Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ευχαριστήρια επιστολή του δημοτικού σχολείου Φιλώτα

Την Τρίτη 30-9-2014 η Γ΄ και Δ΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου Φιλώτα πραγματοποίησε μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο οινοποιείο του τόπου μας, ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ.
Εκεί δόθηκε η δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να έχουν μια πολύ καλή ενημέρωση σχετικά με όλη την πορεία που ακολουθεί το σταφύλι μέσα από την διαδικασία του τρύγου, την μεταφορά, την εξαγωγή(πάτημα),επεξεργασία εμφιάλωση και αποθήκευση του κρασιού πλέον, που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρία χρόνια και την απόδοση του κατόπιν για κατανάλωση. Οι μαθητές παρακολούθησαν όλη την οινοποιητική διαδικασία πηγαίνοντας σε κάθε τμήμα του οινοποιείου και εντυπωσιάστηκαν αυτοί καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους από τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητος που θέτονται ως προς την κατασκευή του κρασιού αλλά και των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας που επικρατούν στον χώρο του οινοποιείου. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που συγκαταλέγεται στα 100 κορυφαία παγκοσμίως οινοποιεία.
Ευχαριστούμε πολύ τον αμπελουργό κ. Μάκη Μαυρίδη καθώς και τον οινοποιό κ. Άγγελο Ιατρίδη που επέτρεψαν την επίσκεψή μας στον χώρο του οινοποιείου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Άγγελο Ιατρίδη μια που έχει προταθεί από το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Wine Enthusiast ως οινοποιός της χρονιάς για το 2014. Επίσης ευχαριστούμε και την κ. Ευαγγελία Μεδίτσκου για την καταπληκτική ενημέρωση που προσέφερε στους μαθητές και τους δασκάλους του Σχολείου μας.
Ευχή των παιδιών; Κάθε διάκριση σε όλα τα επίπεδα και διαγωνισμούς με κρασιά από τον τόπο μας.

Ο δάσκαλος της Γ΄1 τάξης
Μαντρατζής Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.