Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης για την επέτειο των ελευθερίων της Φλώρινας

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης σας εύχεται ολόψυχα «Χρόνια πολλά, ευτυχία, δύναμη, κουράγιο και υγεία σ’ εσάς και τις οικογένειές σας. Επίσης, ευχόμαστε για έναν κόσμο που θα κυριαρχεί η λογική, χωρίς εκμετάλλευση, με επανάσταση του αυτονόητου, για ανθρώπους με κριτική σκέψη και στάση, για ένα κράτος που παρέχει στους πολίτες του, για την αναζωπύρωση της χαμένης μας επαναστατικότητας, για τον επαναπροσδιορισμό της ελευθερίας ως πραγματικότητας και όχι ως ψευδαίσθηση και για τη συνειδητοποίηση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στην κοινωνία».
Αγαπητά μέλη και φίλοι,
Ως πολλάκις έχουμε επισημάνει, το πολιτιστικό κύτταρο ‘’Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης’’, αντιλαμβάνεται τη δράση και την παρουσία του στο κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι ως εθελοντική προσφορά, ως ιμάντα δημιουργίας και ικμάδα αισιοδοξίας. Γι’ αυτό και η διαχρονική στοχοθεσία του κατατείνει πρώτιστα στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του, καθώς και στην ανάδειξη των αρχών της αλληλεγγύης και του ‘’συναμφότερον’’ ως στάση ζωής.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, σε αντιδιαστολή με το ζόφο της σημερινής γκρίζας ελληνικής πραγματικότητας αντιπαραβάλλουμε την πίστη στην ελπίδα και την αισιοδοξία για το αύριο, με παράλληλο προσανατολισμό στην προάσπιση του κώδικα αξιών του ελληνικού πολιτισμού και των παραδόσεών μας.
Για τους λόγους αυτούς, εφέτος, όπου ο Σύλλογός μας συμπληρώνει ευδοκίμως 60 χρόνια λειτουργίας, στην καθιερωμένη εκδήλωση για τα Ελευθέρια της πατρώας γης, της ωραίας μας Φλώρινας, επιλέξαμε, παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, να προσδώσουμε πανηγυρικό χαρακτήρα. Τούτου ένεκα, νοηματοδοτώντας το περιεχόμενο των δράσεών μας, προσκαλέσαμε ως Τιμώμενο Πρόσωπο, ως επίσημο προσκεκλημένο ομιλητή τον έλκοντα από το Νομό Φλώρινας την καταγωγή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στην εκδήλωσή μας αυτή, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 από ώρα 11.00 π.μ. (πρωϊνή), στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου ‘’ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’’, στην οδό Εθνικής Αμύνης (δίπλα από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης και απέναντι από το ΚΘΒΕ και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών). Μετά την ολιγόλεπτη ομιλία του θα παρουσιασθεί χορωδιακό πρόγραμμα από τη χορωδία του Γιάννη Τριάντη και, τέλος, θα ακολουθήσει δεξίωση, με παράθεση εδεσμάτων, προσφορά του γνωστού Φλωρινιώτη επιχειρηματία κ. Μπέλλη.
 
Επίσης, σταχυολογικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας στο προσεχές μέλλον:
1) Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π.μ. μετάβαση στο Μουσείο Παράδοσης της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 1912 στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Ξενάγηση στο Μουσείο από τον Δ/ντή του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα, τον κ. Βασιλείου Νικόλτσιου, φαγητό (προαιρετικά). Η μετακίνηση θα λάβει χώρα με ιδιωτικά μέσα. Δηλώσεις συμμετοχής έως 30.11.2014 στα τηλέφωνα: 2310458121, 6972636528 (κα Λιαντζάκη), 6974936016 (κος Χατζηλάμπου) και 6936850112 (κος Βασιλειάδης). 
2) Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18.30 μ.μ. θα λάβει χώρα η καθιερωμένη κοπή πίτας στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων (Βενιζέλου 30, 4ος όροφος), με ομιλητή το διακεκριμένο συμπατριώτη μας καρδιολόγο κ. Αναστάσιο Τσικώτη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικό πρόγραμμα του Ωδείου Φλώρινας. 
3) Ο Σύλλογός μας όπως κάθε χρόνο, θα συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες φωτιές της Φλώρινας στις 23 Δεκεμβρίου, στο ‘’Βαρόσι’’.
Καταληκτικά, θα θέλαμε να σας επικοινωνήσουμε ότι η έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού μας περιοδικού και της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας βρίσκονται στο τελικό στάδιο, διό και παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια, με αποστολή άρθρων, μελετών, σχολίων κλπ. να επικοινωνήσουν (και μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας) το αργότερο έως 30.11.2014. Σας υπενθυμίζουμε δε ότι ο κατάλογος επαγγελματιών παραμένει ενεργός και περιμένουμε την επικαιροποίηση και ποιοτική και ποσοτική αναβάθμισή του.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Ο Πρόεδρος
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Η Γενική Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΙΑΝΤΖΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.