Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Εβδομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης 2014-2015

Το Κ.Π.Ε. Βεύης, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που καθιερώθηκε από την σχολική χρονιά 2013-2014 με την Υ.Α. 12342/Γ7/03-09-2013, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο πρώτο μέρος θα γίνει ενημέρωση των εκπαιδευτικών από τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων για τον τρόπο υλοποίησης περιβαλλοντικών σχολικών προγραμμάτων (ανάθεση του προγράμματος σε εκπαιδευτικούς με την ιδιότητα του Συντονιστή ή του Συμμετέχοντος, ανάπτυξη των πεδίων για τα σχέδια υποβολής των σχολικών δραστηριοτήτων, τις αιτήσεις, τίτλος προγράμματος, παιδαγωγική διαδικασία, στοχοθεσία, μεθοδολογία υλοποίησης κ.ά.).
Στο δεύτερο μέρος τα μέλη του Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης θα παρουσιάσουν τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν από το Κ.Π.Ε. κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα δύο νέα προγράμματα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς. Το πρώτο ονομάζεται «Διαδρομές στην πόλη της Φλώρινας», είναι καθαρά βιωματικό και απευθύνεται σε μαθητές/τριες των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και όλων των τάξεων γυμνασίου και λυκείου. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στην πόλη της Φλώρινας και στο περιαστικό δάσος και περιλαμβάνει περιήγηση και ξενάγηση στην ελληνιστική πόλη, καθώς και το «παιχνίδι του χαμένου θησαυρού». Το δεύτερο πρόγραμμα ονομάζεται «Νερό…με γεύση» και απευθύνεται σε μαθητές/τριες νηπιαγωγείου. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. στη Βεύη και οι μικροί μαθητές έχουν τη δυνατότητα μέσα από διάφορες δράσεις, θεατρικά παιχνίδια, παραμύθια και τραγούδια, να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του ξινού νερού, αλλά και τη σημασία του νερού ως φυσικού πόρου.
Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τη βιωματική δράση με θέμα «Ανακαλύπτω την πόλη μου» από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Βεύης Φλώρινας.
Η συνάντηση θα είναι ανοικτή σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας σε μαθητές γονείς και φοιτητές.

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
Ώρα: 5:00 μ.μ. Αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτέλη (στο ποτάμι)

1 σχόλιο:

  1. Η συνάντηση τελικά θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα

    " Κ. Μήρτσου" στο κτήριο του ΦΣΦ ο Αριστοτέλης. 17:00μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.