Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Μήνυμα του δημάρχου Φλώρινας για τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Συνδημότισσες –συνδημότες,
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας είναι η βία κατά των γυναικών σε όλες τις μορφές της. Κυρίως η ενδοοικογενειακή βία, η οποία έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην ίδια τη γυναίκα, τα παιδιά, το οικογενειακό περιβάλλον.
Η διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι μια μέρα προβληματισμού και απολογισμού για όλους μας. Διεκδίκησης νέων θεσμών και δράσεων που θα μειώσουν στο ελάχιστο τη βία, που αποτελεί ντροπή για τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Η στάση ζωής έχει αλλάξει. Οι γυναίκες που ανέχονται τη βία όλο και λιγοστεύουν κι αυτό είναι ελπιδοφόρο για το μέλλον.
Γι’ αυτό και δεν πρέπει να είναι μια μέρα εξαγγελιών, ευχολογίων και λόγων κενών.
Ο Δήμος Φλώρινας λειτουργώντας στο πνεύμα αυτό και συνεργαζόμενος με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, δημιούργησε το κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών στη Φλώρινα, το οποίο διαθέτει νομικούς, κοινωνιολόγους και ψυχολόγους. Είναι το σημείο αναφοράς κάθε γυναίκας που κακοποιείται, για να τις παράξουμε την υποστήριξη μας και μέχρι σήμερα λειτουργεί με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Φέτος ο Δήμος Φλώρινας διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων και σας καλεί να τις στηρίξετε με την παρουσία σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.