Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Δανεικός και επικίνδυνος» ο δρόμος του ορυχείου για τους κατοίκους Αχλάδας και Σκοπού

Τη δυνατότητα πρόσβασης έχουν εδώ και μέρες οι κάτοικοι της Αχλάδας και του Σκοπού, μέσω του νέου δρόμου που έχουν κατασκευάσει για τις ανάγκες του ορυχείου οι εμπλεκόμενες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δεδομένου πως οι προαναφερόμενοι έχουν διακόψει την κυκλοφορία του Δημόσιου δρόμου.
Αναγκάζονται λοιπόν οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν τον δρόμο του ορυχείου προκειμένου να εξυπηρετούνται, αφού τους έχουν καταστρέψει κάθε άλλη οδό της περιοχής. Με τον κίνδυνο να παραμονεύει, οι κάτοικοι καθημερινά διασχίζουν έναν δρόμο με κυκλοφοριακό χάος από αμέτρητα, βιαστικά φορτηγά, ανάμεσα από τις 2 αυλές λιγνίτη, αλλά και τους σπαστήρες να βρίσκονται λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον δρόμο. Ένας δρόμος ορυχείου περιφραγμένος με συρματόπλεγμα!!!!, έναν πεζό εργαζόμενο να προσπαθεί από τη μία να βάλει τάξη στην κυκλοφορία, που αποτελείται από φορτηγά ,ΙΧ, τρακτέρ με γεωργικά εξαρτήματα, μηχανάκια και ποδήλατα και από την άλλη η ασύλληπτη ποσότητα σκόνης που πολλές φορές δεν διακρίνεις σε απόσταση 2 μέτρων.
Η μετακίνηση το βράδυ γίνεται με μεγάλη δυσκολία και επικινδυνότητα καθώς δεν υπάρχει φωτισμός παρά μόνο τα φώτα των σπαστήρων και οι τεράστιες ταμπέλες στις εισόδους να σου τονίζουν «προσοχή κίνδυνος είσοδος- έξοδος εργοταξίου». Οι βοηθητικές –διαχωριστικές γραμμές του δρόμου μέσα στο ορυχείο δεν υπάρχουν, και δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι κακοκαιρίες οι οποίες θα μετατρέπουν τη σκόνη σε γλίτσα .
Αυτονόητα προκύπτει το ερώτημα, σε περίπτωση ενός ατυχήματος στον χώρο αυτό, ποιος θ΄ αναλάβει την ευθύνη; Γιατί ως γνωστών η διέλευση IX οχημάτων και οποιουδήποτε άλλου οχήματος μέσα σε εργοτάξιο θεωρείται «παράνομη», άρα δεν αναλαμβάνει καμία κάλυψη η ασφαλιστική εταιρία. Άραγε η όποια άδεια, εγκατάστασης- λειτουργίας πιθανόν να υπάρχει, με τι τρόπο δόθηκε; Τηρούνται τα όρια ασφάλειας του ορυχείου; Μήπως μόνο στα χαρτιά; Υπάρχουν περιβαλλοντολογικές μελέτες , για την κατασκευή του δρόμου; Την εκτροπή του ποταμού; Και όλων αυτών των γεγονότων που «τρέχουν» και αλλάζουν από μέρα σε μέρα την εικόνα του χωριού; Έγινε πρόσφατη αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να δουν αν τηρούνται τα όρια; Που βρίσκονται οι αρμόδιοι; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για ν΄ αφυπνιστούν; Είναι σκόπιμη η απουσία τους; Γιατί τόση αδιαφορία;

Η Νεολαία Τ.Δ. Αχλάδας

14 σχόλια:

  1. ξυπνηστε λιγο εκει γιατι θα σας παρουν και τα βρακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ, ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι παππούδες? άστοχο το παράδειγμά σου..φαίνεται ποιανού γραμμή είσαι.. Οι παππούδες δεν έχουν ανάγκη τα λεφτά τους, έχουν τις συντάξεις τους.Οι παππούδες κάποτε δάνειζαν χρήματα στους παππούδες(σήμερα)''υπαλληλίσκους'' για να τους ξελασπώσουν, και να...σήμερα είναι αφεντικά στις περιουσίες τους. Ποιο το κέρδος τους? ο καρκίνος?

      Διαγραφή
    2. Η κάτοικοι της Αχλάδας έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής να σκάβουν γύρο γύρο να έχουν δουλειά και να μην πηραξουν το χωρίο .

      Διαγραφή
    3. Αγανακτισμένος κάτοικος Αχλάδας.26 Οκτωβρίου 2014 στις 8:19 μ.μ.

      Τι λέτε? Εσείς Κύριοι-ες των παραπάνω σχολίων, καταλαβαίνετε? ότι προλαβαίνετε λέτε… η άγνοια σκοτώνει ..διαβάστε λοιπόν προσεκτικά και ίσως καταλάβετε.
      Η ΑΠΕΙΛΉ ήταν μεγαλύτερη από την ΑΝΤΑΜΟΙΒΉ..Έφτασαν σε σημείο να μην μιλάνε για απολύτρωση αλλά για ΕΠΊΤΑΞΗ!!Όρος που χρησιμοποιείται συνήθως στο στρατό εκ καιρό πολέμου , πρόσφατα για τους καθηγητές και τους Δεητζίδες και τώρα σ΄ εμάς!! Βέβαια στην περίπτωσή μας πρόκειται για ‘’εργατικό πόλεμο ‘’ με απώτερο σκοπό την αποδυνάμωση του χωριού, όπου πρωταγωνιστεί ο φόβος στους κατοίκους, κάνοντας τους να σκέπτονται ’’μην μας βρουν τα χειρότερα’’ ας συμβιβαστούμε με ότι μας λένε, ‘’ξέρουν αυτοί’, τι ξέρουν? Και ποιος μας λέει πως ολ΄ αυτά που ισχυρίζονται δεν είναι ΨΕΜΑΤΑ ,αφού ουδέ ΠΟΤΈ δεν εμφάνισαν κανένα επίσημο χαρτί που να επιβεβαιώνει ότι λένε προφορικά. Είναι ΑΔΊΣΤΑΚΤΟΙ και ΔΟΛΟΠΛΌΚΟΙ, χωρίς να τους επηρεάζει ούτε το αίσθημα της ανθρωπιάς , ούτε και της ηλικίας. Άνθρωποι με σοφία και χρόνια στην πλάτη τους να ζουν με τον φόβο, μη ξέροντας τι θα τους φέρει το αύριο. ΝΤΡΌΠΗ ΚΑΙ ΑΊΣΧΟΣ . Το μόνο που τους νοιάζει είναι το οικονομικό συμφέρον . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΊ!!!

      Διαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ;

    ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ; ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΛΙΓΝΙΤΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕΙ;

    Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΟΙ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΘΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν ειταν ο ρωζας θα πεινουσατε.αχαριστη ε αχαριστη η ηκογενια ρωζα κε ο ακτορας να ινε καλα . αχαριστο χοριο κε ατομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατηγγόρισε κανίς καμια ικογενια,ιποχρεοση οποιασ ετεριασ δραστηριοποιήτε στη περιοχη είναι να σέβετε τους νόμους αλλα και κυριως τους ανθρωπουσ.εκτος απο δικαιωματα (αφου δινουν δουλεια σε ανθρωπους)έχουν και υποχρεωσεισ στις οποιες θα πρεπει να ειναι ενταξει.διοτι φίλε ολι ι ανθρωπη στη ζωη δουλευουν για καλιτερη πιοτητα ζωης, εκεί πια ειναι η πιοτητα?ραγιάδες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.Συνέλθετε....

      Διαγραφή
    2. Αιλαιωσ ραι φειλαι

      Διαγραφή
  5. axaristoi;;;mas xarisan kati;;;ela na zhseis esu edw na deis pws einai kai ti eispneoume kai meta na ekfereis th gnwmh sou. twra apo pou ki ws pou ekfereis gnwmh efoson de se afora.de xrwstame tipota se kanenan anti8eta, mas xrwstane thn ugeia mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. apo oti vlepo i vrisia paei sunefo opos zite eseis xwris orixeio etsi tha zousame kai emeis alla tha ZOUSAME twra argopethenoume opoios apo esas nomizei oti mporei na zisei edw as erthei, eksw apo to xorw pollla tragoudia ela mesa na se doume oloi nomizete oti mporeite na allaksate tn ellada, an omos sou dothei i eukeria ksafnika skeftese posa na baleis stin tzepi sou ara kai pali i ellada menei piso opote tha sas parakalousa ean den exete prosopiki empiria na min epititheste pes te apla ton gnomi sas alla mexri ekei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ο Στάθης τι κάνει; Μόνο την εταιρία σκέφτεται και τα συμφέροντα της. Μη μου πείτε ότι ασχολείται με τους κατοίκους της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιοι αργοπεθαίνουν; Αφού έχουν μείνει ελάχιστοι στο χωριό. Οι περισσότεροι μένουν στη Φλώρινα και τα σπίτια τους στο χωριό τα έχουν σαν εξοχικά. Όλοι παριστάνουν τους ¨αστούς¨ τρομάρα τους. Μόνον όταν έχουν κάτι να διεκδικήσουν σκέφτονται το χωριό. Τώρα φοβούνται μη τυχόν και χάσουν την αξία τους τα "εξοχικά" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. είσαι βαθιά νυχτωμένος...........και πολυ έξω απο την πραγματικότητα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.