Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία για τη σύμβαση του ορυχείου Βεύης

Την αντίθεσή του στη σύμβαση που αφορά στην παραχώρηση του ορυχείου Βεύης στην εταιρεία «Άκτωρ» εκφράζει το τοπικό συμβούλιο της τοπικής κοινότητας, μετά από σχετική απόφαση της λαϊκής συνέλευσης, με επιστολή προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υφυπουργέ,
Η λαϊκή συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας Βεύης, που έγινε στις 31/10/2014, αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει το Τοπικό Συμβούλιο ως Επιτροπή Αγώνα για να καταγγείλει τη Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία AKTΩP ΑΤΕ που αφορά στην παραχώρηση του ορυχείου Βεύης.
Διότι δεν ελήφθη από τo ΥΠΕΚΑ κανένα από τα δίκαια αιτήματα μας που είχαν τη στήριξη όλων των φορέων του Νομού και είχαν κατατεθεί με υπομνήματα σε όλους του Υπουργούς Ανάπτυξης από το 2000 έως σήμερα.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΥΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΑΝΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΘΩΜΑΣ ΜΑΛΛΙΝΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

15 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΚΤΩΡΑΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ 14 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙΣ κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΝΕΙ 5 ΕΚ.ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑ.Ο ΑΚΤΩΡ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ.ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΞΩΡΗΞΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ.ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ.....ΑΝ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΙΛΩΜΕΝΑ; ΓΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ...

      Διαγραφή
  2. Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στο άνοιγμα του ορυχείου.
    Το θέμα δεν είναι ποίος θα λειτουργήσει το ορυχείο άλλα πως θα το λειτουργεί, και με τι εργασιακές σχέσεις. Πιστεύω ότι εκεί πρέπει να πιέσουμε.
    Δυστυχώς οι τοπικοί μας άρχοντες και πολοι συνδικαλιστές δεν έχουν τα κότσια να κάνουν κάτι τέτοιο. Αν το ορυχείο το λειτουργήσει η ΔΕΗ και βάλει κάνα 50 μόνιμους από την Βέβη και τα γύρο χωριά όλα θα είναι καλά. Δεν θα μας πειράζει αν θα έρχονται εργαζόμενοι από Πτολεμαΐδα και Κοζάνη, οπός είπε και ο περιφερειάρχης ότι εμείς οι Φλωρινιώτες δεν έχουμε εμπειρία σε αυτά τα πράματα. Ούτε θα μας πειράζει αν καταντήσει η Βέβη σαν την Μαυροπηγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο που εισαι ρε φιλε κ λς οτι δν σε πειραζει αν η βευη γινει μαυροπηγη?εισαι κατοικος του χωριου κ εχεις γνωμη?αν οπως λς το ανοιγε η δεη δν ειχε καμια δουλεια να παρει μονιμους απο τα γυρω χωρια...

      Διαγραφή
  3. Pia dedoyleymena? Apo tin episxesi pou kanan.ta dedouleymeba ta xoyn pari me to parapano.gia thimithite ti ixe gini? Olympiaku agones athinas 2003-4 me ypourgo liani.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TO MNHMONIΟ ΕΙΝΑΙ ΗΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. epiteloys hrthan kapioi ependytes kai douleboun ta orixeia tis axladas kai trwne faghto 600 oikogeneis kai alles toses tha fane kai stin beyh.xwria oi epeixiriseis kai oi loipoi.peftoyn lefta stin poli mas kai ligo ligo kinite to prama.twra ana o kathenas thelei na ekmetaleyti tin katastasi poy mirizei xrima kai zitaei na dwsei ta xwrafia toy gia xryso ti na pw re paidia elews.tha parete ayto poy axizoun me to parapanw.min zitate trela pramata.afiste ton kosmo na doulepsi kai prwtoi eseis tha mpite stin doulia.an den thelete pali kratiste ta oreixia kleista alla deka xronia kai meta tha xanarthei kanas ependitis kai to sizitate xana.den kanete toympes lew egw.stenomialoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον δεν εχεις γνωση των πραγματων....ξερεις τι ωραριο εχουν οιργαζομενοι στην Αχλαδα? Τι μισθους παιρνουν? Οτι εργαζονται 7 μερες την εβδομαδα το ξες? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ....Επισης θες να μας πεις οτι ο μπομπολας ειναι η σωτηρια της Φλωρινας? Επισης στον φιλο παραπανω στα υπολοιπα ορυχεια της ΔΕΗ δεν απασχολουνται 50 ατομα...Το ορυχειο της Βευης εχει αποθεμα 90 εκατομυρια τονους λιγνιτη ικανο να τροφοδοτησει και νεα μοναδα (Μελιτη 2) μιλαμε για απιστευτα μεγαλο ποσο κερδους

      Διαγραφή
  6. ΠΑΙΔΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ .ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ.
    Ο ΣΤΑΘΗΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8.21 πόσους ΛΑΔΩΣΕ ο άκτορας για να πάρει από 4ος στην σειρά την υπερεργολαβία ΟΛΩΝ των ορυχείων. Για πές μας και κανένα ονοματάκι ΠΟΣΟΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ λαδοθήκαν για να τα πάρει ΟΛΑ ο άκτορας;; ΑΠΕΥΘΕΊΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ...ΤΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ...Τώρα γύρνα πλευρό από την ανάποδη και συνέχισε τον...υπνάκο σου σας μαζί με τις 600 οικογένειες που ταίζει με ψίχουλα .....Πολλά τα λεφτα πολλά και τα ψίχουλα ...μεγάλη η μπίζνα μεγάλη και η μάσα κύριε άκτορα Ετσι δεν είναι????συμφωνείτε ναι ή όχι ???? αν βγούν στην φόρα πόσοι λαδωθήκαν με ΜΙΖΕΣ από τον άκτορα θα ανα τιναχθουν πολλοί από τον ύπνο τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. min kolas sto onoma.an den itan o aktwr tha itan o petkos i o traikos.kai profanos i diadikasia tha itan i idia me tin difora tha alazan ta onomata.tera ana dini psixoula misthous ayto to xeroyn oi ergolaboi kai to prosopiko poy doylevoi eki.an xereis esy kanan ependiti poy plirwnoi kala paxyloys misthoys pes kai se mas na pame gia doulia mias kai den ftanoun ayta pou bgazoyme apo tis dikes mas doulies.twra gyrna esy pleyra gia ypno kai an dis kana onoiro me doylia kai kalo mpakiri grapsto mas.kai kratiste kai ligo ladi gia tis alles ekloges giati den xerw, mipos o dimarxos to pasalipse olo moy fenete..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος 4 Νοεμβρίου 2014 - 8:21 μ.μ., φαίνεται πως δεν έχεις καμία σχέση με ορυχεία και κάρβουνα αλλά έχεις την θέση του καλά είναι τα ορυχεία αλλά μακριά από εμάς, ας πάνε τζάμπα οι κάτοικοι για δουλειά, ας μας πάρει και τα χωράφια τζάμπα για να μην χάσουμε τον ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, σιγά το κελεπούρι. Ας πάει να σκάβει στου παππού του τα χωράφια ο επενδυτής όχι στις δικές μας αυλές και περιουσίες. Οι κάτοικοι τις Βεύης, ως άμεσα πλητόμενοι και υπεύθυνοι αποφάσισαν από καιρό τώρα πως θα σταθούν ενάντια στο ξεπούλημα του τόπου τους, θα πρέπει να το σεβαστείτε και να το υποστηρίξετε και να ζητήσετε να ενημερωθείτε και εσείς για τις δίκαιες θέσης και αιτήματα που έχουν θέση από το 2010. Πατριώτης θα πει μεταξύ άλλον να αγαπάς τον τόπο σου, και αν τον αγαπάς δεν τον πουλάς. πόσο μάλλον τα τον χαρίσεις. χαιρετίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. oi katoikoi tis beyhs ws plitomenoi poy les den tous endiaferoi to xepoulima toy topoy alla pws tha gemisoyn tis tsepes me oso to dinaton perisotero xrima agapite.olla exoyn mia timi se ayton ton topo.twra ta peri patriotismoy na ta peis se kanan allo, kai prwtistos se aytous poy kybernan twra.mporei kai na toys psifises den xerw.

      Διαγραφή
    2. ανωνυμε 11,24...οι πλητωμενοι κατοικοι της Βευης (σου μιλαω ως ενας εξ αυτων) δεν ψαχνουν να γεμισουν την τσεπη τους..χωρις τα λεφτα αυτα ζουν 14 χρονια κι θα ζησουν κι αλλα τοσο κι αλλα τοσα κτλ..το ν ανοιξει το ορυχειο θα ηταν το χειροτερο για μας γιατι θα μας περικυκλωσει ενα ορυχειο κι ουτε ανασα δε θα μπορουμε να παρουμε..αλλα επειδη οι περισσοτεροι (αν οχι ολοι) ξερουν οτι θα ανοιξει με τους δικους τους ορους, προσπαθουμε μηπως κι σωσουμε κατι απο ολα αυτα που δικαιουμαστε (θεσεις εργασιας, κτλ)

      Διαγραφή
  10. gia na zite tosa xronia xwris lefta kai alla tosa ,kai alla tosa pios xerei ti katathesis exete stis trapezes.kalo ayto gia to sdoe na kinithi kai ayto ligo na psaxoyn kai ligo palaiotera otan itan anoixto to oreixio na doume pioi armexane tosa xronia ta fraga.pothen esxes βευη; mas anoixes ta matia megale.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.