Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η τελετή απονομής πτυχίων από τον Ερυθρό Σταυρό Φλώρινας (video)

Πραγματοποιήθηκε χθες από το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Φλωρίνης, η τελετή απονομής των πτυχίων στις νέες εθελόντριες, στην αίθουσα θεάτρου του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλης».
Τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης.
Τίμησαν με την παρουσία τους τις νέες Εθελόντριες: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλωρίνης κ. Αθανάσιος Γερμανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλωρίνης κ. Στέφανος Μπίρος, ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Αριστείδου Αριστείδης, ο λοχαγός κ. Λάζαρος Στάϊος ως εκπρόσωπος του διοικητού 1ου Σ.Π., ο επιπυραγός κ. Ιωάννης Μιαούλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Μοναστηριωτών κ. Θεόδωρος Βόσδου, ο πρόεδρος του Φ.Σ.Φ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος, εκ μέρους του Λυκείου Ελληνίδων η κ. Πούλκου Φανή, και του οδηγισμού η κ. Ελευθερία Καϊμάρα. Παρούσες ήταν πολλές ένστολες Εθελόντριες παρελθόντων τάξεων, και συγγενείς των Νέων Εθελοντών.



Η έναρξη έγινε με τον ύμνο “Τῇ Ὑπερμάχῳ…” και ακολούθως ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος κ. Δημήτριος Ρίζος προσφώνησε με σύντομη αναφορά στον Εθελοντισμό, την ίδρυση του Ε.Σ. από τον Ντυνάν, την ίδρυση του τμήματος στην πόλη μας, το αθόρυβα συνεχιζόμενο εθελοντικό έργο και υπογράμμισε την ανάγκη εκπαίδευσης νέων Εθελοντών, αλλά και την συνεχή επιμόρφωση αυτών. Ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία για την εκτίμηση του έργου των Εθελοντών και την εμπράγματη συμπαράσταση και ενίσχυση.
Μετά από σύντομη παρέμβαση της διδάσκουσας κ. Ειρήνης Γρατσία έγινε η απονομή των πτυχίων Εθελοντού Νοσηλευτικής από τους επισήμους στις νέες Εθελόντριες. Το νέο για το τμήμα μας είναι ότι στην τάξη του 2014 φοίτησαν και δύο άνδρες. Η δυνατότητα να γίνονται Εθελοντές και άνδρες ισχύει από το 2011.
Η ιερότερη στιγμή ήταν η εκφώνηση της Υποσχέσεως του Εθελοντού, ένα είδος όρκου και δημοσίας υποσχέσεως, με την οποία γίνεται και η επίσημη πλέον είσοδος στο σώμα των Εθελοντών. Στο πτυχίο αναγράφεται και τούτο: “… Καταχωρήθηκε στο Μητρώο των Εθελοντών Νοσηλευτικής με αύξοντα αριθμό … και έλαβε το πτυχίο αυτό, με το δικαίωμα να φέρει τη στολή και τα διάσημα της Εθελόντριας Νοσηλευτικής, εφ’ όσον βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία”.
Μία από τις νέες Εθελόντριες, και για λογαριασμό όλων, αναφέρθηκε στις νέες τους εμπειρίες από την εκπαίδευση και τον έργο που από σήμερα αναλαμβάνουν.
Η όλη τελετή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.
Οι νέοι μας Εθελοντές είναι: 1. Γεωργοπούλου Ὀλγα, 2. Γιαγκουλίδου Θεοδώρα, 3. Γιαγκουλίδου Φιλοθέη-Μελπομένη, 4. Γκουγιου Θεοφανή, 5. Γρηγορίου-Τσεκουνάρη Φανή, 6. Διαμαντή Χρυσούλα, 7. Ευκαρπίδου Κυριακή, 8. Ιλιέσκα Παυλίνα, 9. Καζάκου Βιργινία, 10. Καμάκα Ευφροσύνη, 11. Καραγιώργου Μαρία, 12. Καραμαρίδης Σάββας, 13, Κασκαμανίδου Ευδοκία, 14. Κηπουρού Βασιλική, 15. Κιαφζέζι Ειρήνη-Ερίσα, 16. Κοζαλάν Θεοδώρα, 17. Κοσμίδου Κωνσταντίνα, 18. Κώννα Ζωή, 19.Λάφα Ελένη, 20. Λουχανίδου Ζωή, 21. Μαγνήσαλη Ελένη, 22. Μαστροκώστα Αικατερίνη, 23, Μαυροματίδου Παρθένα, 24. Μεσιακάρη Αικατερίνη-Ευαγγελία, 25. Μίαρη Ελένη-Μαρία, 26. Μουρατίδου Κατερίνα-Αντιγόνη, 27. Μπαρά Ευαγγελία –Ζωή, 28. Νέστορα Ιουλία, 29. Παπά Βασιλική, 30. Παπάρα Αναστασία, 31. Παππά Άρτεμις, 32. Παπαευθυμίου Κατερίνα, 33. Πετανίδου Φανή, 34. Πετροπούλου Μαρία, 35. Πολίτη Σταυρούλα, 36. Σαμαρά Ασπασία, 37. Σιάνου Σοφία, 38. Σιδηροπούλου Δέσποινα, 39. Ταλλίδου Μαρία, 40. Τάντση Αλεξία, 41. Τζάνη Βασιλική, 42. Τόσκα Εσμεράλντα, 43. Τούρλα Ελένη, 44. Τραϊανοπούλου Χριστίνα, 45. Τριανταφύλλου Μαρία, 46. Τσίλιου Αθανασία, 47. Τσώτσου Βικτωρία, 48. Τσώτσου Γεώργιος και 49. Φιλιπποπούλου Ολυμπία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Ρίζος
Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.