Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Περί υλοτομίας ατομικών αναγκών

Ο Σεπτέμβρης αισίως τελειώνει κι αυτός, έρχεται ο Οκτώβρης και στο χωριό μας ΄Ανω Κλεινές, όπως και σε άλλα χωριά, δεν ακούγεται κάτι για την ανάθεση σε κάποια συνεργεία ή σε συνεταιρισμούς δασικούς της υλοτομίας ατομικών αναγκών, πραγματικά θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Δήμαρχο προς τι αυτή η καθυστέρηση;
Από αυτά που μαθαίνω, στο χωριό μου δόθηκαν οι ατομικές ανάγκες σε κάποιον έμπορο ο οποίος τελικά παραιτήθηκε από αυτή την υπόθεση, στη συνέχεια μαθαίνουμε πως δόθηκαν σε κάποιον άλλο ο οποίος μάλιστα δεν ήταν από το χωριό μας και τώρα ακούμε πως κι αυτός για τους δικούς του λόγους δε θέλει να ασχοληθεί με την υλοτομία στο χωριό μας.
Πραγματικά κ. Δήμαρχε, τελικά ενδιαφέρεστε για όλους τους κατοίκους του Δήμου σας ή μόνο γι αυτούς που στήριξαν τους υποψηφίους σας στις προηγούμενες εκλογές;
Στο χωριό μας ΄Ανω Κλεινές, μαθαίνουμε πως υπεύθυνο ορίσατε τον Πρόεδρο του χωριού μας, αυτός όρισε υπεύθυνο τον κ. Καραγκιοζάκη κι έτσι άκρη δεν μπορούμε να βρούμε και εδώ κολλάει τέλεια το γνωστό σε όλους μας ¨εγώ τα λέω στου σκύλου μου κι ο σκύλος στην ουρά του¨.
Επειδή ήδη έχουν πέσει τα πρώτα χιόνια στα βουνά της περιοχή μας, πραγματικά θα ήθελα να σας πω, κάτι το οποίο φυσικά γνωρίζετε πολύ καλά, πως στο χωριό μας υπάρχει Δασικός Συνεταιρισμός ο οποίος από το νόμο δικαιούται να κάνει την υλοτομία των ατομικών αναγκών πάνω από οποιονδήποτε έμπορο ή άλλο συνεταιρισμό και φυσικά εάν δοθούν οι ατομικές ανάγκες σε κάποιον άλλο, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα από το νόμο να προβεί σε ένσταση της αποφάσεώς σας, αυτό φυσικά θα καθυστερήσει κι άλλο την υλοτομία των ατομικών μας αναγκών, με αποτέλεσμα να χάσουμε και άλλον πολύτιμο χρόνο.
Γι αυτό το λόγο δεν καταλαβαίνουμε γιατί θέλετε να παραβείτε αυτό το νόμο, γιατί δε θέλετε να δουλέψουν στις ατομικές ανάγκες του χωριού μας παιδιά από το χωριό μας και αυτή την εργασία να την κάνουν κάποιοι άλλοι, αλλά είναι προφανείς οι λόγοι αυτοί όπως είπα παραπάνω.
Πάντως καλό θα είναι επειδή έφτασε ο χειμώνας, να ξεκινήσει η υλοτομία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τον συνεταιρισμό μας, για να πάρουν οι κάτοικοι τα ξύλα που τους αναλογούν κι εάν ο Πρόεδρος του χωριού μας δε θέλει να δοθούν οι ατομικές ανάγκες στον συνεταιρισμό μας, επειδή προφανώς οι περισσότεροι που ανήκουν σε αυτόν δεν τον στήριξαν με την ψήφο τους στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, καλό θα είναι να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, να αφήσετε στην άκρη τα πολιτικά πάθη και να κοιτάξετε το καλό όλων των δημοτών και όχι μόνο αυτών που σας ψήφισαν, γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι, μαζί θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και για το υπόλοιπο διάστημα, εκτός βέβαια εάν νομίζετε πως πρέπει να ζήσετε μόνο με αυτούς που σας στήριξαν με την ψήφο τους κι εμείς να μεταναστεύσουμε σε άλλο Δήμο!
Ελπίζω να ξεκινήσει η υλοτομία από τον Δασικό Συνεταιρισμό ΄Ανω Κλεινών όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί ο χειμώνας φέτος προβλέπεται πολύ βαρύς από κάθε άποψη!

Αθανάσιος Στ. Παπαδάκης

11 σχόλια:

  1. Άγνοια ή εσκεμενα η μισή αλήθεια ;Στην πραγματικότητα στα κοινοτικά δάση η υλοτομίας εμπορίου μπορεί να ανατίθενται κατ επιλογή σε οποιονδήποτε συνεταιρισμό με έδρα τον καλλικρατικο δήμο και όχι το χωριό σας κύριε Παπαδακη.Πολυ δε μάλλον που εδώ πρόκειται για υλοτομία ατομικών αναγκών οπότε και μπορεί να ανατεθεί σε οποιο επαγγελματικό Συνεργειο δώσει την καλύτερη προσφορά από όπου κι αν προέρχεται αφού εντέλει η οικονομική επιβάρυνση βαραίνει τους κατοίκους και αυτό είναι το μείζον και όχι οι μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις σκοπιμοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνούσα μαζί σου σε όλα τα παραπάνω εάν πραγματικά γινόταν όπως τα λες, δλδ εάν δινόταν με διαγωνισμό και καλύτερη προσφορά, αλλά κάτι τέτοιο όπως ξέρεις δεν έγινε με αποτέλεσμα να πάμε πάλι στις γνωστές ενέργειες του δημάρχου για απ ευθείας αναθέσεις στους ημετέρους...!!! έστω κι έτσι πάντως ας ξεκινήσουν να κόβουν τα ξύλα γιατί ο χειμώνας έφτασε !!

      Διαγραφή
  2. Κύριε Παπαδάκη κάντε λίγη υπομονή.
    Ο Δήμαρχος Ιωάννης Βοσκόπουλος θα μας εξασφαλίσει δωρεάν ρεύμα και έτσι το χειμώνα θα ζεσταθούμε με ηλεκτρικά μέσα.
    Ο τζάμπας ζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Παπαδάκη ο Δήμαρχος Φλώρινας εκανε ΠΡΟΤΑΣΗ για δωρεάν ρεύμα για όλους τους δημότες .Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβερνησης και του υπουργείου. Ο κυβερνητικός βουλευτής της Φλώρινας ο κ Κωνσταντινιδης δεν στηρίζει δυστυχώς την προταση του Δημαρχου για μικροπολητικολυς λόγους και ετσι ο δήμαρχος παλευει μόνος του για αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΟΥΝΟΥ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΩΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

      Διαγραφή
  4. Πως να μη μας δουλεύουν ψιλό-γαζί όλοι τους ρε 10:14 αφού κάθεσαι και τρως τέτοιο παραμύθι για δωρεάν ρεύμα. Καλά μας κάνουν. Κοίτα τώρα όταν σου τάξουν θάλασσα να πας να αγοράσεις βάρκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω μαζι σου φιλε μας δουλευει ψιλο γαζι ο Σταθης δεν στηριζει την προταση του Δημαρχου για δωρεαν ρευμα. Ενω εταξε προεκλογικα οσα δεν εκανε τοσα χρονια σαν βουλευτης. Αλλα στην τελικη βολευει μονο τους δικους του Ο ενας στο χειμειο να βαραει ΜΥΓΕΣ Η γυναικα του αλλου δασκαλα αποσπαση στην φλωρινα χωρις να εχει τα μορια.και αλλα πολλα
      πουθα παει θα τον περιμενουμε να τον μαυτισουμε στις εκλογες.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

      Διαγραφή
  5. ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΞΥΛΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ..... ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.... ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ..... Ο ΣΤΑΘΗΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ....ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΔΕΝ ΤΟΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.