Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Εμπλουτισμός της Βεγορίτιδας με γόνους κυπρίνου (video)

Στον εμπλουτισμό της λίμνης Βεγορίτιδας με πάνω από 20.000 γόνους κυπρίνου, προχώρησε ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Αμυνταίου.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αμυνταίου, Αποστόλη Θεοδώρου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας Μούλα Νικόλαο, η κίνηση αυτή γίνεται με σκοπό τον εμπλουτισμό της ιχθυοπανίδας, την ενδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας και της αλιευτικής δύναμης της λίμνης.



Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr

12 σχόλια:

  1. Τί σόϊ σύλλογος προστασίας είναι αυτός που απελευθερώνει αυγά ψαριών που προέρχονται από άλλες περιοχές με σοβαρό κίνδυνο να απελευθερωθούν και ξενικά είδη; Είναι κάτι που έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν με συνέπεια να γεμίσουν οι λίμνες μας με πεταλούδες (ασιατικό είδος που ανταγωνίζεται τον κυπρίνο), ηλιόψαρα (τρέφονται με αυγά άλλων ψαριών και έχουν εκτοπίσει άλλα μικρόσωμα είδη στην Πρέσπα) κλπ. Μου θυμίζει τους κυνηγούς που "απελευθερώνουν" νησιώτικες πέρδικες στην ορεινή Ελλάδα με συνέπεια τον υβριδισμό και γενετικό εκφυλισμό των τοπικών πληθυσμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς εχεις δικιο

      Διαγραφή
    2. Είστε λίαν επιεικώς άσχετοι και οι 2....
      Δεν έχετε ιδέα και ούτε ενδιαφερθήκατε να μάθετε και δυστυχώς το 2 είναι ακόμα χειρότερο... Ρωτάμε αν δεν ξέρουμε πριν μιλήσουμε. Βουτάμε την γλώσσα μας στο μυαλό, πως αλλιώς να το πω...
      Από ότι ξέρω από τα παιδιά, ο εμπλουτισμός ήταν νόμιμος και είχε όλες τις απαραίτητες σφραγίδες και υπογραφές και σαφώς εγκεκριμένο είδος γριβαδιού και με εξετάσεις DNA.
      Η κριτική από τον καναπέ από τύπους σας εσάς προς όλους ξεπερνάει κάθε όριο.

      Διαγραφή
    3. πολύ δίκιο! Δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις, χρειάζεται και γνώση όταν επεμβαίνουμε στη φύση.

      Διαγραφή
    4. Για πεσ μας αν τα γριβάδια χωρίς λέπια εμφανίστηκαν μόνα τους στην βεγορίτιδα

      Διαγραφή
    5. Τόση ασχετοσύνη πια... δεν εχεις ιδέα πως αναπαράγονται και για ποιο λόγο υπήρξαν αυτά και γράφεις κιόλα.

      Διαγραφή
    6. Η ουσία είναι ότι "απελευθερώσεις" δεν πρέπει να κάνει κανένας σύλλογος και κανένας ιδιώτης αλλά οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και από σχετικούς επιστήμονες. Οι λίμνες δεν είναι απλές δεξαμενές ψαριών που πάει ο καθένας και ψαρεύει αλλά ευαίσθητα οικοσυστήματα και το παραμικρό λάθος μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει κόσμος που τρώει ψάρι από την Βεγορίτιδα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, και είναι και νοστιμότατο....

      Διαγραφή
    2. Πλάκα μας κάνεις ;

      Διαγραφή
    3. Γιατί εσύ από που τρως ψάρια;;; Μόνο από την ανοιχτή θάλασσα;;;
      Και δεν κατάλαβα, που ξέρεις εσύ τι σόι είναι τα ψάρια της λίμνης;; έχεις φάει; τα έχεις δει;; ή μήπως νομίζεις ότι αυτά που τρως από την θάλασσα είναι καλύτερα;; τίγκα στα συντηρητικά είναι για να φτάσουν στο πιάτο σου φρέσκα..

      Διαγραφή
  3. ΚΥΠ-ρινος ..κατι μου μυριζεται η σφάλω ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.