Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ο εορτασμός της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (video)

Πραγματοποιήθηκε χθες και στη Φλώρινα ο εορτασμός της ημέρας εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
Ο εορτασμός είχε σκοπό να τονίσει και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η κεντρική ομιλία από τον καθηγητή Γιώργο Χατζή.
Παράλληλα, στο μνημείο της Πλατείας Ι. Ιωαννίδη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.


4 σχόλια:

  1. ΠΟΝΤΟΣ - ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ. ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ορισμένα σημεία της ομιλίας που άκουσα ο ομιλιτής ήταν εκτος τόπου και χρόνου ...σε γενικές γραμμές με τον Στάθη Κων/δη εκεί πέρα η συμμετοχή Μικρασιατών στην Φλώρινα εκρίνεται φέτος ΜΗΔΕΝΙΚΗ εως ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ 12.27,
    Ευχαριστώ για την κριτική, σας, έστω και λακωνική.
    Θα εκτιμούσα αν μου αναλύατε κατ'ιδίαν το "εκτός τόπου και χρόνου". Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο, και δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση.

    το email μου: g_hatzis@yahoo.com

    Με εκτίμηση,
    Γιώργος Χατζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.