Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πανηγυρικά στους «16» του Τσάλεντς Κάπ τα κορίτσια του Αμύντα (video)

Τα κορίτσια του Αμύντα, επικράτησαν και στο δεύτερο αγώνα της τυπικά γηπεδούχο Χολόν με 21-25, πανηγυρίζοντας μαζί με τους 1200 φιλάθλους τους, που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Αμυνταίου, την ιστορική πρόκριση του συλλόγου στις ‘’16’’ καλύτερες ομάδες του Τσάλεντς Καπ. Πλέον ο Αμύντας Αμυνταίου είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελληνικής γυναικείας χειροσφαίρισης, στην Ευρώπη.
Η Χολόν, εμφανώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, στηριζόμενη στην ηγετική φυσιογνωμία της Βίκρατ (5γκ.) και στην κινητικότητα της Μούσα (6γκ.), κατάφερε να εκμεταλλευτεί το άγχος των γηπεδούχων και να ελέγξει το παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Η ανάπαυλα βρήκε τις φιλοξενούμενες μπροστά στο σκόρ με 3τέρματα (12-9) και στις αρχές τις επανάληψης αύξησαν το προβάδισμα τους, ακόμα και στα 4τέρματα (14-10).
Στην συνέχεια οι παίκτριες του Αμύντα, αφυπνίστηκαν από της ιαχές ενθάρρυνσης των φιλάθλων και ανέβασαν σταδιακά στροφές. Με την Ταιρίδου -αντικατέστησε την Κόρρα, που υπέστη διάστρεμμα στο πρώτο παιχνίδι- να αποδίδει τα μέγιστα κάτω από τα δοκάρια στο β μέρος, την περιφερειακή γραμμή των Τσιομπάνου (8γκ.), Στρατάκη (4γκ.) και Βαφειάδου (6γκ.), να είναι αποτελεσματική στο τελευταίο 20λεπτο και τις υπόλοιπες παίκτριες να δίνουν λύσεις, ο Αμύντας μετά το 19-19 του 50λεπτού, με ένα σερι 3-0, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκόρ με διαφορά 3τερμάτων 19-22 στο 52λεπτο.
Με την ψυχολογία υπέρ τους και τον κόσμο να της αποθεώνει σε κάθε τους ενέργεια, οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου και της Αναστασίας Παπαβασιλείου, έσπασαν και την τελευταία αντίσταση των Ισραηλινών, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 21-25.
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και ο δήμαρχος Αμυνταίου Κων/νος Θεοδωρίδης, συνεχάρηκαν προσωπικά τις παίκτριες και το τεχνικό τιμ του Αμύντα για την επιτυχία τους.

ΧΟΛΟΝ -ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 21-25 (12-9 ημχ.)

Διαιτητές: Μανέα – Ιλιέσκου (Ρουμανία)

ΧΟΛΟΝ (Μαρία Φρίντμαν): Αμπράμοβιτς, Λέβι, Κοέν, Μπεν-Ζικρί, Αμινόφ 2, Μπρικ, Σεγκάλ, Κατσίρ, Ροζενστάιν 2, Μπέργκμαν 4, Μπεν Γιακόβ, Μούσα 6, Μπεν Σοσάν 2, Βικράτ 5
Δίλεπτες Αποβολές: 4, Πέναλτι; 4/4

ΑΜΥΝΤΑΣ (Νίκος Γιώσκος): Μπάντη, Γεωργιάδου, Καλοϊδή 3, Ρακοπούλου, Σουμελίδου, Κοτσοπούλου, Παρασκευά, Τσιομπάνου 8, Σμαρδέλη 1, Ταϊρίδου (τφ), Χατζή 1, Γκάτσιου 2, Βαφειάδου 6, Καλογήρου, Στρατάκη 4.
Δίλεπτες Αποβολές: 6, Πέναλτι 3/3



Πηγή video: eperiskopio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.