Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση»

Η Τ.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής (1 Νοέμβρη 1944) και την αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό, σας προσκαλεί, την Τετάρτη 29 Οκτώβρη 2014, στις 6:30΄ μ.μ., στην «Οδό Ονείρων», σε ανοιχτή εκδήλωση, όπου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση», που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

25 σχόλια:

  1. Όταν έπεφταν οι υπογραφές Ρίμπεντροπ-Μολότοφ οι ναζιστές ήταν καλοί. Έτσι μασήσατε μισή μισή την Πολωνία με τα όσα φρικιαστικά έκαναν εκεί οι "σύντροφοι". Μετά, τον Ιούλιο του '41 που εισέβαλαν στην χώρα της "πλέριας δημοκρατίας", στην ΕΣΣΔ, τότε έγιναν κακοί!!! Μα για πόσο ηλίθιους μας περνάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πόσο αμόρφωτος μπορείς να είσαι;
      Ξεστραβώσου και διάβασε τι λεει η αντικομμουνιστκή (υιοθετεί τις ανοησίες περί πρωτοκόλλου κτλ) βασιλική Britanica για το σύμφωνο:
      http://www.britannica.com/EBchecked/topic/230972/German-Soviet-Nonaggression-Pact

      The Soviet Union had been unable to reach a collective-security agreement with Britain and France against Nazi Germany, most notably at the time of the Munich Conference in September 1938. By early 1939 the Soviets faced the prospect of resisting German military expansion in eastern Europe virtually alone, and so they began searching about for a change of policy.

      By doing so he hoped to keep the Soviet Union at peace with Germany and to gain time to build up the Soviet military establishment

      ΥΓ για τη συμφωνία του Μονάχου θα μας πεις κάτι;
      Να θυμάσαι το Στάλινγκραντ και το τέλος των πολιτικών προγόνων σου, φασίστα

      Διαγραφή
    2. Προτιμώ να θυμάμαι την Καισαριανή και τη μισή δουλειά που έγινε εκεί. Μάθαμε από τα λάθη των "πολιτικών μας προγόνων" και θα σας εξαφανίσουμε... βλακίστα!

      Διαγραφή
    3. χαίρομαι που δέχεσαι ότι είσαι προδότης, γνήσιο τέκνο των ναζί κατακτητών και σφαγέων στην Καισσαριανή, την Κάνδανο, την Δροσοπηγή και σε τόσα άλλα μέρη. Η αμορφωσιά σου άλλωστε προφανώς δεν σου επιτρέπει να διαβάσεις ένα απλό κειμενάκι στα αγγλικά. Και η δειλία σου σε οδηγεί να κρύβεσαι μια ζωή για να μην ντρέπονται ακόμα και τα παιδιά σου για τον κουκουλοφόρο πατέρα τους.
      Θα σε δω στην Mezzegra και το Bunker

      Διαγραφή
    4. 6:03 o Στάλιν ήταν σύμμαχος του Χίτλερ και οι δύο ήταν φρικτοί εγκληματίες. Μαύρος και κόκκινος φασισμός Όλοι γνωρίζουμε πόσο δημοκρατικές ήταν οι χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού.

      Διαγραφή
  2. 9:42 δεν χρειάζεται να σε περνάμε! Το αποδεικνύεις από μόνος σου. η ΕΣΣΔ πήρε την μισή Πολωνία ή ανέκτησε τα δικά της εδάφη που της κατέλαβαν στον Α' Π Πόλεμο; Για ψάξτο λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά τα λες 10:43 αλλά το να συζητάει κάποιος με κΟΥμμουνιστές και δη ΚΚ Ελλάδας εν έτει 2014 ισοδυναμεί με συζήτηση είδους υπό εξαφάνιση. Σε κάθε περίπτωση και παραβλέποντας το γεγονός ότι σύντομα θα είναι στα παλαιοντολογικά μουσεία μαζί με τους δεινόσαυρους και δεχόμενοι ότι το ψέμα και η διαστρέβλωση για αυτούς δεν αγιάζει απλά τον σκοπό και τα μέσα αλλά είναι ο σκοπός και τα μέσα, παραθέτω από τη Brittanica το απόσπασμα για τη Munich Conference που ήταν για το δυτικό τμήμα της Τσεχοσλοβακίας και ήταν εδάφη της Γερμανίας που τις είχαν αφαιρεθεί από τον Α! ΠΠ. Καμμιά σχέση με την προσάρτηση της μισής Πολωνίας και βέβαια και των τριών Βαλτικών χωρών:

    Munich Agreement
    , (September 30, 1938), settlement reached by Germany, Great Britain, France, and Italy that permitted German annexation of the Sudetenland in western Czechoslovakia. After his success in absorbing Austria into Germany proper in March 1938, Adolf Hitler looked covetously at Czechoslovakia, where about three million people in the Sudeten area were of German origin. It became known in May 1938 that Hitler and his generals were drawing up a plan for the occupation of Czechoslovakia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμόρφωτε φασίστα πόσο πλάκα έχεις. Υπερασπίζεσαι τα γερμανικά εδάφη του Α ΠΠ αλλά της ΕΣΣΔ/Ρωσίας. Ξεστραβώσου και δες - http://www.worldology.com/Europe/world_war_1_1917.htm - ότι βαλτική και τμήμα ανατολικά του Βιστούλα αφαιρέθηκαν από την Ρωσία/ΕΣΣΔ στο Α ΠΠ. Βαρέθηκα τους αμόρφωτους φασίστες που νομίζουν ότι κανείς δεν θα ψάξει τα ψέματά τους.

      Θα σε δω στην Mezzegra και το Bunker

      Διαγραφή
    2. Γελοίο αγγράμματο κΟΥμμούνι, καρφωμένε στις αχτιδικές σκοταδοδιαφωτίσεις που αντικατέστησαν με χόρτο το ελάχιστο μυαλό που τυχόν είχες, βεβαίως να με δεις στη Mezzegra και στο Bunker γιατί εσύ δεν έχεις ίχνος περισσότερο έρεισμά από εμένα για να μιλάς για αυτά τα μέρη. Το μεγάλο ΟΧΙ στην Ελλάδα το είπαν άλλοι και το συνέχισαν στο Ρίμινι, το Ελ Αλαμέιν και όπου αλλού χρειάστηκε. Το είπε και η Μόσχα όταν οι κατσαπλιάδες σας σκότωναν ξέμπαρκους Γερμαναράδες σε ενέδρες και κατέστρεφαν έτσι χωριά ολόκληρα. Θα σε δω στη Mezzegra και στο Bunker, γιατί αυταπατάσε αν νομίζεις ότι έχεις εσύ φασιστοκΟΥμμούνι copyright (είσε και αγγλόφωνος απ' ότι λες και επαίρεσε γι' αυτό) σε αυτά τα μέρη. Θα σε δω όμως και σε πολλά άλλα μέρη που όντως έχεις patented copyright και δεν είναι λίγα. Θα σε δω στο Βουκουρέστι του '89, στο Γκντανσκ η Δάντσιγ του '85, στην Πράγα του '68, στο Βερολίνο του ΄89, στα Τίρανα του '89, στη Μόσχα του '90, στη Βουδαπέστη και στο Βερολίνο του '55 και του '58, στη Σιβηρία του Ζαχαριάδη και του Σολτζενίτσιν του '50, στο Πεκίνο του '70 και του '83, στη Καμπότζη του Πολ Ποτ του '75 και βέβαια θα σε δω σήμερα αν θέλεις στην Πιονγκγιάνγκ του Σουνγκ Κιμ Ουν η κάπως έτσι, γιού του Κιμ Ιλ Σουνγκ, εγγονού του Σουνγκ Κιμ Ιλ η κάπως έτσι, να φάμε Έμενταλ παρέα με τον μπούλη γελοιοδικτάτορα που επάξια σας εκπροσωπεί όσους ελάχιστοι έχετε απομείνει διεθνώς φαιδρά φασιστοκΟΥμμούνια. Μιλάτε για Μεζέγκρες και Μπάνκερ εσείς αστεία φασιστοκΟΥμμούνια που έχετε καταντήσει ομοιώματα καρικατούρας του μπούλη συντρόφου σας της Πιονγκγιάνγκ. Το μόνο που σας μένει είναι να χωθείτε μόνιμα πλέον στις αχτιδικές σκοταδοδιαφωτίσεις σας να ξαναδιαβάσετε πολλές φορές ακόμα τις τρίχες των αρχιτεμπελχανάδων Μαρξ και του κολλητού του αρχικαπιτάλα εξ οικογενείας Ένγκελς, που τάιζε τον σύντροφό του όταν έπεφτε λόρδα, ώστε να τις μάθετε τις τρίχες καλά. Και να τρώτε πολύ ελβετικό Έμενταλ για να μοιάσετε του μπούλη που σας εκπροσωπεί.

      Διαγραφή
    3. Λαζαρε δεν είπαμε να μην πίνεις όταν γράφεις γιατί λες ασυναρτησίες; λες καμιά @@@@@ τρως την τάπα σου και αλλάζεις θέμα λέγοντας ακομα χειρότερες@@@@@. Γύρνα λοιπόν στις φωτογραφίες σου κρατικοδιαιτε και μην ξεφτιλίζεσαι. Και επειδή φυσικά δεν κατάλαβες τι εννοώ (δεν είναι μόνο η φύση αλλά και το περιβάλλον) σε βοηθώ. Θα σε δω στη πλατεία Μιλάνου... ανάποδα και χωρίς Πεστάτσι

      Διαγραφή
    4. Μωρε εγω καταλαβα πολυ καλα τι εννοεις. Εσύ στα πλατη και τα υψη της ανοησιας σου δεν καταλαβες οτι καταλαβα. Αλλα ειπαμε, φταιει το χορτο. Αλλωστε ΚΝΙτης εισε. EEG ευθεια γραμμη.

      Διαγραφή
    5. Αγαπητέ 12:10
      Ως καθηγήτρια θα μου επιτρέψεις κάποιες παρατηρήσεις στο γραπτό σου. "έρεισμα και όχι έρεισμά", "γι αυτά τα μέρη" και όχι "για αυτά", "αυταπατάσαι" και όχι "αυταπατάσε" , "επαίρεσαι και όχι επαίρεσε".Ακόμα η φράση: "Το είπε (το μεγάλο ΟΧΙ) και η Μόσχα όταν οι κατσαπλιάδες σας σκότωναν ξέμπαρκους Γερμαναράδες σε ενέδρες και κατέστρεφαν έτσι χωριά ολόκληρα" δεν βγάζει κανένα νόημα. Επιπλέον χρησιμοποιείς 4 φορές όμοιες απαξιωτικές αναφορές στον επικεφαλής της Β. Κορέας μεσολαβώντας διαστήματα με άσχετα θέματα. Αυτό δείχνει ελλειπή συγκρότηση, σύγχυση και ανασφάλεια (θεωρείς ιδιαίτερη εξυπνάδα και ατού την αναφορά αυτή και την επαναλαμβάνεις διαρκώς για να δώσεις - νομίζεις- αξία στο γραπτό σου). Μετά από αυτά η κακή χρήση του διαζευκτικού "ή" και τα λάθη στα ονόματα είναι πταίσματα.
      Λυπάμαι πραγματικά αλλά με αυτό το γραπτό ΔΕΝ μπορείς να λάβεις απολυτήριο Δημοτικού.
      Ξαναγράψε πάλι και εδώ είμαι και δωρεάν για εσένα. Με πληρώνεις με γέλιο

      Διαγραφή
    6. Με συγχωρείς. Τώρα το είδα. και "είσαι" και όχι "είσε".

      Διαγραφή
    7. 10:46 Θέλεις να μας πεις τι κατάλαβες και είναι σχετικό με αυτά που γράφεις για να με αποστομώσεις; Άντε άρειο παλικάρι μου.

      Διαγραφή
    8. Πάλι καρφώνεσαι Λαζαράκη (άκου EEG!)

      Διαγραφή
    9. 12;10 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Η ΓΙΑ ΚΛΆΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΥΘΜΕΝΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    10. Ξαναγράψε πάλι και εδώ είμαι και δωρεάν για εσένα. Με πληρώνεις με γέλιο (χωρίς καταληκτική τελεία). Αν εσύ είσαι καθηγήτρια με τέτοια σύνταξη, λυπάμαι τους μαθητές σου και το Πανεπιστήμιο που σου χορήγησε πτυχίο. Στα μπλογκ του Ίντερνετ ο κόσμος γράφει σχόλια, δεν γράφει έκθεση Πανελληνίων. Το τετριμμένο τέχνασμα με την ορθογραφία στα μπλοκ είναι αδυναμία σχολιασμού για την ταμπακέρα. Το παίζεις μάλιστα -τρομάρα σου- και ψυχολόγος εξηγώντας τις <>. Αυτό σε καίει. Τελικά τι είσαι; Φιλόλογος, ψυχολόγος η απλά ζαλισμένη κομμουνίστρια; Τα δύο πρώτα αν ισχύουν, σίγουρα βασίζονται σε πτυχία αγορασμένα σε μπακάλικο. Άντε φάε Έμενταλ.

      Διαγραφή
  4. Διαστρέβλωση της Ιστορίας
    τα ψέματα που περιείχε το κατασκεύασμα της ΕΡΤ, πολλά από τα οποία έχουν απαντηθεί από την εφημερίδα μας (Κατίν, Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ κ.ά.), υπήρχαν και τα παρακάτω: Οτι η Σοβιετική Ενωση παρέδωσε την Πολωνία στους Γερμανούς, ότι η Σοβιετική Ενωση αρνήθηκε τη σύναψη αντιχιτλερικού συμφώνου, ότι η Σοβιετική Ενωση επιτέθηκε κατά της ...δημοκρατικής και φιλειρηνικής Φινλανδίας, καθώς και ότι το φασισμό νίκησαν οι Ρούσβελτ και Τσόρτσιλ!

    Η Ιστορία είναι τελείως διαφορετική, αλλά δε χωράει στα αντικομμουνιστικά κατασκευάσματα.

    10.43
    Αν σε ενδιαφέρει...
    http://www2.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=5916971&action=print
    ...http://www2.rizospastis.gr/storyPlain.do?id=5916971&action=print

    ...ξεστραβώσου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κομμουνισμός είναι η χειρότερη μορφή φασισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά πόσους πολωνούς έσφαξαν οι Ναζί και πόσους οι Κουμουνιστές όταν μπούκαραν μαζί?....
    Εγώ εκτιμώ οι Κουμουνιστές...είναι πιο "αγωνιστές" από τους φασιστοναζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις κοινωνιολογίας (ναι, επιστήμη είναι αλλά πού εσείς να έχετε ιδέα) γνωρίζει τι μπαρούφα πετάτε όταν βγάζετε "χρώματα" για το Φασισμό. Οπότε γκουγκλάρετέ το σε πρώτη φάση να μάθετε τι ακριβώς είναι γιατί μπερδεύεστε μόνοι σας. Ο Φασισμός ειναι κοινωνικο-πολιτικό σύστημα, όχι πρακτική ούτε μορφή ούτε ιδέα. Άσχετοι.

    Επίσης το να ξέρεις ιστορία δε κρίνεται από τη γνώση γεγονότων ή ημερομηνιών αυτών καθ' αυτών αλλά από την ανάλυση και ερμηνεία τους. Αλλά που να έχετε άλλη ερμηνεία από αυτή που σας ταίζουν εσείς. Το να πιστεύετε πάλι οτι η ιστορία είναι επιστήμη και όχι εθνοπληξία είναι σύντομο ανέκδοτο.

    Συνεχίστε επομένως να γράφετε στο internet (όπως εγώ καλή ώρα) και φάτε Δημοκρατία στη μάπα. Η εθελοδουλεία άλλωστε είναι ένα απο τα σύγχρονα δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ,ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΩ ΡΙΜΠΕΡΤ-ΜΟΛΟΤΩΦ

      Διαγραφή
  8. Ρε μ@@@ς κνίτες ο Λαζαράκης που αναφέρε την ώρα που γράφατε όλες αυτές τις μ....ίες έπινε το καφέ του στου κελλιώτη. Τέτοια λάσπη τέτοια προβοκάτσια δεν το περίμενα Ρούλη και τα λοιπά Και κόψτε το τα πίνεις γιατί έκοψα το ποτό και τις πολιτικές σας μαλαπέρδες εδώ και καιρό Μαζέψτε τα λόγια σας μην σας γίνει ΤΕΞΑΣ ακους κύριε Θοδωράκη και κύριοι του κκε και λοιποί στην Φλώρινα ....Τουλάχιστον θα σας στείλω για συκοφαντική δυσφήμιση ....ΑΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ...ΑΛΗΤΕΣ την πολιτική και ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ ΟΛΟΥΣ ΧΕΣΜ....ΟΥΣ...ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να το μαζέψουμε στην ουσία του.
    1. Διαφωνώ με τους ανόητους προσβλητικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν (φιλική σκέψη πως ίσως οι φίλοι διαχειριστές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να γίνουν πιο αυστηροί στον έλεγχο των σχολίων).
    2. Όπως το σύμφωνο του Μονάχου (αλλά και το γερμανοαγγλικό σύμφωνο του 35 που περιέργως κανείς δεν θυμάται) δεν κατέστησε την ναζιστική Γερμανία φίλη και σύμμαχο της Αγγλίας και της Γαλλίας, όπως - προσέξτε - η συμφωνία επί των γενικών όρων (general terms agrrement) συμφώνου μη επίθεσης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας λίγους μόλις μήνες πριν την φασιστική εισβολή και την άρνηση ανανέωσης του Συμφώνου Φιλίας τον Σεπτ του 39 δεν καθιστούσε φίλους και συμμάχους την Ελλάδα και την Ιταλία έτσι και το Μολότοφ - Ρίμπεντροπ δεν αναιρούσε το δεδομένο μίσος μεταξύ ΕΣΣΔ και ν. Γερμανίας. Ήταν κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα ώστε να λάβουν όλοι θέση την κατάλληλη στιγμή στον πόλεμο που όλοι ήξεραν ότι ξεσπούσε. Είχε ειπωθεί ότι η υπογραφή τέτοιων συμφώνων ήταν προάγγελος πολέμου και αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο.
    3. Στα πλαίσια αυτά το Μολότοφ Ρίμπεντροπ ανατρέπει τα σχέδια για άμεση επίθεση της Γερμανίας κατά ΕΣΣΔ και εξόντωση της τελευταίας
    Στις 7 Οκτώβρη 1939 η αμερικανική εφημερίδα «Νew York Herald Tribune» έγραφε ότι ο Χίτλερ «δεν κράτησε την υπόσχεσή του να είναι λιοντάρι προς ανατολάς και αρνάκι προς δυσμάς». Παρόμοιες κατηγορίες εκτοξεύονταν και από τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία. Μάλιστα ο Τσόρτσιλ κατηγορούσε τους ναζί ότι «πρόδωσαν το αντικομιντέρν σύμφωνο και τις αντιμπολσεβίκικες συμφωνίες» (Collier's - ΗΠΑ, 30/9/1939).
    Δεν υπήρξε κανείς διαμελισμός αλλά επαναφορά στα προ 20ετίας σύνορα. δεν νομίζω να θεωρεί κανείς την ανάκτηση της Δωδεκανήσου ως "διαμελισμό" της Ιταλίας
    4. Η ανιστόρητη θέση περί "δύο φασισμών" παραδόξως εκπορεύεται από αυτούς που θέλουν να "αθωώσουν" τον ναζισμό και νεοναζισμό
    5. "Εχθροί και φίλοι" είναι καλοδεχούμενοι στην σημερινή εκδήλωση για να θέσουν ελεύθερα και φανερά απορίες και απόψεις

    ΒΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.