Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Αποτρόπαιος φόνος λύκου επιδεικνύεται στο facebook!

Ένα ακόμη περιστατικό δολοφονίας άγριου ζώου κοινοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Πρόκειται για το φόνο ενός λύκου τον οποίο αποκεφάλισαν και στη συνέχεια περιέφεραν το κεφάλι του ως λάφυρο, το φωτογράφισαν και το ανέβασαν στο facebook!
Ένα ακόμη περιστατικό δολοφονίας άγριου ζώου κοινοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Πρόκειται για το φόνο ενός λύκου τον οποίο αποκεφάλισαν και στη συνέχεια περιέφεραν το κεφάλι του ως λάφυρο, το φωτογράφισαν και το ανέβασαν στο facebook!
Το περιστατικό ήρθε σε γνώση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ από ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι εντόπισαν τις φωτογραφίες στο προφίλ του χρήστη που τις είχε ανεβάσει. Παρόλο που οι φωτογραφίες είναι σε χαμηλή ανάλυση το νεκρό ζώο φέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που βεβαιώνουν ότι πρόκειται για λύκο.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ν.Δ. 86/69 απαγορεύει το φόνο αρκούδας και λύκου. Η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει τη θανάτωση αλλά και την έκθεση νεκρών ζώων σε κοινή θέα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση θανάτωσης απειλούμενου ή μη, ζώου στην Ελλάδα δεν έχει συλληφθεί και τιμωρηθεί ο ένοχος, λόγω έλλειψης στοιχείων.
Παρακαλούμε να καταγγέλλετε περιστατικά παράνομης κατοχής, θανάτωσης ή κακοποίησης άγριων ζώων με το αποδεικτικό υλικό που εντοπίζετε στο διαδίκτυο στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ccu@cybercrimeunit.gov.gr & cybercrimeunit@hellenicpolice.gr) και να κοινοποιείτε στις διευθύνσεις ηλεκτρονικής επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ: arcturos@arcturos.gr ή στη σελίδα μας στο Facebook
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι περιβαλλοντική οργάνωση χωρίς καμία εκτελεστική εξουσία. Κατευθύνουμε όμως τους καταγγέλλοντες στις αρμόδιες αρχές ή υποδεικνύουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την πάταξη των εγκλημάτων, όταν βέβαια υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.
Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη αλλά και απόλυτη συναίσθηση τους χρέους μας προς τα ίδια τα ζώα, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τα παιδιά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κατήγγειλε για άλλη μια φορά το περιστατικό παράνομης θανάτωσης του λύκου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Είναι οι αρκούδες, οι λύκοι, τα αγριόγιδα, τα ζαρκάδια, οι βίδρες, οι νυχτερίδες, οι αετοί, τα δελφίνια κι άλλα σπάνια είδη που κάνουν την Ελλάδα πλούσια, διαφορετική και σημαντική. Να μη μας λείψει κανένα κομμάτι ζωής, ούτε απ’ αυτά που ζημιώνουν καμιά φορά τον άνθρωπο.

Άγρια ζωή, κομμάτι της ζωής μας!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Πάνος Στεφάνου (Υπεύθυνος Επικοινωνίας) 6946001618

10 σχόλια:

  1. ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήταν σχετικά με δολοφονία ανθρώπου δεν θα γινόταν τόσο θέμα.Αλλά νομίζω ότι έχουμε ξεχάσει τη διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ζώου.

      Διαγραφή
    2. Αν ήταν σχετικά με δολοφονία ανθρώπου δεν θα γινόταν τόσο θέμα.Αλλά νομίζω ότι έχουμε ξεχάσει τη διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ζώου.

      Διαγραφή
    3. 9:47 ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ;; ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΡΟΜΕΡΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΗΜΟ ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά 5:32 και κάτι τέτοιο είναι τραγικό!

      Διαγραφή
    5. H ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.

      Διαγραφή
  2. Απύθμενο θράσος από το ανθρωποειδές κτήνος Όλα αυτά τα θλιβερά φαινόμενα τα γεννά η ατιμωρισία . Είναι εύκολο να βρεθεί το κάθαρμα και να τιμωρηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι υπεύθυνοι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ Α.Ε. αυτογελοιοποιούν μια κατάσταση όπου κάποιος σκότωσε έναν λύκο. Στους δρόμους για τα πατημένα σκυλάκια η γατάκια ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ.φέτος το καλοκαίρι που έγινε τεράστιος σαματάς με τα αδέσποτα οι καρδινάλιοι "φιλόζωοι" του Αρκτούρος ΑΕ ούτε 4 γραμμές ανακοίνωση δεν έβγαλαν γιατι "δεν έχει μαλλί " το θέμα .Να δώσουν κανένα τσουβάλι σκυλοτροφές στις φιλοζωικές που δραστηριοποιούντε στο Αμύνταιο και Φλώρινα ούτε να το συζητάμε... Η μήπως κάνω λάθος ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΦΙΛΟΣΩΟΙ ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΡΟΣ???? ..Την άλλη φορά άς ασχοληθούν σοβαρότερα με παρόμοια θέματα...και άς ασχοληθούν αφού είναι τόσο "φιλόζωοοι" μέχρι του σημείου που ο Μπουτάρης τους το επιτρέπει να ασχοληθούν με τα αδέσποτα στο Αμύνταιο ή και με τα κοπάδια αιγοπροβάτων ποιμενικών σκύλων που αποδεκατίζοντε από αρκούδες λύκους φόλες και αρρώστιες..Για παρόμοια θέματα ΑΧΝΑ ΔΈΝ ΒΓΑΖΟΥΝ οι κατά τα άλλα "φιλόζωοι" του Ακτουρος Α.Ε. και δεν τους το επιτρέπουν φυσικά τα Μεγάλα Αφεντικά τουςαπο την βεβεεφ !.Αν τολμούν βέβαια και Αν τους το επιτρέψει ο Μπουτάρης και οι άγνωστοι χρηματοδότες τους...Αυτογελοιοηθήκατε κύριοι του Αρκτούρου και μόνο που είδα την εικόνα αυτή...Κουρνιαστήτε λοιπόν στο περιφραγμένο ζωολογικό σας κήπο του Νυμφαίου Πέστε σε χειμερία νάρκη όπως κάνουν τα αρκτουδάκια σας και μην μας ζαλίζετε με τα υποκριτικά δελτία τύπου φιλοζωιας σας.

    Υγ Λύκο έχω να δώ στα μέρη μου τουλάχιστον 10 χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, Στην φυλακή και σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη φυλακή πρώτα οι ένοχοι του εγκλήματος της εν ψυχρώ ανθρώπινης εμβρυοκτονίας 10:42! Αυτοί είναι απείρως πιο επικίνδυνοι!

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.