Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Επί-phanies στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας (video)

Εγκαινιάστηκε χθες, στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η εικαστική έκθεση «Επί-phanies» με έργα της Αλεξάνδρας Μαράτη και του Γιώργου Διβάρη.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2014.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 18.00 -21.00, Κυριακή 10.00-13.00


1 σχόλιο:

  1. Αν τα κλισεδάκια ήταν πασατέμπο η έκθεση των άκαπνων θα 'ταν συνάμα και αλυκή και αλίκη. Νυστάζει όποιος κοιμάται τελευταίος κι υπό αυτή την έννοια τα μεσάνυχτα βαράνε ενίοτε και νύχτα μεσημέρι. Όπως είχε πει κι ο Alberto Fildiccini στη ζωή ενός έργου υπάρχουν τρεις περίοδοι: η περίοδος που το φτιάχνω, η περίοδος που το μετανιώνω κι η περίοδος της γυναίκας μου. Αν η κρίση ήταν κρίση αξιών θα είχαμε υπουργείο κι όχι στασίδι έξω από τη Σοφοκλέους. Αν και πολλοί της γενιάς του '70 είναι ακόμα νέοι για το πρώτο γι' αυτό και την προβάλλουν ως αίτημα. Κι ο φιλότεχνος θέλει το λιβάνι του, κι ο καλλιτέχνης θέλει τον φιλότεχνό του. Σ' αυτή τη σχέση παρεμβάλλουν ως μετασχηματιστικοί κανόνες οι πόλεις, τα μουσεία, οι κουπαστές με όρους τουριστικού προγράμματος. Άμεση μετατροπή του θεατή από τουρίστα σε ταξιδιώτη. Αυτό γράφει πάνω πάνω η αφίσα. Από κάτω λέει: τέχνη βοηθάει τέχνη.

    Jan Markezic

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.