Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Φλώρινας

Για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 καθορίζονται οι εξής εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας:

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014
• Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας (8:00 π.μ.) της 27ης Οκτωβρίου 2014 μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014 όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν. Π. Δ. και Ι. Δ. Καταστημάτων, των ιδιωτικών καταστημάτων και κατοικιών.
• Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, Τ.Ε.Ε. Ο.Α.Ε.Δ., τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π.
• Απότιση φόρου τιμής (και κατάθεση στεφάνων) από τους μαθητές – μαθήτριες των Σχολείων, Προσκόπους και Οδηγούς, στα μνημεία των ηρώων, προσερχομένων μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων, συνοδευόμενους από τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
• ώρα 5:00 μ.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων εκ Φλωρίνης Εφέδρων Αξιωματικών στη διάρκεια του έπους του ΄40, στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην ομώνυμη πλατεία.
• ώρα 7:00 μ.μ.: Εκδήλωση στην αίθουσα θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
1. Ομιλία από τον κ. Τζήμα Γεώργιο, φιλόλογο του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας.
2. Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετέχουν:
Α) Η Χορωδία του Ωδείου Φλώρινας
- Διεύθυνση χορωδίας : Διδασκάλου Ανδρέια Μιρέλα
Β) Η Χορωδία του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας
- Διεύθυνση χορωδίας : Παπαδόπουλος Δημήτριος
Γ) Παραδοσιακοί χοροί από το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
- Υπεύθυνη : Ελευθερία Τρύφωνος

•Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014
• ώρα 07:30 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.
• ώρα 08:00 π.μ.: Η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας εμβατήρια.
• ώρα 08:15 π.μ.: Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο Φλώρινας σε αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από έναν αξιωματικό του Στρατού, έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, έναν απόστρατο αξιωματικό και έναν έφεδρο αξιωματικό με τη συμμετοχή της Μουσικής του Δήμου.
• ώρα 08:30 π.μ.: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Γ. Μόδη.
• ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος .
• ώρα 11:15 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη όπου θα παρευρίσκονται οι σημαιοφόροι με τις Σημαίες τους. Θα ακολουθήσει προσκλητήριο πεσόντων Φλωρινιωτών κατά τον πόλεμο του 1940 – 41 από Αξιωματικό του 1ου Συντάγματος Πεζικού.
• Κατάθεση στεφάνων
• Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πίστη και την Πατρίδα
• Εθνικός Ύμνος
• Τέλος Τελετής
• ώρα 12:00 μ.: Παρέλαση μπροστά από τις Αρχές και τον λαό της Πόλεως στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων, των Αναπήρων, των εθελοντριών του Ε.Ε.Σ. Φλώρινας, της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, των Μακεδονομάχων, των Σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, των Σχολών Επαγγελματικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης, Τ.Ε.Ε. Ο.Α.Ε.Δ., των Προσκόπων, των Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
• ώρα 5:30 μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας (Πλ. Γ. Μόδη) από Τμήμα Στρατού η οποία και θα παραδοθεί σε υπαλλήλους του Δήμου στον χώρο της υποστολής.

9 σχόλια:

  1. οι ενδοξοι προγονοι μας οταν χρειαστηκε ειπαν Ο Χ Ι !!
    στους γερμανούς και τους φασίστες.

    ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ !!!!!!!!!!! οι γερμανοτσολιά
    δες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκείνο το αψυχολόγητο ΟΧΙ το πλήρωσε ο ελλ λαός με εκατόμβες αίματος. Ήταν τελικά ΜΑΛΛΟΝ λάθος! Για τα λάθη μας χαίρεσαι!

      Διαγραφή
    2. 8:09 Πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι; Ειλικρινά απορώ!!!

      Διαγραφή
  2. Το μεγαλο ΟΧΙ του ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ας φωτιζει την πορεια που ενα ελευθερο Εθνος οφειλει να ακολουθει και ας κραταει ζωντανη την ελπιδα οτι η υποτελεια του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θα μεινει συντομα απλα μια μαυρη σελιδα στην ιστορια της ενδοξης χωρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καημένοι νομίζετε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε καλύτερα, τελικά είμαστε λαός που παθαίνει και δεν μαθαίνει. Τέλος πάντων πέρα από κάθε αρρωστημένο κομματισμό τιμή και δόξα σε αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Πατρίδα και τα ιδανικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι είπαν οι έλληνες στους ιταλους και στους γερμανους ετσι και εμεις θα πουμε ΟΧΙ στον ΣΥΡΙΖΑ!

      Διαγραφή
  4. Να είσαι σίγουρος ότι ο λαός βλέποντας το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάζει την εξουσία και επειδή γνωρίζει πόσο και γιατί είναι επικίνδυνοι, θα σκεφτεί πολύ τι και πως θα ψηφίσει. Ο λαός σας κάλεσε όλους ( δυό φορές ) να σώσετε όλοι μαζί τη χώρα και αρνηθήκατε! Αυτό θα το πληρώσετε στον ελλ. λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε κολλημένε Νεοδημοκράτη! Εγώ δεν ψηφίζω ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ξύρισμα ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζω Χρυσή Αυγή και μου φαίνεται εξωπραγματικό, είναι όμως ρεαλιστικό, να παρουσιάζομαι έμμεσα πολύ έμμεσα σαν να υποστηρίζω το ΞΥΡΙΣΜΑ. Τα παράξενα που λες δεν τα ακούω για πρώτη φορά.Τη χώρα την κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ πρωτίστως και η Νου Δου από κοντά. Αυτοί και μόνο αυτοί κυβέρνησαν. Δεν κατέστρεψε τη χώρα ούτε ο ΞΥΡΙΣΜΑ ούτε η Χρυσή Αυγή ούτε οι Οικολόγοι-Πράσινοι ούτε το ΚΚΕ-μου λου. Οι καταστροφείς πρέπει να φεύγουν και μάλιστα κυνηγημένοι και όχι να παραμένουν και να εκλιπαρούν για σύμπραξη και συνυπευθυνότητα από άλλους. Ξέρομε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νου Δου είναι οι καταστροφείς. Ψηφίζοντάς τους ψηφίζομε σίγουρους καταστροφείς. Μεταμέλεια; Να πάνε όλοι Μοναχοί στο Άγιο Όρος. Εκεί μπορεί να προσφέρουν κάτι, αν δεν σηκώσουν ότι κειμήλιο βρουν διαθέσιμο. Οι κλέφτες, οι τομαριστές και καταστροφείς πρέπει να εξαφανίζονται. Το αν οι επόμενοι αποδειχθούν το ίδιο - όπερ κατ' εμέ το πιθανότερο- θα κριθούν και εκείνοι κατάλληλα. Τόση UHU πιά πάει στράφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.