Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ως πότε θα επιτρέπεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους;

Σας γράφω αυτή την επιστολή με αφορμή τη χαλαρότητα που επικρατεί πια σε σχέση με το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.
Παρόλο που από πέρυσι υπήρχε μια ανοχή κατά τις βραδινές ώρες, πλέον όλες τις ώρες βλέπουμε να καπνίζουν στα μαγαζιά. Ως πρώην καπνίστρια κατανοώ την ανάγκη κάποιου να συνοδεύσει το ποτό ή τον καφέ του με ένα τσιγάρο. Ως μητέρα όμως αδυνατώ να καταλάβω γιατί πρέπει εγώ και το παιδί μου να κλειστούμε στο σπίτι επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος που θα μπορούμε να πηγαίνουμε το χειμώνα χωρίς καπνό.
Το θέμα είναι βέβαια ότι δεν υπάρχουν κυρώσεις. Γιατί αν άρχιζαν να πέφτουν πρόστιμα μια χαρά θα συμμορφωνόμασταν πάλι με το μέτρο.
Ο αριθμός που πρέπει να καλούμε για να καταγγείλουμε τους παραβάτες είναι το 1142. Και ελπίζω όλοι οι μη καπνιστές, οι μητέρες, οι έγκυες κλπ να το χρησιμοποιήσουν. Αν ίσχυε παντού τα μαγαζιά δε θα έχαναν τους πελάτες τους (και το είδαμε αυτό στην πράξη).
Εγώ πάντως κάθε φορά που θα ανάβει κάποιος τσιγάρο θα φροντίζω να του κάνω μια σύσταση για να το σβήσει, αλλά το επόμενο βήμα θα είναι να τον καταγγέλω.
Και όχι, δεν είναι ρουφιανιά, είναι ευθύνη... Στον εαυτό μου που αποφάσισε να απαλλαγεί από αυτόν τον καρκίνο (4 χρόνια τώρα) και στο παιδί μου που δε φταίει σε τίποτα να πληρώνει τον εθισμό του διπλανού του. Αν κάποιος έχει αποφασίσει να βλάψει τον εαυτό του ας το κάνει σπίτι του!
Καλό χειμώνα!

Μ.Τ.

79 σχόλια:

  1. ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται κατά βούληση. Δε βγαίνει το μαγαζί, δεν τον εφαρμόζω. Ο νόμος είναι νόμος.-

      Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ.
    ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ............ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καπνιστής θα πιει 2 καφέδες στην καθισιά ενώ ο μη καπνιστής ένα τσάι.
      Ο καπνιστής θα πιει 2,3,4,5 μπύρες η ποτά, ενώ ο μη καπνιστής θα πιει έναν χυμό.
      Δεν νομίζω πως ένα κατάστημα έχει το ίδιο ανάγκη και τους 2.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι στην ευχέρεια του κσταστηματάρχη να επιλέξει το αν θα καπνίζουν ή όχι οι πελάτες του και τι κατανάλωση θα του κάνουν. Στην ευχέρεια του είναι μόνο να επιλέξει αν θα ακολουθήσει το νόμο ή αν θα παρανομήσει!

      Διαγραφή
  3. Αν εφαρμόζουν όλοι το μέτρο δε χάνει κανένας γιατί αυτοί που είναι να βγουν θα βγουν ούτως ή άλλως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως μητέρα αδυνατείς να καταλάβεις γιατί πρέπει εσύ και το παιδί σου να κλειστείτε στο σπίτι επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος που θα μπορείτε να πηγαίνετε το χειμώνα χωρίς καπνό. Ως πρώην καπνίστρια (όπως δηλώνεις) μπορείς να καταλάβεις γιατί ο καπνιστής πρέπει να κλειστεί στο σπίτι του, επειδή δεν υπάρχει δημόσιος χώρος όπου επιτρέπεται το κάπνισμα; Αν θέλεις υπερασπιστείς τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη, αγωνίσου για ίση κατανομή των δημοσίων χώρων. Δηλαδή, την ύπαρξη δημοσίων χώρων όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα. Έτσι, και εσύ με το παιδί σου θα έχετε τους χώρους σας και εμείς οι καπνιστές θα έχουμε τους δικούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν μόνο οι καπνιστές έχετε τους δικούς σας χώρους.

      Διαγραφή
  5. Δεν καπνίζω!!! Είμαι πολύ υπερήφανη που κατάφερα να το κόψω! !! Αν θέλω όμως καθαρό χώρο δεν θα πάω σε ένα μπαράκι. Θα καθίσω εγώ έξω στον καθαρό αέρα όχι μέσα στο μαγαζι που κάποιος λόγο της δουλειάς του μυρίζει τραγιλα ,η υδρωτιλα η κλ@νει δίπλα μου. Δεν είσαι ρουφιάνα καλή μου κυρία δήθεν επαναστάτρια είσαι! !! Αν έρθεις στην παρέα μου να κάνεις παρατήρηση θα σου ρίξω σφαλιάρα! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να μην είσαι περήφανη και για τους τρόπους σου

      Διαγραφή
    2. 12:26 κοίτα μην σχίσεις κανένα καλσόν. Στην παρέα σου δεν θα έρθει κανείς γιατί θα μυρίζεις κατσικίλα.

      Διαγραφή
  6. Κανείς λάθος ότι θα βγαίνουν, καθόμαστε σπιτάκι μας με της παρέες και πίνουμε το ποτάκι μας, τα μαγαζιά όμως θα κλείσουν αν εμείς δεν βγούμε όσο για την κυρία με το παιδάκι δεν είναι μέρος για το παιδί η καφετέρια αλλά ο παιδότοπος....,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήξερε να σε ρωτήσει που θα πάει το παιδί της. Εσύ δηλαδή δεν παίρνεις πουθενά μαζί σου τα παιδιά σου;

      Διαγραφή
  7. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΞΕΣΚΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΙΝΙΛΑ ΣΑΣ. ΕΝΑΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε παράξενη ιδέα για το σεβασμό αγαπητέ.

      Διαγραφή
  8. Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έχει μείνει και πάλι μόνο στα χαρτιά.
    Ο,τι θέλει κάνει ο καθένας σ΄αυτή τη πόλη (χώρα) .
    Οι καπνιστές ΔΕΝ λογαριάζουν ούτε νόμους ούτε την υγεία των συνανθρώπων τους.
    Οι μαγαζάτορες φυσικά σφυρίζουν αδιάφορα αφού κανείς δεν ελέγχεται και κανείς δεν τιμωρείται.
    Ειδικά το βράδυ, σε όλα τα καταστήματα καπνίζουν φανερά και προκλητικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
    Οι Αρχές που είναι υπεύθυνες, τι κάνουν ;
    Αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά.
    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι τι κάνουμε για αυτό. Αν δεν κινητοποιηθούμε ως πολίτες πως θα έρθει το αποτέλεσμα;

      Διαγραφή
    2. Μιας και ζειτε σε ενα πεντακαθαρο περιβαλλον εκει πανω...(Βλεπε.καρκινος απο εργοστασια δεη) το πραγματικο σας προβλημα ειναι οι καπνιστες και η ανομια των καπνιστων....Πες μονο οτι σε πειραζει το τσιγαρο, τα αλλα ολα ειναι να'χαμε να λεγαμε ....Αν πραγματικα σκεφτομασταν τα παιδια μας και την υγεια θα αλλαζαμε πολλα οχι μονο τους καπνιστες....
      Υ.Γ .Οταν κατι το θεωρεις επιβλαβες και παρανομο δεν το φορολογεις...Απλα το κηρυσσεις παρανομο.... απλα και ομορφα...

      Διαγραφή
  9. Η κυρία που οι υπόλοιποι της μυρίζουν τραγίλα ή ιδρωτίλα (λόγω δουλειάς) να υποθέσω ότι είναι πυρηνική φυσικός στο cern...
    Όσο για το αν θα πάει κάποιος με το παιδί του στην ταβέρνα δεν νομίζω ότι θα πρέπει να απολογηθεί σε εσάς που έχετε αποφασίσει ότι τα μαγαζιά σας ανήκουν.
    Έχουμε χάσει την ουσία. Είναι νόμος και οι παραβάτες πρέπει να τιμωρούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλετε ισότητα σε κάτι που βλάπτει την υγεία του άλλου; Αν εσύ έχεις επιλέξει να πεθάνεις, γιατί να σε σεβαστεί ο άλλος; Το έχετε χάσει τελείως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12:35 κάτσε σπίτι σου. Χάρη θα μας κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή μια μάνα έχει δικαίωμα να πάει μόνο στον παιδότοπο; Μάλιστα! Εγώ λέω να την κλείσουμε και σε μια σπηλιά και να τη χτυπάμε με ρόπαλο που σκέφτηκε να ξεμυτίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 12:26. Δυστυχώς άνθρωποι σαν εσάς δεν κυκλοφορούν μόνο ανάμεσα μας, ψηφίζουν κιόλας! Το επίπεδο της σφαλιάρας σαν αντίλογος τα λέει όλα. Και η ορθογραφία σας επίσης. Λογικά και η παρέα σας είναι της σειράς σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν έχω πρόβλημα με τον καπνιστή δίπλα μου, θα το λύσω μαζί του. Δεν θα κάνω μάγκα το Κράτος. Καπνιστής δεν είμαι, το κάπνισμα με αηδιάζει, η μυρωδιά του καπνού μου φέρνει εμετό, αλλά ΠΟΤΕ δεν θα γίνω καρφί και ρουφιάνος στον διπλανό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθίστε να πεθάνετε τότε από το παθητικό κάπνισμα. Το παν είναι να μη σας πούνε ρουφιάνο.

      Διαγραφή
  15. ΌΛΟΙ ΕΣΕΊΣ ΟΙ ΜΆΓΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΤΕ ΤΗ ΓΥΝΑΊΚΑ, ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΆΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζάμπα μάγκες!!!

      Διαγραφή
    2. Sto exoteriko dike mou mporei na apagorevete to tsigaro alla oi sinthikes k oi misthoi einai polu kaluteres apo ti edw mhn sigrinis ano.ia pragmata ...

      Διαγραφή
  16. Το 1142 παίρνουμε ή την Αστυνομία; Η καταγγελία πρέπει να είναι επώνυμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τηλέφωνο για τις καταγγελίες είναι το 1142 και η καταγγελία γίνεται επώνυμα. Ωστόσο μπορείς να καλέσεις κατευθείαν την αστυνομία. Το θέμα είναι αν θα έρθει. Και πόσο καλή σχέση έχει με τον μαγαζάτορα. Για τη Φλώρινα μιλάμε...

      Διαγραφή
  17. ΖΗΤΩΩ ..ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΙΣΕΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η Μ.Τ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπορούν να εφαρμόσουν όλοι το νόμο και να μην κλείσει κανείς. Γίνεται και αυτό ξέρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οταν πατε στα μπιτολα πονηριδηδες δεν διανοηστε να καπνησετε σε κλειστο χωρο εδω ομως εεεεεε........ανυποτακτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση η οποία επιμένει πως η καφετέρια, το κουτσομπολιό, το κλαμπ και το μπαρ είναι μέρος όπου πρέπει να κουβαλάει το παιδί μαζί της. Τέτοιο χώροι δεν είναι για παιδιά. Είναι για ενήλικους που πίνουν, βρίζουν, καπνίζουν, φλερτάρουν, φασώνονται, φοράνε ξέκωλα, χορεύουν τσιφτετέλια κι είναι ένα βήμα απ' το να πάνε σπίτι του ενός ή του άλλου. Αν σ' αυτό το περιβάλλον φέρνετε το παιδί σας εδώ και καιρό και σας πειράζει μόνο ο καπνός, τότε μάλλον είστε ασυνείδητη. Αλλιώς θα 'πρεπε να ζητάτε και την κατάργηση και των υπόλοιπων, πράγμα το οποίο ίσως να ενέκρινα. Το παιδί χρειάζεται φιλικό φυσικό σπιτικό περιβάλλον και επίσης χρειάζεται τη μάνα του. Απ' την άλλη η μάνα του θα πρέπει να χρειάζεται περισσότερο το παιδί της, παρά τις φίλες και τις καφετέριες και τα ξεπορτίσματα με το "παιδί ως βιτρίνα" απ' τον άντρα, ότι τάχα το πάει βόλτα. Ο καθένας στον τόπο του, κυρία μου. Δεν σας φταίει κανείς που πλέον έχετε τις ευθύνες της μάνας κι όχι την ξεγνοιασιά της φοιτήτριας. Τα χρόνια δεν γυρνάνε πίσω και μη μας βγάζετε τα κόμπλεξ σας.

    Μαρία Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γυναίκα προφανώς πάει βόλτα το παιδί της εκεί που τα πάμε όλοι οι υπόλοιποι. Αυτός είναι ο λόγος που είναι γεμάτος παιδιά ο χώρος γύρω απ' το ποτάμι, στον πεζόδρομο και στην πλατεία της Φλώρινας. Απ' ότι κατάλαβα δεν πάει το παιδί της στα κωλόμπαρα που φασώνεσαι εσύ κορίτσι μου. Εκεί το να καπνίσεις και να κάνεις την ... πίπα σου είναι δικαιωμά σου και ας καταστρατηγείς το νόμο. Χαλάλι σου

      Διαγραφή
    2. Μαρία, δεν ξέρω που συχνάζεις, αλλά από την περιγραφή σου πρόκειται σαφώς για καταγώγεια. Συγνώμη αν σε σοκάρω, αλλά εκτός από το να δείχνεις τον κώλο σου και να φασώνεσαι σε μαγαζιά υπάρχουν ξέρεις και οι οικογενειακές έξοδοι σε ταβέρνες και καφέ. Βέβαια αν προερχόσουν από μία υγιή οικογένεια θα ήξερες ότι υπάρχει και αυτού του είδους η διασκέδαση και επίσης θα σου είχαν δώσει την ανατροφή να μην κρίνεις έτσι τους άλλους, πόσο μάλλον μια μητέρα. Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά, πάντως αν δεν έχεις παρακαλώ μην κάνεις. Το είδος σου (που ορίζετε από το τρίπτυχο ξέκωλο -τσιφτετέλι -κουτσομπολιά) αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα για κάθε παιδί.
      Μ.Τ.

      Διαγραφή
    3. Πόσο ενοχικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος. Διάβασα το κείμενο σας και πραγματικά σας λυπήθηκα για το πόσο καταπιεσμένη φαίνεται να είστε. Γιατί μια μητέρα χρειάζεται "βιτρίνα" στον άντρα της για να βγει για καφέ;
      Σα να σας βλέπω, στο ίδιο σπίτι με την πεθερά να αναπολείτε τον καιρό που ήσασταν ξέκωλο πριν σας τυλίξει ο σύζυγος και σας κλείσει στο σπίτι να μεγαλώνετε ένα παιδί.
      Διαφορετικά όλες αυτές οι σκέψεις δε βγάζουν κανένα νόημα

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχουν μόνο τα κωλόμπαρα που πας Μαράκι. Ευτυχώς υπάρχουν κι άλλα μαγαζιά.

      Διαγραφή
  21. ΣΥΖΗΤΆΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΌΓΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΊ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς. Κι όμως, το αυτονόητο κατέληξε να έχει από κάτω 35 σχόλια όπου λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του... Έλεος!

      Διαγραφή
  22. Από πότε έγιναν τα καταστήματα ( ιδοκτησίες) δημόσιος χώρος ; Το πεζοδρόμιο ο πεζόδρομος η πλατεία ο δρόμος τα δημόσια κτήρια τα ορυχεία και εργοστάσια στην Αχλάδα Μελίτη κλπ οι ναοί στρατιωτικές η λιμενικές εγκαταστάσεις νοσοκομεία κλινικές ιατρεία υδραγωγεία κτηρια κοινής ωφελείας γήπεδα δημαρχία κτήρια περιφέρειας τοπικής αυτοδιοίκησης Κοινοβούλιο αεροδρόμια τραινα σταθμοι λεωφορείων η τρένων ακόμη και τα νεκροταφεία συμφωνώ ότι είναι δημόσιοι χώροι αλλα περιουσίες μέσα στις οποίες δραστηριοποιούντε μικροκαφετζήδες μικρο ταβερνιάρηδες μικροεστιάτοροι μικροσαντουιτσάδες από πότε έγιναν Δημόσιοι Χώροι ; Σε λίγο επειδή έχουμε επισκέπτες και στο σαλόνι η στην τουαλέτα του .....σπιτιού μας θα το θεωρείτε και αυτό δημόσιο χώρο; Αν είναι έτσι να πληρώνει και ο Δήμος η το Κράτος μαζί μας τον ΕΝΦΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΦΠΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ κλπ για τις περιουσίες μας μια και είναι "δημόσιοι χώρο"ι και απ ότι διαβάζω απαγορεύεται το καπνισμα τσιγάρων ή πίπας!

    Να χετε να κάνετε ελέγχους να ρίχετε ποινές η λουκέτα υποκριτές αλλα θα σας πιάσω αδιάβαστους όλους σε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ασυναρτησίες είναι αυτές; Δε μιλάμε για αυτά τα τσιγάρα φίλε, μην αγχώνεσαι!

      Διαγραφή
    2. ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΗ ΦΛΥΑΡΊΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΆΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Κ.Λ.Π. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ.

      Διαγραφή
  23. ....Καμιά εκστρατεία για την μόλυνση που δεχόμαστε από τα ορυχεία και τα εργοστάσεια εκεί κάνετε τις πάπιες ....Χαρίστε όσα πρόστιμα θέλετε, ταλαιπωρήστε μικροκαταστηματάρχες η πελάτες όσο θέλετε μια και ο νόμος σας το παρέχει ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΛ ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ


    Σας έπιασε ο καημός για το καπνισμα ! Κοινώς απασχολείτε τον κόσμο με το κάπνισμα για να αποφύγετε την αντιμετώπιση ουσιωδών ζητημάτων βλ παραγόμενη μόλυνση από τα ορυχεία και εργοστάσια.

    Είπατε αγαπητή Μ.Τ. την μισή αλήθεια...Σε ποιο τετραψήφιο να πάρουμε για την μόλυνση των ορυχείων
    και τις καταστρεπτικές συνέπειες στην υγεία μας εκ της παραγόμενης μόλυνσης -αιωρούμενων καρκινογόνων σωματιδίων - που αφθονεί στην Φλώρινα ; Σε ποιο τηλέφωνο να πάρω για την αιθαλομίχλη που καλύπτει την Φλώρινα όταν καίνε κάρβουνα οι σόμπες λές και περνάει κανένας καρβουρνιάρης από τα μέρη μας ;;;;;;;

    Σε ποιο τηλέφωνο πρέπει να πάρουν και οι κάτοικοι Αχλάδας Μελίτης για το θέμα αυτό;;;

    ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΑΣ ΘΕΛΩ
    και όχι στα εύκολα θέματα
    για τα ..τασάκια τις γόπες τις πίπες η τα τσιγάρα .

    Εχουμε να πούμε και άλλα που για εκείνα ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΘΙΞΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΚΡΥΒΟΝΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΕΡΤΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ και όχι τα ΌΠΟΙΑ συμφέροντα των καταστηματα΄ρχων της Φλώρινα που θέλετε να τους κάνετε δαντέλα μέχρι να τα τινάξουν και να κλείσουν ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα κατάστημα η μικρομεσαία επισείρηση καφεστίασης στην περιοχή που σε τελική καπνίζοντες και μη καπνίζοντες συχνάζετε όλοι σας εκει μέσα ....Ξέρουν τον τρόπο το προσπάθησαν άλλες δύο φορές σε μαζική κλίμακα να κλείσουν καφετέριες μπαρ σαντουιτσάδικα και ταβέρνες στην Φλώρινα για το κάπνισμα αλλα δεν τους βγήκε ..εκλογές έρχονταν ψήφους ψάχναν και το θέμα έκλεισε άρον άρον Τυχαία κυνηγάνε τους καπνιστε΄ς η καταστηματάρχες τώρα τον χειμώνα;;;; Τον υπόλοιπο χρόνο γιατι δεν κάναν παρόμοιες εκστρατείες αντικαπνιστικές ; Θέτω ερωτήματα ...

    Αυτό με το κάπνισμα σε δημόσιους η "δημόσιους" χώρους ξεθώριασε πλέον ΄κυρίες και κύρΙΟΙ αντικαπνιστές πέραν τις ρατσιστικής αντιμετώπισης των καπνιστών από μη καπνιστές και το αντίθετο.

    Κουραστήκαμε να σας βλέπουμε να διχάζετε κοινωνίες η ομάδες ανθρώπων για το κάπνισμα, για τα αδέσποτα, για τα κόμματα, για τις πολιτικές τους θέσεις .

    Κουραστήκαμε να σας βλέπουμε να διαιρείτε τον απλό κοσμάκι σε αντίπαλα στρατόπεδα

    Κουραστήκαμε από δοσίλογους σπιούνους και ρουφιάνους

    Μας κούρασε αυτό το παιχνιδάκι αποπροσανατολισμου του κόσμου Δεν το βλέπετε ότι με το ζόρι κανείς δεν θα κόψει ούτε το κάπνισμα ούτε το ποτό ΔΕΝ μας πείθουν τα επιχειρήματα ούτε οι προθέσεις της αντικαπνιστικής εκστρατείας σας για την "προστασία της υγείας" μας και των άλλων...
    Αν σας ενδιέφερε η προστασία της υγείας των πολιτών δεν θα διηλίζατε τον κώνωπα ...
    ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΛΎ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΌΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑς ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ





    κυρία η δεσποινίς Μ.Τ. πίσω από τα όσα καλοπροαίρετα έγραψες για την προστασία της υγείας μας ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Τ.Κ.ΑΧΛΑΔΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ που έχουν πολιορκηθεί από εργοστάσιο ορυχεία Γράψε και κάτι για τις απάνθρωπες συνθήκες που ζούνε στην ...Αχλάδα από το γενικό κάπνισμα των ορυχείων του κυρίου ΜΠΟΜΠΟΛΑ....εκεί όι θεσμικοί θα κάνουν κανέναν έλεγχο για την ποιότητα διαβίωσης των ανθρώπων;;θΑ ΠΈΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ;;;; Για το τελευταίο κυρία Μ.Τ. περιμένω όπως και πολλοί άλλοι μαζί μου να μάθουμε σε ποιο 4ψηφιο να πάρουμε για να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ μερικά πραγματάκια ...άμα υπάρχει βέβαια στην άλλη άκρη του ακουστικού κάποιος ή κάποια να μας βοηθήσει....

    Περιμένω απαντήσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι ο μόνος αρμόδιος να σας απαντήσει είναι ενας ψυχίατρος. Εμμονή μάλλον λέγεται το πρόβλημα σας, αλλά ένας ειδικός θα σας βοηθήσει περισσότερο.

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ,ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ;;;; ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΕΙΣ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΝΗΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

      Διαγραφή
    3. To να είσαι βλάκας και να σιωπάς είναι καλύτερο από το να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία... Καληνύχτα επαναστάτη της Φρουτοπίας.

      Υ.Γ. Πες μας μανάρι μου τι πίνεις...

      Διαγραφή
    4. το ρίξατε στην τρελίτσα γιατι ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕ....πολύ καλα σας τα έχωσε ο 8.23...όταν σας τα λενε χύμα το γυρίζετε στις ψυχαναλύσεις σε περνάν στην σφαίρα του μη λογικου φυσικά γιατι μέχρι εκεί φτάνουν οι ευαισθησίες τους στις γόπες τα τασάκια τις ΠΙΠΕΣ και τα τσιγάρα Από εκεί και πάνω ΟΜΕΡΤΑ πολύ σωστα τους είπες......8.23 καλά τους τα έχωσες μια χαρά ....Ετσι τους χρειάζεται ..

      Διαγραφή
    5. 11.01 στον εαυτό σου μιλάς;;;; Νέο φρούτο μας προέκυψες και δεν σε ξέραμε;;;

      Διαγραφή
    6. 1:52 Σε πείραξε που δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει μάλλον. Μην ανησυχείς. Για κάτι τύπους σαν εσένα λέει.

      Διαγραφή
  24. Κυρία μου, πραγματικά σέβομαι την άποψή σας και το κάπνισμα έχει καταντήσει πλέον σκέτη αηδία στους δημόσιους χώρους(ακόμα και στα σχολεία)! Αλλά πραγματικά αυτό είναι το πρόβλημα; Δηλαδή οι τόνοι καρκίνου που αναπνέουμε όλοι καθημερινά από τις σόμπες και τις καμινάδες δεν σας πειράζουν; Δεν καταλαβαίνω καθόλου τη νοοτροπία σας! Αντί να προσπαθείτε να αλλάξετε κάτι τόσο σοβαρό ασχολείστε με μικροπράγματα... . Σας διαβεβαιώ ως γιατρός πως ο καπνός των καμινάδων είναι πολύ πιο βλαβερός, και ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτόν καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα για κάθε πρόβλημα που υπάρχει ένα μεγαλύτερο, απλά το αγνοούμε... Αυτή κι αν είναι ωραία νοοτροπία!

      Διαγραφή
  25. Pio akiro k apesio anthropo den exw xana dei esy na vgeneis me to paidi sou o magazatoras pou zei apo tous kapnistes na to klisi k as exei k aytos paidi to diko sou volemeno einai gia na milas etsi eisai fragath ela sthn thesh tou magazatora.....pane anapse kanena keraki sthn ekklisia ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την απάντηση συμπεραίνω ότι είσαι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού που συχνάζει η Μαρία Κ.

      Διαγραφή
    2. Αυτό ακριβώς! Ένα κεράκι στην εκκλησία θα τα λύσει όλα!

      Διαγραφή
  26. Γράψε το όνομά σου φίλε μου και μετα κανε καταγγελία όπως λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς. Επώνυμα θα κάνω την καταγγελία. Βέβαια οι καλοί τρόποι προστάζουν όταν ζητάμε το όνομα κάποιου να συστηνόμαστε πρώτα οι ίδιοι κύριε "Ανώνυμε".

      Διαγραφή
  27. πως δε θα κλείσει κανείς ρε φίλε?ξέρεις τις τιμές των προστίμων?σας ενοχλούν μόνο οι καπνιστές των οποίων το προστιμο είναι 50Ε, του μαγαζάτορα ξέρεις ποιο είναι και εσύ και η κυρά που έγραψε το άρθρο προτρέπωντας όλους στην ρουφιανιά!τη ζημιά καλή μου κυρία δεν θα την πάθει ο καπνιστής αλλά ο μαγαζάτορας ο οποίος θα το κλείσει το μαγαζάκι που θέλετε να πηγαίνετε!τόσο απλά!
    και αν θέλετε λοιπόν ίση μεταχείριση καθώς κατανοώ το προβλημά σας και το συμμερίζομαι, αφού λοιπόν θέλετε να μην καπνίζουν μέσα στα μαγαζιά (και πολύ καλά κάνετε) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,ή όποτε τέλως πάντων έχει καλοκαιρία και θέλετε να καθίσετε έξω εσείς και όλοι οι υπόλοιποι αντικαπνιστές, θα έπρεπε στα εξωτερικά τραπεζάκια όπου επιτρέπεται το κάπνισμα μιας και είμαστε σε ανοιχτό πλέον χώρο να κάθονται ΜΟΝΟ καπνιστές και εσείς οι αντικαπνιστές να σκάτε από τη ζέστη μέσα. ΑΥΤΟ είναι το σωστό και δίκαιο! εάν δηλαδή εφαρμοστεί ο νόμος να εφαρμοστεί ίσα και δίκαια για όλους!οι αντικαπνιστές μέσα χειμώνα-καλοκαίρι αλλά και οι κανπνιστές έξω χειμώνα-καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγχαρητήρια για την ιδέα φίλε. Στο επόμενο σχετικό νομοσχέδιο να στείλετε τις προτάσεις σας στη Βουλή. Είναι κρίμα να διασκεδάζουν μόνο οι αναγνώστες αυτού του μπλόγκ με τις εξυπνάδες σας.
    ΥΓ. Ο μαγαζάτορας ας εφαρμόσει το νόμο και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ούτε πρόστιμα, ούτε κλείσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς τις κυράτσες που στάξαν δηλητήριο κάτω από το σχόλιό μου:

    Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, όποιος έχει την κούραση κουράζεται, όποιος έχει το κουτσομπολιό στο αίμα του κουτσομπολεύει. Οι οικογενειακές έξοδοι είναι τόσο υποκριτικές όσο ο Ρουβάς στην Επίδαυρο. Καθήστε σπίτι και απαλλάξτε μας από την γραφική παρουσία σας. Έξω είναι χώρος ελευθερίας, άρα καπνίσματος, άρα αλκοόλ, άρα τα πάντα. Πάρτε τα παιδιά και πηγαίνετε αλλού. Δεν πήγα εγώ στον παιδότοπο να καπνίσω. Δεν θα ρθεις εσύ στο μπαρ να μου πεις να μην καπνίσω και να βάλω κούνια. Συνεννοηθήκαμε; Δεν χρειάζεται να τα χετε μαζί έξω 11 η ώρα ενώ χαριεντίζεστε, φαινόμενο αρκετά συχνό (δε συμφωνείτε;). Τα παιδιά με τα παιδιά , οι ενήλικοι με τους ενηλίκους , τα σκυλιά με τα σκυλιά κι οι γονείς με τους γονείς σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στον παιδότοπο. Ξεκάθαρα και παστρικά.

    (μη με αναγκάσετε να ξανααπαντήσω, γιατί αυτή τη φορά θα υπάρχουν και ονόματα)

    Μαρία Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλουμε ονόματα, θέλουμε ονόματα!

      Διαγραφή
    2. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΜΕΝΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ. ΕΣΕΝΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΟΒΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΤΆΒΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΥΧΝΑΖΕΙΣ.

      Διαγραφή
  30. για την σερβιτόρα που ήταν φορέας μεταδοτικου νοσήματος θα πεί κανένας όλες και ολοι εσείς που συχνάζετε εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βλέπω ότι είσαι ενημερωμένη για την παράσταση του Ρουβά στην Επίδαυρο (φαντάζομαι ότι το διάβασες από περιέργεια για το Ρουβά κι όχι επειδή ήθελες να ενημερωθείς για το φεστιβάλ Αθηνών), αλλά όχι για το γεγονός ότι δεν είναι επιλογή σου αν θα καπνίσεις έξω, αλλά υπάρχει νόμος.
    Οπότε όσο και να χτυπιέσαι, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Πήγαινε λοιπόν να ευχαριστηθείς τα τελευταία σου τσιγάρα στα κωλόμπαρα που συχνάζεις και πιθανώς δουλεύεις (και δεν εννοώ σα σερβιτόρα) και καλή διασκέδαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είμαι ο 12.18 και αναγκάζομαι να επανέλθω. Το κάπνισμα ή η διακοπή του είναι επιλογή. Ο σεβασμός στον ενοχλούμενο συνάνθρωπο είναι υποχρέωση. Όμως, κανένας νόμος δεν πρόκειται να γίνει σεβαστός αν δεν είναι δίκαιος, γιατί ο νόμος πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες όλων των πολιτών. Η λύση είναι μια και μοναδική. Χώροι καπνίσματος και χώροι όπου το κάπνισμα θα απαγορεύεται. Έτσι όλοι θα έχουν το χώρο τους και κανείς δεν θα ενοχλεί, ούτε θα ενοχλείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε διαφωνεί κανείς μαζί σας. Αυτή θα ήταν η δέουσα λύση. Όμως, δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι νόμοι δίκαιοι ( εδώ πληρώνουμε χαράτσι για το ίδιο μας το σπίτι...) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να τους σεβαστούμε.

      Διαγραφή
  33. Εσύ που είπες για το κωλόμπαρο μην ανησυχείς , δεν θα σου φάω τη θέση. Εσύ που είπες για τους νόμους, εύγε. Η συντήρησή σου είναι μεγαλύτερη κι απ' του ψυγείου σου. Εσείς που γενικά λέτε, μην ανησυχείτε αν δεν βγάλει και φέτος 20 χιλιάρικα η αστυνομία από πρόστιμα. Τα παιδιά σας και τ' ανίψια σας που προορίζονταν ή προορίζονται για κει πεινάνε ούτως ή άλλως. Οι υπόλοιποι που περιμένουν κάτω απ' τη βεράντα της εξουσίας για το τίναγμα του τραπεζομάντηλου, δεν χάσατε ακόμα ακόμα το νόημα; Αν όχι, τότε είστε της μεγάλης υπομονής και της ακόμα μεγαλύτερης υπονομής. Κατά τ' άλλα η ρουφιανιά δίνει και παίρνει, κατά τ' άλλα ο καιρός είναι καλός ακόμα κι η γειτόνισσα αυτό κι η γειτόνισσα το άλλο. Η ανάρρωση προβλέπεται βαθιά και το στομάχι σας ακόμα βαθύτερο. Χωνεύετε ακόμα τα φτυάρια.

    Μαρία Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΝ.

      Διαγραφή
    2. Κοπέλα μου, πες μας τι έχουν μέσα τα τσιγάρα που καπνίζεις... Αν δεν πρόκειται για αυτό, τότε φλυαρείς χωρίς λόγο!

      Διαγραφή
    3. Μαε έταξες αποκαλύψεις και ονόματα και απαντάς αυτό; Κρίμα! Περίμενα κάτι καλύτερο από εσένα!

      Διαγραφή
  34. Με ανώτερα στελέχη της αστυνομίας μέσα σε καφέ και το τσιγάρο πήγαινε σύννεφο . Η Εισαγγελία Φλώρινας τη λέει ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τα παλιά τα χρόνια υπήρχαν τα καφενεία όπου μαζεύονταν μόνο άντρες.
    Οι γυναίκες φρόντιζαν το νοικοκυριό και τα παιδιά παίζαμε στα πάρκα.
    Γιατί τώρα λοιπόν πρέπει τα καφενεία να γεμίζουν με μανάδες και μωρά ???
    Που έφτασε η κοινωνία μας? Γιατί τόσοι χωρισμοί ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μαρία Κ. τι ήπιες πριν γράψεις τις απόψεις σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το θέμα θεωρείται λήξαν εφόσον από την Δευτέρα άρχισαν εντατικοί έλεγχοι από την αστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.