Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Απάτη με προσφορά εργασίας σε εκπαιδευτικούς στο διαδίκτυο

H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα προσεγγίζονται, τόσο μέσω Διαδικτύου όσο και με φυσικό τρόπο, πολίτες - χρήστες διαδικτύου, κυρίως εκπαιδευτικοί, νηπιαγωγοί κ.α., για υποτιθέμενη προσφορά εργασίας σε ημεδαπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κολλέγια κ.λπ., με υψηλές αποδοχές.
Παράλληλα, για την προσφερόμενη εργασία ζητείται, συνήθως σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, προκαταβολή χρηματικών ποσού ύψους από διακόσια (200) έως πεντακόσια (500) ευρώ, με πρόσχημα της κάλυψης των εξόδων, προκειμένου να καλυφθεί η υποτιθέμενη θέση εργασίας από τον υποψήφιο-ενδιαφερόμενο.
Επισημαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις ζητούνταν και προσωπικά δεδομένα – έγγραφα του υποψηφίου, όπως ταυτότητα, πτυχίο, φωτογραφίες κ.λπ.
Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελλομένων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες υποτιθέμενες προσφορές εργασίας, έχουν απατηλό περιεχόμενο, με σκοπό την είσπραξη χρηματικών ποσών για δήθεν κάλυψη εξόδων, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να καταλάβει την υποτιθέμενη θέση εργασίας.
Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που λάβουν, είτε με φυσικό τρόπο είτε μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα - προσφορές, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά: 210-6476464
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.