Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πρώτη νίκη για τον Αίαντα Αμυνταίου

Με νίκη συνδύασε ο Αίαντας το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.. Η ομάδα του Λάζαρου Φωτιάδη παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, επικράτησε 70-57 του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου, για την 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με μόνιμο εκτελεστή κάτω από το καλάθι τον Τζήγα (20π.),προηγήθηκαν με διαφορά 12πόντων (19-7) στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και τις βιασμένες επιθετικές ενέργειες των παικτών του Αίαντα πραγματοποίησαν επι μέρους σκόρ 10-18, ροκανίζοντας τη διαφορά στο -4 (29-25) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Το εύθραυστο προβάδισμα και η επιτακτική ανάγκη για νίκη, υποχρέωσε τους γηπεδούχους να ανεβάσουν στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο. Με πλουραλισμό στο σκοράρισμα (σκόραραν οι 11/12 παίκτες) και τον Καλετζή να πιάνει διψήφιο αριθμό πόντων (16π.), ο Αίαντας ήταν αποδοτικός σε επίθεση και άμυνα και εκτόξευσε το προβάδισμα του στο +21 (53-32), καθαρίζοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση.
Στην τελευταία περίοδο, ο τεχνικός του Αίαντα, έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους υπόλοιπους παίκτες της 12άδας, εξέλιξη που επέτρεψε την ομάδα των Γρεβενών να ψαλιδίσει τη διαφορά στο -13, με το 70-57 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Στο τέλος του παιχνιδιού, οι φίλαθλοι της ομάδας χειροκρότησαν τούς παίκτες του Αίαντα για την επίτευξη της νίκης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με το Λασσάνη.
Ο σέντερ του Αίαντα και πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, Παντελής Τζήγας, δήλωσε: «Αν και είχαμε διακυμάνσεις στην απόδοσης μας, καταφέραμε στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού να δείξουμε χαρακτήρα και να φτάσουμε σχετικά εύκολα στη νίκη. Θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε «τις αρρυθμίες» που παρουσιάζουμε στα παιχνίδια μας, προκειμένου να είμαστε αποδοτικοί και στα τέσσερα 10λεπτα. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας, για τη στήριξη και το χειροκρότημα τους.»

10λεπτα: 19-7, 29-25ημχ., 53-32, 70-57.

Αίαντας Αμυνταίου (Λ. Φωτιάδης): Αμπατζίδης 3, Φωτιάδης, Πάνος 9, Σπύρου 4, Νάνος 4, Κωτσόπουλος 3, Καλεντζής 16, Καναργελίδης 6, Στάϊος, Μωυσιάδης 4, Θεοχαρίδης 1, Τζήγας 20.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Θεοχαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.