Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αποχή στο 3ο ΓΕ.Λ. Φλώρινας

Σήμερα 3 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές του 3ου Γενικού λυκείου Φλώρινας αποφάσισαν να απέχουν απο την διαδικασία των μαθημάτων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο σύστημα και για την τράπεζα θεμάτων.

21 σχόλια:

  1. 3ο Γυμνασιο Ελευθεριου Κορδελιου Επισης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλαβω πως γίνεται να έχουμε καταλήψεις μετά από συναντήσεις συνδικαλιστών καθηγητών?? Οι μαθητές πως ενημερώνονται?? Ποιοι έχουν το ‘’προνόμιο’’ να ενημερώνονται πρώτοι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είδες την κατάληψη; Η αποχή είναι πολύ περισσότερο δημοκρατική διαδικασία γιατί δεν εμποδίζονται αυτοί που θέλουν να πάνε. Άρα μόνο αν έχουν την μεγάλη πλειοψηφία κινητοποιούνται

      Διαγραφή
  3. πιστεύω πως και τα άλλα δυο λύκεια θα έπρεπε να είχαν βοηθήσει στο κίνημα αυτό για να μπορέσουμε ως Φλώρινα να αντισταθούμε στον νέο σύστημα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα ειναι βλακιες.Μια ΧΑΡΑ ειναι το νεο συστημα.Σιγα σιγα μπενουμε σε ταξη,να μην περναει την ταξη ο καθε ασχετος.Επισης αν καποιος δεν διαβαζει και τα εχει γραμμενα τι με το παλιο τι με το καινουργιο συστημα θα μηνει.Επιπλεον εχετε προσεξει ποιοι οργανώνουν την καταληψεις και αποχες??Τα πιο κατεστραμενα παιδια που ετσι πως πανε καπνιζουνε και δεν εχουν στον ηλιο μοιρα,αρα τι τους καιει αυτους το συστημα?αφου ουτος η αλλως δεν τους ενδιαφερουν τα μαθηματα.Ασε που στην γ λυκειου με το νεο συστημα τα παιδια θα εξεταζονται σε 4 μαθηματα αντι για 6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος-α εισαι εσυ που θα κρινει τον καθενα? ασ ξυπνησουμε λιγο και ας μην μιλαει ο καθενας οντας μη γνωστης

      Διαγραφή
    2. Ως μαθητης θετω τον εαυτο μου ως γνωστη και μαλιστα πολυ μεγαλυτερο απο εσενα.Οποτε κατι παραπανω ξερω γιατι βλεπω απο πρωτο χερι τι γινεται.

      Διαγραφή
    3. Επισης,γενικα οι περισσοτεροι ανθρωποι(μαθητες,καθηγητες,γονεις)κατακρινουν το νεο συστημα οχι επιδη ειναι κακο σαν συστημα αλλα επιδειδη ειναι ΄΄καινουργιο'' με βαση την ιστορια, οτι καινουργιο βγαινει οι ανθρωποι εχουμε την ταση να το απορριπτουμε χωρις να το ξερουμε καλα.

      Διαγραφή
    4. Άμα θεωρείς ότι τα άτομα που καπνίζουν είναι κατεστραμμένα και δεν έχουν μοίρα τότε είσαι υπερβολικά λάθος.Την αποχή την οργανώσαμε όλοι μαζί οπότε και σε αυτό είσαι λάθος.Και η αποχή είναι ένα είδος αγώνα , μπορούσαμε να πάμε για πορεία και τα σχετικά αλλά δεν είχε μεγάλη συμμετοχή από τα υπόλοιπα σχολεία.Τέλος, άμα αυτοί που λες είναι κατεστραμμένοι τότε θα μπορούσα και εγώ να γίνω κομπλεξάρα και να σου πω ότι τα ορθογραφικά σου δείχνουν ότι είσαι και εσύ κατεστραμμένος. (απλά λέω την άποψη μου δεν το παίζω "άρχοντας" πίσω από την οθόνη).

      Διαγραφή
  5. Αυτη ειναι δικη σου αποψη φιλε μου ,δεν σημαινει πως επειδη εσυ νομιζεις οτι ετσι ειναι τα πραγματα ειναι αληθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ,,αποχη λεει...τζαμπα απουσιες παιρνετε..ΤΖΑΜΠΑ... αν η πολιτεια δεν στοχευσει στην μορφωση και στην παιδια με βιωσιμα μετρα που θα μπορουν να ανταπεξελθουν και να οφελειθουν ολοι οι μαθητες δεν γινετε τιποτα..το μονο που συμβαινει στη προκειμενη περιπτοση ειναι να αποσκοπουν στην περιθοριοποιηση καποιων μαθητων οχι στη προσπαθεια διδασκαλιας τους.., τα φιλια μου στο 3ο γελ.. bdc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί μόνο το 3ο είναι στην Φλώρινα? Τα άλλα σχολεία γιατί όχι?
    Γιατί όχι και οι εκπαιδευτικοι?
    Εμείς οι γονείς γιατί δεν σταθηκαμε κοντά στα παιδιά μας?
    Μήπως και οι αρχές του νομού έπρεπε να στηρίξουν με την παρουσία τους την πανελλήνια κίνηση των μαθητών κατά του νέα συστήματος? Ας κάτσουμε να αναλογιστουμε ο καθένας μας την ευθύνη που έχουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε κάτσει να αναλογιστείτε πρωτίστως γιατί διαφωνείτε με το νέο σύστημα? Ποια είναι επιτέλους αυτά τα στοιχεία του που σας ξεσηκώνουν?

      Διαγραφή
  8. Χαλαρωστε λιγο ολοι οι γνωστες κ αφηστε τα παιδια να κανουν την ολιγοημερη αποχη ή καταληψη του σχολειου..Αυτα ειναι που μενουν!!! Οταν μεγαλωσουν(το αργοτερο ή κ τωρα) θα καταλαβουν οτι οι αρχισυνδικαλιστες καθηγητες προσπαθουν να καπηλευτουν την αναγκη τους για λιγη ξεκουραση-ξενοιασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καθενας βγαζει την αποψη του γι αυτο το θεμα...Μπες στην θεση ενος μαθητη Α και Β λυκειου...που απο τν ωρα που φευγουμε απο το σχολειο τρεχουμε στα φροντηστηρια για να βγαλουμε την υλη που μας ζηταν (η οποια υλη ειναι ολο το βιβλιο).. Μας εχουν βαλει να περναμε το μαρτυριο των πανελλαδικων απο Α λυκειου...Και ειναι ασχημο να κοβεσαι για 0.2 μοναδες σε καποια μαθημα...ΝΙΩΣΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ...ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΡΟΜΠΟΤ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΡΟΜΠΟΤ.Ύπάρχει μετά το παιδί και η εφηβεία..γισ πολούς το λύκειο είναι η τελευταία βαθμίδα εκπαίδευσης..κατι για το οποίο μετανιώνουν μεγαλώνοντας.

      Διαγραφή
  10. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ...
    ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΜΑ ΕΙΣΤΕ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ! ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ! ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ... @tasosA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.