγραφή
  3. Εντάξει κηδεύτηκε και φέτος η ΕΞΕΓΕΡΣΗ... Απορώ πως ΔΕΝ φωνάξατε και τους παπάδες για το μνημόσυνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ανήκουμε πουθενά. Άμα γουστάρουμε πάμε, άμα γουστάρουμε δεν πάμε. Αν μας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ προβατάκια μαντρωμένα, προτιμούμε να πάμε στο ΠΑΣΟΚ που είναι και πιο παλιές λέρες. Και αν νομίζουν ότι με τις αριστερόστροφες ανοησίες τους θα ξεκολλήσουν από το 25% είναι πού γελασμένοι. Μακάρι να το καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε , ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΜΠΙΡΟΣ. ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχως ο κοσμος του ΣΥΡΙΖΑ,δεν εχει σοσιαλιστικη συνειδηση.Αυτα ειναι ψιλα γραμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Ο ΜΠΙΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;;; Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΑΜΑΡΑΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο τέλος της Μεταπολίτευσης ο κοσμάκης καταλαβαίνει πια ότι το "Πολυτεχνείο" υπήρξε μια πολύ βολική και καλοστημένη φάρσα. Στην ουσία ήταν η Α' φάση του πραξικοπήματος Ιωαννίδη κατά Παπαδοπούλου-Μαρκεζίνη, μια αριστοτεχνικά στημένη προβοκάτσια. Το φοιτητικό κίνημα κατευθύνθηκε εκ των έσω από εγκαθέτους και οι φοιτητές χρησιμοποιήθηκαν σαν προβατάκια για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.
    ΟΚ, είναι σκληρό να καταλαβαίνεις 40 χρόνια μετά ότι τότε ήσουν ο χρήσιμος ηλίθιος, αλλά έτσι είναι η ζωή. Στο φινάλε δεν φταις εσύ.
    Το αποτέλεσμα: Οι εγκάθετοι "φοιτητοπατέρες" του '73 αμοίφθηκαν πλουσιοπάροχα για τις υπηρεσίες τους, με χρυσές θεσούλες σε Ευρωπαϊκές Επιτροπές, Παγκόσμιες Τράπεζες, παρά τω Πρωθυπουργώ, κλπ κλπ.
    Για τους υπόλοιπους, τους "χρήσιμους ηλίθιους" έμεινε η δόξα και η περηφάνια του "ήμουν κι εγώ εκεί" ...
    Για το μεταπολιτευτικό καθεστώς το "πολυτεχνείο" υπήρξε 40 χρόνια τώρα ένα πρώτης τάξης εργαλείο για συντήρηση της αγωνίας στο ντέρμπι Αριστεράς-Δεξιάς (σημειώσατε Χ), και από πίσω να κάνουμε την δουλειά μας.

    Αυτά όλα (ομολογουμένως πολύ κυνικά) ο κοσμάκης είτε τα συνειδητοποιεί, είτε τα μυρίζεται. Γιαυτό και προτιμά να απολαμβάνει τον καφέ του ή το ουζάκι του λίγα μέτρα παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα είναι λυμένο εδώ και 35 χρόνια με το πόρισμα του καθαρού και αριστερίζοντος εισαγγελέα Τσεβά, που είναι το απόλυτο κρατικό έγγραφο για το "Πολυτεχνείο". Ναι υπήρχαν νεκροί κατά το πόρισμα, 12 αρχικά που με την τελική έρευνα έφθασαν τους 17. ΟΥΔΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ όπως ακριβώς λέει στην καθαρεύουσα της εποχής. Η στήλη δίπλα στην κεφάλα του Σβορώνου έχει τα ονόματα των απολεσθέντων φοιτητών την περίοδο 1940-1944. Που είναι τα ονόματα της 17 Νοέμβρη 41 χρόνια μετά; Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια και ας μη δικαιώνουμε την εφταετία μπαλαμουτιάζοντας με Ιλένιες τον "χορτάτο" μαζί με τον Πάγγαλο της "Πολυτεχνικής γενιάς" ταλαίπωρο Λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.