Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η Φλώρινα γιόρτασε την επέτειο της απελευθέρωσης της (video 43’)

Παρά τη βροχή, η πόλη της Φλώρινας γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα την 102η επέτειο της απελευθέρωσης της από τον τουρκικό ζυγό.
Νωρίς το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας Γ. Μόδη.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική (στην οποία συμμετείχαν μαθητές όλων των σχολείων του δήμου Φλώρινας) και στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων. Να σημειωθεί επίσης πως για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε παρέλαση η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, να τονιστεί πως συγκριτικά με προηγούμενες επετείους τα μέτρα αστυνόμευσης ήταν εμφανώς περιορισμένα.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ήταν η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασιλική Ευταξά, ενώ το παρόν έδωσε και ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης.
Δείτε στο video διάρκειας 43’ την επιμνημόσυνη δέηση, όλη την παρέλαση, καθώς και τις δηλώσεις των τοπικών αρχών.

8 σχόλια:

  1. Ο θεσμός του πολίτη οπλίτη εξαπλώνεται σε όλη την πατριδα Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ Φλωρινης θα είναι πάντα δίπλα στην ακριτική μας πόλη μας καθως και σε καθε συνάδερφο πολίτη όποτε ζητηθεί
    Τιμή και δόξα στην Εφεδρεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτούς ,που κόβουν το ρεύμα, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν, σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν το πετρελαιο για να ζεσταθούν, σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους, σε αυτούς που τρώνε 4 φορές την εβδομάδα μακαρόνια, επειδή είναι φθηνά,
    , εσείς οι εφεδροι με ποιόν τρόπο θα βοηθήσετε΄?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πώς βοήθησες, και ζητάς από τους άλλους να απολογηθούν;

      Διαγραφή
    2. Φίλε ανώνυμε (12.58) ως απάντηση στην μομφή σου, την οποία δεν κατανοούμε, θα σου παραθέσουμε δυο σχετικές δράσεις μας:

      http://lefed-flo.blogspot.gr/2012/12/blog-post_11.html

      http://lefed-flo.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8726.html

      Για το παράρτημα ΛΕΦΕΔ Φλώρινας,
      Γ.Χ.

      Διαγραφή
  3. 1) Επιτέλους κατάλαβαν ότι δεν πηγαίνουμε εκεί για να βλέπουμε βλοσυρές φάτσες μπάτσων (δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό) αλλά για να καμαρώσουμε τα παιδιά μας.
    2) Συγχαρητήρια στους Εφέδρους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που μας θυμίζουν ότι η άμυνα της χώρας είναι υπόθεση όλων μας. Άψογοι!
    3) Ελεεινά τα σχόλια των κυβερνητικών αντρείκελων. Φέρνουν αναγούλα. Δηλαδή, ημέρα τιμής και μνήμης, ημέρα γιορτής της Λεφτεριάς, έρχονται να μας πουν ότι "κάντε λιγάκι υπομονή, και όλα θα πάν καλά"; Μα για ηλίθιους μας περνάν;

    Χρόνια πολλά, συγχαρητήρια στα νιάτα που παρέλασαν, και του χρόνου ελεύθεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μικρή παρατήρηση στο σχόλιο του "Ανώνυμου" 1.36 :
      Η ΛΕΦΕΔ συγκροτείται όχι μόνο από αξιωματικούς, αλλά από όλους τους Εφέδρους, εννοείται και στρατιώτες, δηλαδή όσους έχουν υπηρετήσει την θητεία τους και βρίσκονται σε καθεστώς εφεδρείας, ανεξαρτήτως βαθμού ή σώματος. Έφεδροι είμαστε όλοι μέχρι την ηλικία των 45 ετών.

      Από το παράρτημα Φλώρινας,
      Γ.Χ.

      Διαγραφή
  4. Είσαι κακομοίρης και βλοσυρος ο ίδιος μιλάς για συμπολίτες μας για φίλους και συμμαθητές λειτουργείς Λες και ζεις στην Αθήνα τηλεοπτικε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα μεγάλο "Μπραβο'' κι ενα μεγάλο "ευχαριστώ'', για την παρουσια σας και τα πατριωτικα συνθηματα που βροντοφώναξαν, κατι διαφορετικο για τη πόλη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.