Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ψήφισμα του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, πληροφορούμενο την εκδημία του αγαπητότατου λαογράφου, φίλου του Συλλόγου και προσωποποίηση του αυθεντικού Φλωρινιώτη Λάζαρου Μέλλιου, εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για την τεράστια αυτή απώλεια.

O εκλιπών, ως ο γνησιότερος εκφραστής του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης της Φλώρινας, θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας. Ο κρουνόληρος λόγος του, το μειλίχιο και καλοσυνάτο χαμόγελό του, η εξαίρετη, γραπτή και προφορική, αφηγηματική του δεινότητα, η απέραντη και άδολη αγάπη του για τη Φλώρινα, αποτέλεσαν και θα αποτελούν πάντοτε φωτεινό παράδειγμα ενός εξαίρετου ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ, ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ.

Ο Σύλλογός μας, ως ελάχιστο καθήκον απέναντι στον άνθρωπο που ταυτίστηκε με τις αξίες και τα ιδανικά της γενέτειρας γης, που τίμησε τα μέγιστα το λειτούργημά του έως την τελευτή του βίου του, θα αφιερώσει, προς τιμήν του, συνέδριο – ημερίδα που θα διοργανώσει στο προσεχές μέλλον στη Φλώρινα.

Ο Λάζαρος Μέλλιος, η ψυχή της Φλώρινας, δε χάθηκε. Πέρασε απλά στην αιωνιότητα, εκεί που δικαιωματικά ανήκει.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ! ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΦΙΛΕ ΛΑΖΑΡΕ!

Ο Πρόεδρος
Νικ. Βασιλειάδης
Η Γεν. Γραμματέας
Γεωργία Λιαντζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.