Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Στον αέρα η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας;

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα το πρωί η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας άδειασε από ασθενείς, εφόσον δεν υπήρχε γιατρός για να εκτελεστούν οι εφημερίες. Από τη διοίκηση, βέβαια, επιστρατεύτηκαν ιατροί, ωστόσο οι ασθενείς που νοσηλεύονταν, άλλοι πήραν εξιτήριο και άλλοι μεταφέρθηκαν στο Μποδοσάκειο της Πτολεμαίδας.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως θα καλυφθούν προσωρινά τα όποια κενά με δύο γιατρούς, ωστόσο τα ερωτήματα που προκύπτουν πλέον είναι πολλά και σημαντικά με κορυφαίο το τι θα γίνει με τη λειτουργία της κλινικής από 'δω και πέρα και πότε, επιτέλους, θα καλυφθούν σε μόνιμη βάση τα κενά.
Η Παθολογική Κλινική αποτελεί τη ραχοκοκαλιά κάθε νοσοκομείου και είναι αυτονόητο πως χωρίς τη λειτουργία της τίθεται συνολικός κίνδυνος. Είναι σημαντικό, αυτή τη στιγμή, να υπάρξει α) επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση και β) άμεση κινητοποίηση των φορέων της Φλώρινας προκειμένου να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.

22 σχόλια:

  1. ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΣΤΑΘΗ ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H παθολογικη είναι η κορυφή του παγόβουνου εις ότι αφορά στο τι θα επακολουθήσει. Δυστυχώς οι Φλωρινιώτες το συνειδητοποιούν όταν πραγματικά αρρωστήσουν. Μέχρι τότε αγαπητή νέα φλώρινα πίνουν τα ...καφεδάκια τους και κάνουν τα κουτσομπολιά τους. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΄στην ΦΛΩΡΙΝΑ. Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΗΧΗΣΕ στην ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ...ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στην πολιτική ΑΔΩΝΗ !!!
    Ως πότε θα τα ανεχόμαστε όλα αυτά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ.

      Διαγραφή
  4. Ντροπή στην διοίκηση του νοσοκομείου που ενώ έχει έλλειψη γιατρών δεν έχει φροντίσει να προκηρύξει θέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι γιατροί που επιστρατεύτηκαν είναι γιατροί του Κ.Υγείας και των περιφερειακών ιατρειων!Είναι γενικοί γιατροί,οι οποιοι έχουν κάνει μόνο λίγους μήνες παθολογία.
    Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει παθολογος σε ολόκληρο νοσοκομείο!
    Μπορεί να άδειασαν την παθολογική κλινική αλλά υπάρχουν και άλλοι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο σε άλλες κλινικές π.χ. χειρουργική που μπορεί να χρειάζονται την εξειδικευμένη φροντίδα του παθολόγου.
    Κινδυνεύει όλος ο λαός της Φλώρινας!
    Στον τομέα της υγείας δεν υπάρχουν μέσες και προσωρινές λύσεις.
    Δεν μπορείς να κάνεις "λίγο" καλά τον άρρωστο.
    Παιδίατρική κλινική δεν υπάρχει εδώ και καιρό.
    Καλύτερο λουκέτο παρά η μεση λύση
    Εμείς σαν εργαζόμενοι σε αυτό το ίδρυμα έχουμε πια φτασει στα όρια μας.
    Ζητάμε άμεσα λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το νοσοκομείο μας έχει καταντήσει υπνωτήριο για τους νοσοκόμους και τις νοσοκόμες! Αυτό κανείς δεν το βλέπει; Μόνο ο μισθός να πέφτει ενώ κοιμούνται; Αυτό μας νοιάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απευθύνομαι σε εσένα 902πμ Αυτό είναι το πρόβλημα σου; Οι νοσοκόμες και οι νοσοκομοι ; Το ότι δεν θα βρείς γιατρό δεν σε απασχολεί; Σου αντιστρέφω την υπονομευτικη και προκλητικότατη σου ειρωνία με το ότι πράγματι ΟΛΗ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ και ένας η μία που ροχαλίζει ηχηρά σχολιάζοντας είσαι εσύ 902 πμ. ....Εχει όμως ο καιρός γυρίσματα και όταν σου συμβεί το μοιραίο τότε να εσενα ειδικα να δούμε ποιοι θα κοιμούντε ανάσκελα μέσα στο έπιπλο εις τόπον χλοερόν .......Το τελευταίο σου το εύχομαι από καρδίας.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμε 8.03 θέσεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων έχουν προκηρυχθεί πολλές φορές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν δηλώνουν γιατροί για τη Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 8.26 καλύτερα να μη μιλάς τόσο εύκολα για λουκέτο. Φαντάσου να μπει λουκέτο και να το χρειαστείς εσύ ή κάποιος συγγενής σου. Αντί να απαξιώνουμε κάθε προσπάθεια με διάθεση αντιπολίτευσης ή ακόμη και ωμής γκρίνιας, είναι καλύτερα να αγωνιστούμε όλοι για τη διατήρηση του νοσοκομείου αρχικά και στη συνέχεια για την όποια βελτίωσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δουλεύω εκεί μέσα και ξέρω τι λέω.
      Με μέσες λύσεις δεν γίνεται ΥΓΕΙΑ.
      Αλίμονο κανείς δεν θέλει να μείνει η πόλη μας χωρίς νοσοκομείο! Όλοι μας έχουμε χρειαστεί και θα χρειαστούμε στο μέλλον νοσοκομειακή φροντίδα.

      Αλλά εδώ και καιρό μέσα στο νοσοκομείο δεν υπάρχει παιδίατρος.Τον καλούν μόνο για επείγοντα
      Νοσηλείες παιδιών δεν γίνονται.Αν έρθει κάτι πολύ σοβαρό πχ. σπασμοί το παιδί θα είναι αβοήθητο τουλάχιστον για 5-10 λεπτά μέχρι να έρθει παιδίατρος.
      Τώρα δεν έχει παθολόγο.Αν έρθει κάτι πολύ επείγον και πού σοβαρό δεν θα έχει την απαιτούμενη φροντίδα μέχρι να φτάσει στο Μποδοσάκειο.
      Αύριο δεν θα έχει χειρουργό.
      Τώρα δεν έχει φαρμακοποιό.
      Δεν έχει πάντα αντιδραστήρια για εξετάσεις αίματος.
      Δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει, η διοικήτρια,η κυβέρνηση,οι νοσηλευτές,οι γιατροί ,οι ίδιοι οι πολίτες.
      Με ενδιαφέρει να έχω την καλύτερη περίθαλψη και όχι την ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ότι έχω νοσοκομείο.Γιατί τώρα ουσιαστικά ΔΕΝ έχω

      Διαγραφή
    2. 10.42 AN MΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ "ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ" ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΦΛΩΡΙΝΑ..

      ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ..

      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ" ΣΟΥ..

      ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ...


      ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΑΤΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΜΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΕ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ...

      Διαγραφή
  9. ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΞΕΦΤΥΛΑ. ΣΤΑΘΗ ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ATYXHΣΕΣ 513...ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΡΙΝΟΥ" ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ "ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ" ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΣΤΙ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ...

      Διαγραφή
  10. Ανίκανοι βουλευτής και διοικητής νοσοκομείου. Κατέστρεψαν το νοσοκομείο να τσακιστούν να φύγουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανίκανοι Γερμανίδη και Στάθη είστε και οι δύο για καροτσάκι και οι 2 για τα μπάζα.εκλογές έρχονται και σίγοοοοοουρα θα σας ..θυμηθούμε να σας χ@@@@με πατόκορφα ΄.

      Διαγραφή
  11. Ντροπή και αίσχος. Μια ακριτική πόλη σαν την Φλώρινα θα έπρεπε να είχε τις καλύτερες προδιαγραφές σε θέμα περίθαλψης.τι να πω, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η παθολογική δεν έχει επάρκεια ειδικευμένων εδώ και καιρό. Απέμεινε μετά τη συναξιοδότηση Σταμέλου με τρεις ειδικούς απ τους οποίους ο ένας απαχολείται κάποιες μέρες και στη ΜΕΘ της Πτολεμαίδας! Τώρα μετά το ατύχημα του διευθυντή της έμεινε με δύο ειδικούς! Η Παιδιατρική έχει δύο μόνο ειδικούς και κανένα ειδικευόμενο ενώ η καρδιολογική από τέσσερις ειδικούς που είχε, μετά τη συνταξιοδότηση Λιασόπουλου έχει τρεις και ούτε έναν ειδικευόμενο! Και διηγώντας τα να κλαις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να είμαστε ακριβείς, μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή, ο παθολόγος που υπηρετεί στη ΜΕΘ πραγματοποιεί 10-11 εφημερίες στην παθολογική της Φλώρινας, δηλαδή όσες έκανε και πριν να μετακινηθεί στη ΜΕΘ. Άλλες τόσες κάνει η έτερη επιμελήτρια, που είναι και το ανώτερο όριο που ορίζει ο νόμος. Τις υπόλοιπες (9-10), τις έκανε αναγκαστικά ο διευθυντής παθολόγος που έμεινε, και ο οποίος τώρα έπαθε το ατύχημα (περαστικά...). Σκεφτείτε τι θα γίνει το Δεκέμβριο, όταν θα καλυφθούν από τους δικούς μας οι 22 εφημερίες και θα περισσεύουν 9, και είναι και γιορτές. Οι γιατροί που ήρθαν και κάλυψαν το 4ήμερο είναι γενικοί γιατροί, πλην ενός, και ήρθαν με το στανιό. Η παθολογική κλινική παραμένει κλειστή, δε γίνονται εισαγωγές κι αν κάποιος χρειάζεται, γίνεται διακομιδή-εισαγωγή σε παραπλήσιο νοσοκομείο.
    Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, απλά τώρα φαίνεται έντονο διότι επεκτάθηκε στην παθολογική κλινική, που είναι η ραχοκοκκαλιά ενός νοσοκομείου. Οι παιδίατροι δουλεύουν με δανεικούς απ'τα γύρω νοσοκομεία εδώ και καιρό, οι χειρουργοί είναι οριακοί κι αν (χτύπα ξύλο) συμβεί κάτι παρόμοιο σ'έναν απ'τους 3, θα έχουν το ίδιο πρόβλημα με τους παθολόγους, οι αναισθησιολόγοι το ίδιο, οι καρδιολόγοι το ίδιο. Οι ορθοπεδικοί, ουρολόγοι και οφθαλμίατροι, είναι από 2 και δεν εφημερεύουν όλο το μήνα, αλλά μόνο 17-20 μέρες. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και δε διαφαίνεται κανένα σημάδι βελτίωσης ή λύσης, τουναντίον μόνο επιδείνωση μπορούμε να περιμένουμε.
    Πέρα από το αριθμητικό, είναι και το ουσιαστικό κομμάτι, ένα νοσοκομείο που δουλεύει με οριακό προσωπικό, το προσωπικό είναι εξουθενωμένο κι απογοητευμένο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και την ασφάλεια των αρρώστων. Κι αυτό αφορά και το νοσηλευτικό προσωπικό, που οι περισσότεροι δουλεύουν μ'ένα ρεπό τη βδομάδα...
    Αναμένοντας τις εξελίξεις,

    Εκ των έσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Περιέγραψες άριστα την κατάσταση ως έχει. Παρέλειψες όμως μία σημαντική λεπτομέρεια.
      - Τι θα γίνει εάν συνταξιοδοτηθούν ιατροί που ήδη υπάρχουν στο νοσοκομείο ; Το ίδιο ισχύει και για το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό .

      Στην Ιατρική ισχύει το "καλύτερα το προλαμβάνεις παρά το (πυροσβεστικα) θεραπεύεις" θέλω να πώ ότι όταν αρρωστήσουν ή εξέλθουν στην σύνταξη ιατροί και λοιπό προσωπικό τι θα συμβεί.. Αυτό είναι το μείζον ζήτημα στο οποίο πρέπει να στρέψουν ΟΛΟΙ της δέουσας προσοχής γιατί εδώ στην περίπτωση του νοσοκομείου δεν έχουμε να κάνουμε με βίδεςαριθμους και μηχανήματα αλλα με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ είτε ασθενείς είτε εργαζόμενους ...

      Το σχόλιο σου με κάλυψε ως εργαζόμενο στο νοσοκομείο . Ακούει κανείςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς????????????????????????????????????????????????????????


      Διαγραφή
    2. άκουσε ..στείλαν 17 Νοεμβρίου διατεταγμένους να ελέγξουν τα οικονομικά στοιχεία για να βγάλουν νοκαουτ το νοσοκομείο...Ότι αλχημείες και να κάνουν δεν μπορούν να κρύφθουν πίσω από τους αριθμούς και να αντικρύσουν κατάματα αυτό που βιώνουμε στην Φλώρινα. Ας κοσκινίσουν όσα στοιχεία θέλουν..Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ...ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥΣ....

      Διαγραφή
    3. 11.04μμ :Μήπως ξεχνάς και κανά δυό κλινικές του νοσοκομείου ακόμα; Την επιστολή των αιμοκαθαρομένων που την πας;Κι εκει δυό γιατρούς.Άλλους νόμους για τις εφημερίες έχουν εκεί;Μπορούν να κάνουν εκεί από 15 και 20 εφημερίες;Γιατί δεν τους αναφέρεις αυτούς;Ένας απ έξω που έχει δικό του εκεί μέσα.Κουβέντα για τους νεφροπαθείς.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.